POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Parti'de MKYK'nın perde arkası!
AK Parti'de MKYK'nın perde arkası!
İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar!
İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar!
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihi belli oldu
CHP: 1 Mayıs Taksim’dir, taksim 1 Mayıs’tır
CHP: 1 Mayıs Taksim’dir, taksim 1 Mayıs’tır
25 Aralık 2021 Cumartesi - 09:11

Çiğli'de Fakir Baykurt gecesi!

Çiğli Belediyesi tarafından, Türk Edebiyatı’nın duayen isimlerinden Fakir Baykurt adına düzenlenen 2021 Fakir Baykurt Roman Ödülü'nü "Büyümek İstedim" adlı romanıyla kazanan Ali Balkız düzenlenen imza töreninde okurlarıyla bir araya geldi.

Çiğli de Fakir Baykurt gecesi!

Çiğli Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım ve imza gününe yazar Ali Balkız ve Aristonikos Okuma Topluluğu yöneticisi Osman Akbaşak konuşmacı olarak katıldı. Edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte ilk olarak Ali Balkız’ın "Büyümek İstedim" romanı ile ilgili Fakir Baykurt Etkinlik Salonu’nda söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşinin ardından Fuaye Alanına geçen Ali Balkız, etkinliğe katılan edebiyatseverlerin kitaplarını imzalayarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Gümrükçü: "Umarım uzun yıllar devam eder”

Edebiyat dünyasına yeni eserler kazandırmak isteyen yazarlara destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Yerel yönetimler dünyanın dolayısıyla da insanların değişen talep ve isteklerine cevap verebilmeli. Çiğli Belediyesi olarak, fiziki hizmetlerin yanı sıra toplumumuzun düşünce dünyasını geliştirecek projelere de önem veriyoruz. Edebiyatımızın önemli yazarlarından Fakir Baykurt adına düzenlediğimiz 2021 Roman Ödülü’nün sahibi kıymetli yazarımız Ali Balkız’ın ‘Büyümek İstedim’ romanı için imza gecesi düzenledik. Bir başka değerli yazarımız Osman Akbaşak’ın da katıldığı gecede dolu dolu edebiyat konuşuldu. Geçen yılın ardından bu yıl da yazarların ve okurların roman ödülüne gösterdiği ilgi, bizi projenin geleceği ile ilgili ekstra motive ediyor. Belediye başkanlığım döneminde hayata geçirmekten dolayı mutlu olduğum projelerin başında gelen Fakir Baykurt Roman Ödülü umarım uzun yıllar, çok daha geniş kitlelere hitap ederek devam eder” dedi.

Ali Balkız: “Yeni bir çıkış yolu yarattı”

Fakir Baykurt Roman Ödülü’nü kazanmaktan ötürü mutlu ve gururlu olduğunu vurgulayan yazar Ali Balkız, “Bu güzel gecede bizleri kıymetli Çiğlililer ile buluşturan, tanıştıran ve edebiyat üzerine sohbet etme imkanı sunan Utku Gümrükçü Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Edebiyata ilgim çok uzun zamandır vardı. İran, Rus, Çek ve uzak doğu edebiyatı olmak üzere dünya edebiyatından kitaplar okurdum. Pandeminin başlamasıyla birlikte bende herkes gibi eve kapanmak zorunda kaldım. İşte bu sürede Büyümek İstedim’i yazdım. Çiğli Belediyesi’nin düzenlediği bu etkinlik, kitabımı okurlarla buluşturabilmek adına çok güzel bir fırsat oldu. Jürideki birbirinden değerli isimlerin değerlendirmesi neticesinde 2021 yılında ödüle layık görüldüm. Kitabım, Literatür Yayınları tarafından basıldı ve dağıtılmaya başlandı. Yaşadıklarını, düşüncelerini ve hayallerini kaleme döken yazarlara yeni bir çıkış yolu sağladığı için şahsım ve etkinliğe katılan tüm yazarlar adına Utku Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Dünya Edebiyat ile daha güzel” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Osman Akbaşak: “Çiğli kültürel atılım yaşıyor”

İmza gecesinin yönlendiriciliğini yapan yazar Osman Akbaşak, “Çiğli Belediyesi’ni uzun yıllardan beri takip ediyorum. Kültürel anlamda hep bir eksiklik vardı. Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü’nün vizyonuyla kültür-sanat alanında kabuk değiştirildi. 3 yıl gibi bir sürede çok önemli kültürel atılımlar gerçekleştirildi. Fakir Baykurt Roman Ödülü de bu atılımın mihenk taşlarından. Utku Başkanımıza böylesi önemli bir etkinlikte bizleri Çiğlili edebiyatseverler ile buluşturduğu için ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
Köy enstitüleri ruhu Buca’da yaşıyor!
 
İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 4 kişi yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Yılmaz, yeni filmini duyurdu: Galata Canavarı
Komedyen Cem Yılmaz, Twitter hesabı üzerinden yeni film projesinin adını ...
Mizah Festivali’nde kahkaha dolu final
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından beşinci kez düzenlenen İzmir Uluslararası ...
Tire'deki Necip Paşa Kütüphanesi iki asırdır kitapseverleri ağırlıyor
İkinci Mahmud döneminin devlet adamlarından Mehmet Necip Paşa tarafından ...
 
Çocukların gözüyle 'muhit' fotoğrafları
İzmir’de yaşayan mülteci ailelerin çocuklarının objektiflerine takılan ...
Narlıdere'de Yonca Lodi rüzgarı!
Türk pop müziğinin güçlü isimlerinden Yonca Lodi ve Narlıdere Belediyesi ...
İki yakanın şarkıları İzmir’den yükseldi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mübadele Korosu, ‘Barışın ve Dostluğun Sesi’ ...
 
Eşine adadığı sergiyi Bornova’da açtı
Ressam Şengül Balcı, altıncı kişisel sergisini Nisan Ayı’nda Kovid-19 ...
Eflatun Nuri’de kazananlar belli oldu
Konak Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin birlikte düzenlediği ...
İzmir'de Uluslararası Performans Festivali
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Performans İzmir 21” adıyla düzenlediği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri