POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
26 Mayıs 2019 Pazar - 17:56

Çiğli'de can dostu şölen

Çiğli Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen 'Pati Dostları Festivali' hayvanseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Barınak hayvanlarının gönüllülük esasıyla sahiplendirildiği festivalde, köpekler için güzellik yarışması düzenlendi, hayvan barınaklarına mama bağışı yapıldı, hayvan haklarına dikkat çeken tiyatro skeci sergilendi. Can dostlara özel giysi ve süsleme satışlarının da yapıldığı festivalde birbirinden renkli görüntüler ortaya çıktı.

Çiğli de can dostu şölen

Çiğli Belediyesi, hayvanseverleri bir araya getiren 'Pati Dostları Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Belediyeye ait Akvaryum Kafe'de gerçekleştirilen festival, katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Hayvan hakları savunucusu olan dernekler ile hayvanlara özel giysi ve süsleme satışları yapan firmaların stant kurduğu festivale, güneşli havayı fırsat bilen İzmirliler, can dostlarıyla beraber katıldı. Festivalde barınak hayvanlarının gönüllülük esasıyla sahiplendirildiği stant yoğun ilgi gördü. İçlerinde görme engelli olanların da yer aldığı 10 kedi ve 5 köpek de sahiplendirme standında bulundu.

Öte yandan festivale sponsor olan mama firmasının açtığı stantta ziyaretçiler barınaktaki hayvanlara mama bağışında bulundu. Hayvan kostümü giyen tiyatrocuların hayvan haklarına dikkat çeken bir skeç sergilediği festivalde, düzenlenen güzellik yarışmasına özel olarak hazırlanan sevimli hayvanlar da dikkat çekti. Güzellik yarışması için can dostların gelin ve damat olarak hazırlanmaları dikkat çekti.

YENİ YUVALARINA KAVUŞTULAR

Hayvan sahiplendirme standının yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Yalçın, "Burada sokaklardaki sahipsiz canlılar için farkındalık oluşturmak adına bir etkinlik düzenledik. Standımızı özellikle yeni yuvasını arayan canlılardan oluşturduk. Burada üçü görme engelli olmak üzere 10 kedi, 5 köpeğimiz bulunuyor. Bu hayvanların bir kısmı sokakta yaşayan, bir kısmı bakımevinde bakılan hayvanlardan oluşuyor. Umarız buradan yeni yuvalarına kavuşurlar" dedi.

Festivalden köpek sahiplenen Erengül Korkmaz, "Oğlum kahverengi olan köpeği çok beğendi. Daha önce bir köpeğimiz vardı ancak öldü. Bu yüzden ben de sahiplenme konusunda tereddüt ediyorum. Hayvan dostlarımızı kaybetmemiz hepimiz için çok üzücü bir durum. Ancak yine de köpeği sahipleneceğiz. Barınaktan buraya getirildiğini öğrendim bu bizim için daha önemli" diye konuştu.

KENDİSİ DE KÖPEĞİ DE GELİN KOSTÜMÜYLE KATILDI

Kendisi de köpeği İzmir de gelin kostümüyle yarışmaya katılan Melis Yıldız, "Güzellik yarışmalarına mutlaka katılmaya çalışıyoruz. Daha önce de üç kez birincilik aldık. Bugün yine geldik. Köpeğimin kıyafetlerini kendim tasarlıyorum ve birlikte katılıyoruz. İzmir 10 yaşında artık yaşlı bir gelin oldu. Hayvan sevgisi bambaşka bir şey, bunun tarifi yok. Sadece kendi hayvanlarımızı değil sokaktaki hayvanları da çok seviyoruz. İnsanlar onlara zarar vermemeli, onların hiçbir suçu günahı yok" dedi.

'EVCİL HAYVANLARA BAKMA KONUSUNDA DAHA BİLİNÇLİYİZ'

Festivalde evcil hayvan ürünleri satışı yapan Sever Anaş, "Biz evcil hayvanlar üzerine kıyafet, tasma, şampuan, bakım kremleri, yatak ve mama kabı satışı yapıyoruz. İlgi çok güzel. Artık insanlar evcil hayvanlarına bakma konusunda daha bilinçli. Bu yüzden ürünleri daha fazla araştırarak temin ediyorlar. Hayvanlara özel sattığımız kıyafetlerin fiyatları 50 TL ile 100 TL arasında değişiyor. Genelde kız anneleri daha çok süslü kıyafetler tercih ediyor ama erkek annelerine özel kıyafetlerimiz de var" diye konuştu.

Festivale ailesiyle birlikte gelen Elif Vatan (12), "Bugün burada birçok kedi ve köpek gördüm. Ben de sahiplenmek istiyorum. Ben hayvan ayırt etmiyorum hepsini eşit derecede seviyorum. Sevgisiz yetiştirilen bir hayvan hırçın olur ama önemli olan onları sevgiyle büyütebilmek" dedi. (DHA)

 
Kemalpaşa'da okuma kampanyası!
 
Erdoğan: Kimse bu ülkede darbe yapamaz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da okuma kampanyası!
Kemalpaşalı gençlerler her yaştan okur severlerin katılımıyla Oku Bilinçlen ...
Konaklı kadınların emekleri görücüye çıktı
Konak Belediyesi Başkanı Mimar Abdül Batur, Konak Belediyesi ve Konak ...
Başkan Sandal'dan işsizliğe karşı dev adım
Sandal, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone ...
 
Bu kurstan mezun olanların işi garanti
Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın “Pastacılık ve Fırıncılık” ...
İzmir 22.yılda da rekor bekliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğündeki "Atık Pil Toplama Kampanyası" ...
Toplumsal cinsiyet eşitliği Buca masasında!
Kadın ve erkeğin toplumsal alandaki cinsiyet dayatmasına karşın bilinçlendirme ...
 
Dünyayı Menderes'te buluşturan şölen
Menderes Belediyesi ev sahipliğinde ilki düzenlenen Uluslararası Mandalina ...
İduğ'a 'Başkanlar Birliği' desteği
İzmir Belediye Başkanları Birliği üyesi eski belediye başkanları Bornova ...
Başkanlık Konutu'nda genç mucitler günü
Bilim kahramanları ödül töreninin ardından, Başkanlık Konutu ve Konukevi’nde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri