POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
26 Ocak 2021 Salı - 14:03

Çiğli'de esnafla dayanışma zirvesi!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Pandemi şartlarından ötürü ekonomik sıkıntı yaşayan esnafların ihtiyaçlarına çözüm üretmek amacıyla Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç ve Kahvehaneciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı ile bir araya geldi.  

Çiğli de esnafla dayanışma zirvesi!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Pandemi şartlarından ötürü ekonomik sıkıntı yaşayan esnafların ihtiyaçlarına çözüm üretmek amacıyla Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç ve Kahvehaneciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı ile bir araya geldi.  

Covid-19 salgınının toplum üzerindeki sağlık, ekonomik ve sosyal etkileriyle ilk günden itibaren kararlılıkla mücadele edilen Çiğli’de, merkezi yönetimin salgına karşı aldığı tedbirler dolayısıyla işleri durma noktasına gelen esnaflara yönelik dayanışma adımları atılmaya devam ediliyor. Sürecin başından itibaren oda temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle istişare içerisinde olan Başkan Utku Gümrükçü, aşılamanın başladığı bugünlerde esnafların talep ve ihtiyaçlarını değerlendirmek adına yeni bir görüşme trafiğine başladı. 

“Esnafımızı kaderine terk etmeyeceğiz”
Kentlerin gelişimi için esnaflarının güçlü olması gerektiğinin altını çizen Başkan Gümrükçü, “Hedeflediğimiz kalkınma hareketinde esnaflarımızın da büyük rolü olacak. Pandemi süreci ülke genelinde olduğu gibi Çiğlimizde de birçok esnafımızı olumsuz etkiledi. Tüm esnaf odalarıyla istişare içerisindeyiz. Neler yapılabileceğini düzenli olarak masaya yatırıyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’müz aracılığıyla daha önce kantin ve servis şoförü esnafımıza gıda kolisi desteğinde bulunduk. Son olarak tekrar bir takım görüşmeler gerçekleştirdik. Esnaflarımıza sahip çıkarak bu süreci kenetlenmiş bir şekilde geride bırakacağız” dedi.  

“Haydi Çiğli esnafına sahip çık”
“Çiğli Belediyesi olarak, Pandemi sürecinin başından itibaren esnaflarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Salgından korunmaları amacıyla hijyen paketi dağıttık. Kantin ve okul servis şoförü çalışanlarına gıda kolisi desteğinde bulunduk. Son olarak da zor durumda olan kahvehane esnafımıza 1000 TL nakdi destekte bulunacağız. Bu noktada Çiğlili vatandaşlarımıza da önemli bir görev düşüyor. Yıllardır acı ve tatlı her türlü duyguyu beraber yaşadıkları esnaf komşularına destek olsunlar. Alışverişlerini süpermarketler yerine mahalle esnaflarından yapsınlar. Kriz dönemlerinde gösterdikleri dayanışma ile gurur duyduğumÇiğlilihemşehrilerimi bu zorlu süreçte de sorumlulukalmaya bekliyorum” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

“Bin TL destek sağlanacak”
Çiğli Belediyesi’nin salgın sürecinin başından itibaren kendileriyle dayanışma içerisinde olduğunu ifade eden Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç, “Esnaflarımızın mevcut sorunlarını değerlendirmek için Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü ile bir araya geldik. Mağduriyet yaşayan esnaflarımız için neler yapabileceğimizi masaya yatırdık. Çiğli Belediyesi tarafından, uzun süredir kapalı olan kahvehane, kıraathane, internet kafe ve Play Station salonu işleten esnaflarımıza 1000’er TL nakdi destekte bulunulacak. Utku Başkanıma gösterdiği dayanışmadan ötürü şahsım ve esnaf arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum” dedi. 

“Esnafımıza nefes aldıracak”
“Pandemi şartlarından en çok etkilenen esnafların başında kahvehane, çay ocakları, internet ve oyun salonları geliyor. Kahvehaneciler Esnaf Odası olarak, taleplerimizi Çiğli Belediye Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü’ye ilettik. Sağ olsun Başkanımız da bütçelerinin elverdiği doğrultuda maddi destek sağlayacaklarını belirtti. Utku Başkanımıza, zor zamanlar geçiren esnaflarımıza sağladığı tüm desteklerden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

 
Vahşet: Annesini ve üvey kardeşini öldürdü
 
İzmir'de depremin yaralarını sarmak için dev zirve: Gündem o okullar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden açık veri portalı
Büyükşehir Belediyesi ekonomik kalkınma ve demokratik yönetim anlayışıyla ...
Narlıdere Uğur Mumcu'yu andı...
1993 yılında uğradığı bombalı saldırıda katledilen Araştırmacı Yazar ve ...
Çeşme'de can dostlar emin ellerde!
Çeşme Belediyesi ilçede yaşayan sokak hayvanları için ücretsiz Veteriner ...
 
MEBGEM’de yüz yüze eğitimler başladı
Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ...
Mevlana'da 3 günde 3 farklı üretici pazarı
Buca Belediyesi, Mevlana Tesisleri’ndeki üretici pazarlarını yeniden hizmete ...
Bayraklı yaya köprüsüne uluslararası tasarım ödülü
Bayraklı sahilinde yer alan yaya köprüsü, uluslararası arenada ödüle layık görüldü.
 
O muhtardan Uygur hakkında suç duyurusu
Geçtiğimiz günlerde ‘tahliye’ krizinin yaşandığı Torbalı Çakırbeyli’de ...
Efes Selçuk'ta ekolojik denge 'adımı'
İklim krizine yönelik enerji tasarruf önlemlerini çeşitlendiren Efes Selçuk ...
Foça'da Uğur Mumcu günü
Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 28’inci yıl dönümünde Foça’da törenle anıldı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri