POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
23 Ekim 2020 Cuma - 12:30

Çiğli'de mekansal stratejik planlama!

Çiğli Belediyesi'nin yatırım, destek ve uygulamalarına yön gösterecek çok yıllı, izlenebilir göstergelere dayanan “Çiğli Mekânsal Strateji Planı"na yön verecek beş günlük odak grup çalışmaları ve çalıştayı tamamlandı.

Çiğli de mekansal stratejik planlama!

Çiğli'nin sosyal, ekonomik ve mekânsal yapı analizleri doğrultusunda gelişme stratejilerinin belirlenmesine yardımcı olacak endekslerin geliştirilmesi ve Çiğli Belediyesi'nin yatırım, destek ve uygulamalarına yön gösterecek çok yıllı, izlenebilir göstergelere dayanan “Çiğli Mekânsal Strateji Planı"na yön verecek beş günlük odak grup çalışmaları ve çalıştayı tamamlandı.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün katılımıyla yapılan çok yönlü çalışma kapsamında vizyon, hedef ve amaçların belirlenmesi, stratejik yaklaşımın geliştirilmesi ile bu süreçlere etki edecek ve katkı sağlayacak paydaşlar ile derinlemesine mülakatlar, odak grup görüşmeleri ve çalıştay yapıldı. Çalıştay öncesinde Çiğli'deki mülki ve idari amirler, önde gelen STK'lar ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi. 

Farklı gruplarla çalışma yapıldı
Engelliler, Gençler, Hayvan Hakları Savunucuları, Hemşeri Dernekleri, Kadınlar, Muhtarlar,  Sektör Temsilcileri ve Yaşlılardan oluşan sekiz ayrı grup ile odak grup çalışması yapıldı. Bu çalışma kapsamında odak grup katılımcıları Çiğli'deki sorunlar ve çözüm önerilerini açık bir platformda tartıştı. Yüz yüze görüşmeler kapsamında, Çiğli’nin sektörel olarak yaşadığı temel sorunlar, trafik problemleri, mekânsal sorunlar, tarımsal ve hayvansal üretimde yaşanan sorunlar, göç olayları, çevre sorunları, ekonomik sorunlar ve belediye ile kurumsal iletişim ve talepler gibi konular değerlendirilip ve yaşanan sorunların çözümüne yönelik öngörüler paylaşıldı.

Uzmanlar dinlendi
Çalıştaya, farklı disiplinlerden uzmanlar, kamu kurumlarının yöneticileri ve temsilcileri, akademisyenler, yerel yönetimlerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları temsilcileri ile muhtarlar katıldı. Çalıştay yöntemi olarak, Çiğli’nin güçlü yönleri, zayıf yönleri, alana yönelik fırsatlar, tehditler belirlenen ana ve alt konu başlıkları üzerinden tartışıldı. Çalışmalar, Sosyal Yapı, Doğal ve Kültürel Değerler, Yönetsel Yapı, Ekonomik Yapı, Ulaşım ve Altyapı, Mekansal Yapı ve Riskler ana başlıkları altında gerçekleştirildi. 

"Çiğli’nin gelişim rotasını birlikte çiziyoruz”
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Başkan Utku Gümrükçü, “Çiğli’de birçok yerde imar sorunu olduğu için tam olarak kentleşme tamamlanamamış. Harmandalı ve Sasalı gibi eski belde belediyelerinin Çiğli’ye katılmasıyla sorumluluk alanları genişlemiş. Bugün de hem nüfus hem de ekonominin kuzey aksına yönelmesiyle hızlı büyüme ve gelişim göstermiş bir ilçe Çiğli. İlçemizin gelişim rotasını sizlerle birlikte oluşturmak istiyoruz. Nereye doğru büyüyeceğiz, ihtiyacımız ve olanaklarımız neler bunları konuşuyoruz. Tarım, sanayi, balıkçılık, Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Kış Cenneti gibi bir çok veriyi içinde barındırıyoruz. Kentin dinamikleri, kentin geleceği ile kent ile ilgili görüşler neler bunları birlikte paylaşıyoruz. Böylece Çiğlinin gelişim rotasını birlikte çiziyoruz” dedi.

 
Emek ve Demokrasi Güçleri: Keyfi işçi kıyımına son verilsin!
 
MİT'ten operasyon: Irak'ta yakalandı, Türkiye'ye getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’de yatırıma 56 milyonluk dev bütçe!
Çeşme Belediye Meclisi, 210 milyon TL’lik 2021 yılı bütçesini oy çokluğu ...
Efes Selçuk'ta eğitim dayanışması
Efes Selçuk Belediyesi tarafından uzaktan eğitime erişim olanağı sınırlı ...
Güzelbahçe'de yeni meydan harekatı!
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin seçim bildirgesinde yer alan ...
 
Buca'da 5 merkezde 22 farklı kurs!
Buca Belediyesi yeni sezona 5 merkezindeki 22 farklı kursla başlangıç ...
Başkan Soyer'den 550 gün raporu ve çarpıcı mesaj: Ya yolunu bulacağız...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, görevde olduğu sürede hayata ...
İzmir'in büyük dönüşümünde ihale tamam: O firma yapacak!
İzmir’de kentsel dönüşüm için gözlerin çevrildiği en önemli bölgelerden ...
 
Başkan Sandal sahaya indi!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Refik Şevket İnce ve Muhittin ...
Eski Emniyet Müdürü’ne vefa, yeni müdüre hoş geldin yemeği
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy İzmir Emniyet Müdür Yardımcılığı’na ...
Vefa parkı: Kiremitçiler'in adı ölümsüzleşti
Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü’nün efsane başkanlarından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri