POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
18 Ocak 2022 Salı - 12:59

Çiğli'nin ilk oyuncak kütüphanesi kapılarını açtı

Çiğli Belediyesi tarafından, çocukların sosyalleşmesi ve eğlenceli vakit geçirmesi amacıyla Kaklıç Mahallesi'nde projelendirilen Çiğli Belediyesi Oyuncak Kütüphanesi'nin açılışı büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Çiğli nin ilk oyuncak kütüphanesi kapılarını açtı

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün öncülüğünde Çiğli Rotary Kulübü’nün katkılarıyla Kaklıç’ta projelendirilen Oyuncak Kütüphanesi büyük bir coşkuyla açıldı. Açılışa Rotary Kulübü Dünya Başkanı Shektar Mehta ve eşi Roshi Mehta, Çiğli Rotary Kulübü Başkanı Hasan Zaim Göncü, 2440. Bölge Dönem Guvernörü Nedim Atilla, Kaklıç Mahalle Muhtarı Mehmet Aydoğdu, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, Kaklıçlı vatandaşlar ve çocuklar katılım gösterdi. Tören, Atatürk ve silah arkadaşları anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Çocukların sevgi gösterisini karşılıksız bırakmayan Başkan Utku Gümrükçü, Oyuncak Kütüphanesinin işleyişi hakkında bilgi verdi. Tören, tüm katılımcıların ve çocukların yer aldığı kurdele kesimi ile sona erdi.

Raflardaki 1000 oyuncak çocukları bekliyor

İlk etapta 1000 oyuncak ile hizmet verecek kütüphane raflarına kısa süre içerisinde hikaye kitapları da eklenecek. Çiğli Belediyesi’nin bu hizmetinden yararlanmak isteyen çocuklar kütüphaneye gelerek kayıt oluşturduktan sonra dilediği oyuncağı veya kitabı alabilecek. Oynadığı oyuncaktan sıkılan veya okuduğu kitabı bitiren çocuklar kütüphaneye giderek değişim de yapabilecek.

Shektar Mehta: “Çiğli için elimden geleni yapacağım”

Çiğli’de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Rotary Kulübü Dünya Başkanı Shektar Mehta, “Bu güzel kalabalık ile birlikte Çiğli’de olmaktan dolayı çok mutluyum. Kaklıç’ta hayata geçirilen Oyuncak Kütüphanesi, maddi imkansızlıklardan ötürü istediği oyuncağı satın alamayan çocukların o oyuncaklara ulaşma imkanı bulduğu çok güzel bir proje. Kütüphane mantığı ile işleyecek olması da çocuklarımıza paylaşmanın güzelliğini öğretecektir. İzmir’de ve Türkiye’de tüm belediyelerin hayata geçirmesi gereken değerli bir çalışma. Bu anlamda Belediye Başkanı Sayın Utku Gümrükçü’nün Rotary Kulübümüz ile gösterdiği dayanışmayı çok kıymetli buluyorum. Bundan sonraki süreçte Çiğli'de hayata geçirilecek projeler için elimden geleni yapmaya hazırım. Tekrar Türkiye'ye geldiğimde Türkçe öğrenip çocuklarla bol bol sohbet edeceğim. Sözlerimi tamamlarken Sayın Başkan Utku Gümrükçü’ye ve onun nezdinde tüm belediye çalışanlarına gösterdikleri misafirperverlikten ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Gümrükçü: "Çiğlimizin çocukları gülecek"

Çocukların yüzündeki gülümsemeye vesile olmanın kıymetli olduğunu belirten Başkan Gümrükçü, "Çiğli Belediyesi olarak, çocuklarımıza iyiyi, güzeli, paylaşmayı, dayanışmayı, doğaya saygıyı, insan ve hayvan sevgisini öğretmeyi sorumluluk kabul ediyoruz. Bu anlamda geliştirici olacağına inandığımız Oyuncak Kütüphanesi projesi üzerinde uzun zamandır çalışıyoruz. Çiğli Rotary Kulübü'nün katkılarıyla Oyuncak Kütüphanelerinin ilkini merkeze uzak mahallelerimizden Kaklıç’ta hayata geçirdik. Kaklıçlı çocuklarımız boş vakitlerinde burada güvenli bir şekilde sosyalleşebilecek. Eğlenceli vakit geçirirken kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak etkinliklere katılabilecek. Desteklerinden ötürü Rotary ailesine bir kez daha teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemizden 3 otobüs aldık. Rotary ile birlikte bu otobüsleri Oyuncak Kütüphanesi şeklinde dizayn edeceğiz. Projemizin ikincisini Köyiçi Mahallemizde hayata geçireceğiz. Oyuncak Kütüphanelerinin daha fazla çocuğa ulaşabilmesi için kentimizin tüm paydaşlarını dayanışma içerisinde olmaya davet ediyorum. Omuz omuza vererek Çiğlimizin çocuklarının daha mutlu bir hayat sürmesini sağlayabiliriz" diye konuştu.

Nedim Atilla: “Çiğli bizim canımız”

2440. Bölge Dönem Guvernörü Nedim Atilla, “Bizler insanlığa hizmet için bir araya gelmiş kişileriz. Rotary olarak bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Utku Başkanın gösterdiği yakınlık bizleri Çiğli için ekstra motive ediyor. Oyuncak Kütüphanesi projesinin bütün ilçelerde hayata geçirilmesini umuyoruz. Çiğli’nin gelişimi için hayata geçirilecek projelere destek olmaya hazırız” dedi.

Hasan Zaim Göncü: “Çiğlili çocuklar çok şanslı”

Oyuncak Kütüphanesi projesine paydaşlık yapmaktan dolayı mutlu olduklarını vurgulayan Çiğli Rotary Kulübü Başkanı Hasan Zaim Göncü, “Çiğlili çocuklar Utku Gümrükçü gibi bir belediye başkanına sahip oldukları için çok şanslılar. Utku Başkan, onların mutlu ve güvenli bir yaşam sürmesi için elinden geleni yapıyor. Son olarak Kaklıç’ta güzel bir projeye imza attı. Çocuklarımızı mutlu eden bu projeye paydaşlık yapmaktan dolayı mutluyuz. İş birliği içerisinde hareket ederek diğer mahallelerimizde de Oyuncak Kütüphanelerini hizmete açacağız” diye konuştu.

Mehmet Aydoğdu: “Mutluyuz”

Açılışta söz alan Kaklıç Mahalle Muhtarı Mehmet Aydoğdu, “Oyuncak Kütüphanesi Projesinin ilk olarak Kaklıç’ta hayata geçirilmesinden dolayı mutluyuz. Çocuklarımızın mutluluğuna vesile olan Belediye Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü ve Rotary ailesine mahalle sakinlerim ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Göreve geldiği günden bu yana mahallemizle yakından ilgilenen Utku Başkanımızın diğer ihtiyaçlarımızı da en kısa sürede karşılayacağına inanıyoruz” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

 
Körfez’de deniz yoluyla araç taşımacılığında büyük artış!
 
AK Partili Keşir'den 'fırsat eşitliği' vurgusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Körfez’de deniz yoluyla araç taşımacılığında büyük artış!
İzmir’de karayolu yerine deniz ulaşımını tercih eden sürücülerin sayısı ...
Soyer'den NASA'nın o haritasıyla çarpıcı paylaşım: Mücadelemizin sebebi bu!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer kuraklığa dikkat çekme adına çarpıcı bir paylaşıma imza attı. 
Bayraklı Belediyesi'nden 8 milyonluk logo iddiasına yanıt: Sadece 2 boyoz ve 1 yumurta!
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat yazılı bir açıklama yaparak ...
 
Bornova'da can dostlara özel yuva!
Bornova Belediyesi, can dostlarına sahip çıkmak adına hayvanseverlerle ...
Sabah çorbası Seferihisar Belediyesi’nden
Seferihisar Belediyesi hafta içi her gün sabahın erken saatlerinde işlerine ...
Menderes'te 'can dostu' hizmetler!
Menderes Belediyesi, sokaktaki can dostların yanında olmaya devam ediyor.
 
Bayraklı'da çocukları için 'Lanzarote' imzası!
Çocuk haklarının korunması ve cinsel istismarın önlenmesi adına çalışmalar ...
İzmir’de toplu ulaşımda temassız kart dönemi!
İzmir’de toplu ulaşımda kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartlar ...
Buca Belediyesi'nden sinemaya destek tam gaz!
Doğal platosu sayesinde sinema sektörünün gözde ilçelerinden biri olan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri