POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
İsrail Gazze'de yine sivilleri vurdu!
İsrail Gazze'de yine sivilleri vurdu!
3 Temmuz 2019 Çarşamba - 20:52

Çiğli’de CHP’li Başkan’ın önerisine AK Parti’den destek ve kutlama!

Çiğli Belediyesi Temmuz ayı birinci meclis oturumu gerçekleşti. Meclis toplantısında KİTVAK’ın yapmayı planladığı yeni konukevi için yer talep etmesi gündeme geldi. Başkan Gümrükçü, mecliste belediyedeki çeşitli harçlara ve vatandaştan alınan katı atık bedellerine zam uygulanmaması yönünde teklif vereceğini açıklarken, AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, “Alkışlanacak bir karar. Sizi ve arkadaşlarınızı kutluyorum" dedi.

Çiğli’de CHP’li Başkan’ın önerisine AK Parti’den destek ve kutlama!

GERÇEKİZMİR - Çiğli Belediyesi’nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Utku Gümrükçü idaresinde gerçekleşti.

Eski Kültür Bakanı, CHP Çiğli Meclis Üyesi Prof. Dr. Burhan Suat Çağlayan’ın kurucusu olduğu Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı’nın (KİTVAK) Ege Üniversitesi (EÜ) ve Dokuz Eylül Üniversite (DEÜ) hastanelerinde bulunan konukevi tesislerinin benzerinin Çiğli’de yapılması için yer tahsisi talep etmesi gündeme geldi.

 CHP’li Çağlayan konuyla ilgili bir konuşma yaptı. Çağlayan “Yönetim kurulu üyeleriyle Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversiteleri’nde konukevi yapma kararı aldık. Hepsi tıkır tıkır çalışıyor. Yapılan en güzel şeylerden birisi. Ama zor oluyor biraz. Hastane yapmak daha kolay galiba, destek alıyorsunuz. Kanserli hastaların yakınları sürünüyor. O insanların neler çektiğini çok iyi biliyorum. Onlara konukevi yapmak çok önemliydi. İsterim ki benzeri bir proje Çiğli’ye kazandırılsın. Bu çok hayırlı bir proje” dedi.

Başkan Gümrükçü ise konuyla ilgili, “Çiğli Belediyesi’nden böyle bir tesisin yapılması için yer önerisi yapılması istendi. Biz de olumlu gördük. Sizlerle paylaşmak istedik. Böyle bir tesis Çiğli’ye fayda sağlar. Sayın bakanımız, büyüğümüz gözüne bir ye kestirmiş, konuşulur ve meclis gündemine getiririz” ifadelerini kullandı.

GÜMRÜKÇÜ’DEN SANDIK MESAJI

Makam masasını vatandaşın huzuruna götürmesiyle dikkat çeken Başkan Gümrükçü mecliste yeni dönem için de konuştu. Gümrükçü, “İlerleyen süreçte vatandaşın önüne sandık koyacağız. Vatandaş gelecek sorunları neyse o sandığın içine atacak. Biz de çözüm için elimizden geleni yapacağız. Teşhisi doğru koymamız lazım ki tedaviyi düzgün yapalım” dedi. 

ÇİĞLİ’DEN AVRUPA ATAĞI

‘12 Yıldız Şehir Projesi’ne başvuru yapılacağını söyleyen Başkan Gümrükçü, “İzmir Avrupa değerlerine en yakın illerden biri. Çiğli de İzmir’de olduğu için böyle bir karar aldık. Çiğli Avrupa değerlerine sahip bir ilçedir” dedi.

ZAM YAPILMASIN ÖNERİSİ

Başkan Gümrükçü belediyedeki çeşitli harçlara ve vatandaştan alınan katı atık bedellerine zam uygulanmaması yönünde teklif vereceğini ifade etti. Gümrükçü, “Zaman zaman vatandaşlardan belediyenin aldığı çeşitli harçların yüksekliğiyle ilgili serzeniş var. Ben 2020 yılında katı atık bedeli ve diğer harçlara eğer uygun görürseniz zam yapmama önerisinde bulunacağım. Aynı zamanda harçların diğer ilçelerle karşılaştırılarak eşit düzeye getirilmesi kararlılığındayım” açıklamasında bulundu.

AK PARTİ’DEN DESTEK VE KUTLAMA

AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe ise, “İzmir’de en yüksek su parasını ve katı atık bedelini Çiğli ödüyor. Burada aldığınız karar alkışlanacak bir karar. Sizi ve arkadaşlarınızı kutluyorum. İnşallah önümüzdeki yıl İzmir’deki en yüksek katı atık bertaraf bedelini biz ödememiş oluruz. Böyle bir şeyi meclis kabul eder, etmeli de!” dedi.

 
Erdoğan'dan 'kadın üniversitesi' açıklaması
 
Kuru sıkı tabancayla oynarken ölümden döndü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İduğ'dan mecliste vatandaşa 'kaçak yapı' çağrısı!
Bornova Belediye Meclisi’nde ilçedeki kaçak yapı sorunu ile ilgili bilgilendirmede ...
İZELMAN’a 1 yıl aradan sonra Genel Müdür Yardımcısı olarak döndü!
Büyükşehir Belediyesi’nde atamalar sürüyor. CHP’de gençlik kollarında ...
Büyükşehir'de başkanlar zirvesi, Soyer'den önemli mesajlar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 25 ilçe belediye başkanı ile ...
 
Başkan Soyer'den DEÜ öğrencilerine güvence: Desteğe hazırız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dokuz Eylül Üniversitesi ...
Narlıdere'nin geleceğini ortak akıl çizecek
Narlıdereliler, web sitesi ve sosyal medya üzerinden yapılan anketle, ...
Girne Caddesi’nde 'huzurlu mola' dönemi: Parklet!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin daha yeşil bir İzmir için hazırladığı ...
 
Büyükşehir'den 'yeşil' hamle: 4 ilçenin çöp derdine son!
Harmandalı Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi'nde yürütülen çalışmalar ...
Karabağlar 2 Temmuz'u unutmadı!
Sivas Madımak Katliamı’nın 26'ncı yıldönümünde, hayatını kaybedenler ...
Kemalpaşa'da toplu sözleşme sevinci
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Tüm Bel Sen Genel Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri