POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP: 1 Mayıs Taksim’dir, taksim 1 Mayıs’tır
CHP: 1 Mayıs Taksim’dir, taksim 1 Mayıs’tır
Brezilya efsanesi 58 yaşında sahalara dönüyor
Brezilya efsanesi 58 yaşında sahalara dönüyor
Emniyet ve MİT'ten DHKP-C operasyonu
Emniyet ve MİT'ten DHKP-C operasyonu
Olay anını görüntüledi: Yolcu otobüsünde taciz!
Olay anını görüntüledi: Yolcu otobüsünde taciz!
5 Aralık 2019 Perşembe - 14:40

Çiğli’den TÜBİTAK'a dört proje başvurusu

Çiğli Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 2020 yılında yapılması planlanan TÜBİTAK projeleri için "Karşılıklı Yardım ve İşbirliği” protokolleri imzalandı.

Çiğli’den TÜBİTAK a dört proje başvurusu

Çiğli Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 2020 yılında yapılması planlanan TÜBİTAK projeleri için "Karşılıklı Yardım ve İşbirliği” protokolleri imzalandı.

Çiğli Belediyesi başkanlık makamında düzenlenen törenle TÜBİTAK protokollerini Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse imzaladı. İmza töreninde ayrıca Çiğli İlçe Eğitim Şube Müdürü Şahap Demir ve kurumların proje ekipleri de hazır bulundu. Çeşitli alanlarda işbirliği sağlayan protokoller TÜBİTAK’ın 4004 kodlu Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı, 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı ve 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programına ortak başvuruyu kapsıyor.

“Birlikte daha fazla proje üreteceğiz”

Çocukların bilim ve doğayla daha fazla bir arada olacağı projeleri gerçekleştirmek için kurumlarla sağlanan işbirliklerini önemsediklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “TÜBİTAK Projeleri ile Çiğlili çocuklarımız bilimle, doğayla buluşacaklar. Aynı zamanda Çiğli’deki yönetici kadronun gelişimi için de çalışmalar yapacağız. Biz Çiğli Kent Sempozyumunu yaparken yolumuzu bilim aydınlatacak demiştik. Üniversitemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte hareket etmekten ve proje geliştirmekten çok mutluyuz. Umarız bu proje başvurularımızın hepsi kabul görür ve hayata geçirebiliriz. Çiğli’nin geleceği ve mutluluğu için sayın rektörümüzle ve müdürümüzle çok daha fazla projeye imza atacağımıza inanıyorum. Kendilerine bu güzel işbirliği için teşekkür ediyorum” dedi.

“Üniversitemiz topluma fayda sağlamak istiyor”

Ürettikleri bilginin sadece üniversite sınırları içinde kalmaması gerektiğini belirten İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitemizde okuyan öğrencilerimiz ve Çiğli’nin gelişimi için her türlü projenin üretimine ve uygulamasına destek vereceğiz. Çocuklarımızın, öğrencilerimizin iyi eğitim alması, bilimle iç içe yetişmesi ülkemizin geleceği için çok önemli. Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile TÜBİTAK Projelerinde ortak olmayı önemsiyoruz. Bu tür projelerde birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Üniversiteler gençleri de barındırması açısından büyük bir dinamizm oluşturuyor. En değerli servetimiz gençlerimiz. Bulundukları yerde mutlu olabilecekleri alanlar oluşturmalıyız. Hepimizin görevidir bu. Ürettiğimiz bilginin sadece üniversitemiz sınırları içinde kalmasını istemiyoruz. Toplumumuzun her kesiminin hem bilgi, hem bilinç hem de teknoloji olarak dönmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu noktada belediye ve STK’larla birlikte üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. Bu da iyi bir başlangıç oldu.”

En Az 40.000 Öğrenciye Ulaşılması Hedefleniyor

Projelerin kabul görmesi halinde haziran ve ekim aylarında gerçekleşecek olan bilim şenliklerine 40.000 öğrencinin katılması öngörülüyor. Yapılacak şenliklerde hem sosyal hem de fen bilimleri üzerine bir çok atölye  çalışası ve etkinlikler gerçekleşecek.

 
İzmir'in göbeğinde silahlı çatışma dehşeti: 10 yaralı
 
"Zanlıyı takip edip vatandaşlarla yakaladık"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere Travel Turkey'de yerini aldı!
Narlıdere bu yıl 13’ncü kez kapılarını açan Travel Turkey Fuarı’nda yerini aldı.
Karabağlar'da 'seçilmiş kadınlar' buluşması
Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 85. yılı Karabağlar’da, ...
Bornova siyasetinde fair-play rüzgarı: Başkan İduğ'dan çifte ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, AK Parti ve MHP ilçe teşkilatlarına ziyarette bulundu.
 
Başkan Soyer'den İzmir'e 'fidan' daveti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmirlileri 8 Aralık 2019, ...
Ayhan Balçova'da Cumhuriyet'i anlattı
Tarih Anlatıcısı-Sanatçı Pınar Ayhan, Türk Kadını’na Seçme ve Seçilme ...
Karşıyaka’da nefes kesecek yarış!
Dünyada hızla yaygınlaşan ve ilgiyle takip edilen drone yarışları, İzmir’de ...
 
Büyükşehir'den Türkiye'de bir ilk: LOPİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte yolcu ve yük taşımacılığının Avrupa ...
İzmir'in cennet köşesinde altyapı harekatı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “bütünşehir yasası”yla birlikte büyükşehire ...
Menderes'te engelleri aşan gün!
Menderes’te engelli vatandaşlara yönelik akülü araç şarj istasyonu açılışı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri