POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eski koca dehşeti! 2 ölü, 1 ağır yaralı
Eski koca dehşeti! 2 ölü, 1 ağır yaralı
Karısıyla boşanacaktı, kayınbiraderi öldürdü
Karısıyla boşanacaktı, kayınbiraderi öldürdü
12 ilde DEAŞ'a operasyon: 41 gözaltı
12 ilde DEAŞ'a operasyon: 41 gözaltı
Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı!
Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı!
15 Haziran 2020 Pazartesi - 10:33

Çıray'dan iktidara 'normalleşme' salvosu ve kritik uyarılar!

Türkiye normalleşme sürecine girerken geride kalan 15 günde tedbirlerde yaşanan gevşeme koronavirüs vaka sayılarının da yükselmesine yol açtı. İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, vaka sayılarında yaşanan yeni atak üzerine önemli açıklamalarda bulundu. 

Çıray dan iktidara  normalleşme  salvosu ve kritik uyarılar!

Türkiye normalleşme sürecine girerken geride kalan 15 günde tedbirlerde yaşanan gevşeme koronavirüs vaka sayılarının da yükselmesine yol açtı.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, vaka sayılarında yaşanan yeni atak üzerine önemli açıklamalarda bulundu. 

İYİ Parti İzmir Milletvekili Çıray, “11 Mayıs’ta bir açıklama yapmıştım. Sayın Erdoğan’ın da İngiltere'de Boris Johnson'un denediği ve bir felâkete neden olan ‘Kontrollü Sürü Bağışıklığı’nı denemek istediği anlaşılıyor. Ancak bu çok dikkat edilmesi gereken riskli bir yöntem. Muazzam sayıda testle eş zamanlı yapmak şart... Antikor tarama testleri de gerekir. Tavsiye etmem,’ demiştim. Sayın Erdoğan tavsiyelerimiz dinlemek bir yana ‘saldım çayıra mevlâm kayıra’ yöntemine geçti” ifadelerini kullandı.   

SUÇU VATANDAŞA ATAMAZSINIZ
İktidarın, yeni pandemi sürecini, Sürü Bağışıklık Sisteminin kontrollü hali olarak tanımlayan Aytun Çıray, zaten var olan ve derinleşen ekonomik kriz, işsizlik ve tedarik kanallarında sıkıntı oluşmaya başlaması üzerine alındığını belirtti. Çıray, Cumhurbaşkanlığı yönetiminin ise kontrolü tamamen elden kaçırmaya başladığını ve günlük COVİD-19’lu hasta sayısının artışı ile 2. dalganın başlaması halinde suçu vatandaşa atacağını söyledi.

İktidarın, yeni pandemi sürecini değerlendiren Çıray, “Her geçen gün vaka sayısı artıyor. Dün vaka sayısı 1567 idi. Bu iyiye alâmet değil. İyileşen hasta sayımız yeni vaka sayısının altına düştü. Tekrar yoğun bakıma ve solunum cihazına ihtiyaç ortaya çıktı. İnsanlarımızı bilinçsizce ve tedbirsizce sokağa bırakıp, tekrar evlere sokarak çare bulamazsınız. Özellikle İstanbul’da AKP’nin plânsız gökdelen politikalarının bedeli ödeniyor. Metre kareye 3-4 kişi düşecek şekilde inşaat izni verenler bu felâketin diğer sorumlularıdır. Ama bu süreç iyi kontrol edilemezse, büyük bir yeni salgın atağı ile karşı karşıya kalabiliriz” uyarısında bulundu.

UCUBE REJİM COVİD’LE MÜCADELEYE ZARAR VERİYOR
Çıray, “Felâketin büyümesinde ‘ucube rejim’ çok etkili. Sayın Erdoğan yeni rejimin tek yetkilisi. Sekreter bakanlara, ‘Halkı tutun’ diyor; tutuyorlar. ‘Tekrar sokağa bırakın’ diyor; uyguluyorlar. Yani bir kişi 83 milyonun sağlığı ve canı için karar verebiliyor. Bilim Kurulu üyeleri ise darmadağınık. Her kafadan başka ses çıkıyor. Şimdilik ‘Akil İnsanlar’ durumundalar, ama göreceksiniz ileride ‘Günah Kurulu’na dönüşecekler,” dedi.
Süreci yönetemeyen AKP’li siyasilerin, “normalleşme sürecine giriyoruz” diyerek aşırı iyimserlik pompalayarak halkı rahatlatarak gevşettiklerini anlatan Çıray, “Eğer siz topluma, sırf batırdığınız ekonomi daha da batmasın veya siyaseten bir başarı hikâyesi anlatayım diye davranırsanız, yani gerekenden fazla bir iyimserlik aşılarsanız olacağı budur işte! Şunu anlamıyorlar; bu iş uzadıkça ekonomideki yıkım çok daha fazla olacaktır. Bunun olmamasını temenni ederiz, ama ne yazık ki bu süreci yönetenler hazırlıyor” diye konuştu.

DAHA BÜYÜK DERTLERE KAPI AÇIYORSUNUZ
Çıray sözlerini şöyle tamamladı: AVM’leri erken açarak, taksit taksit karantina uygulayarak, maçlara izin vererek, ibadetlerimizi evden camilere taşıyarak, 4 milyon gencimizin sınavlarını ertelemeyerek daha büyük dertlere kapı açıyorsunuz. Şeffaf değilsiniz ve Sağlık Bakanı’nın yaptığı en başarılı iş duygusal twitler atmak. Pandemi hastanesi diye yola çıktınız, şehir hastanesine 15 dakika mesafede turist hastanesi açtınız.

 
Karşıyakalılar'dan Kent A.Ş. Tesisleri'ne tam not
 
CHP'li Polat: Siyaset yapacaksan istifa et!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: 2023 hedeflerimizin sembollerinden biridir
İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti, Devlet Konukevi ve Camii Açılış ...
Bahçeli'den 'Ayasofya' açıklaması
MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''Ayasofya Camisi’nin tasarruf hakkı sadece ...
Erdoğan: İslam iktisadı krizden çıkışın anahtarıdır
İstihdam rakamlarında olumlu bir ivme yakalandığını belirten Cumhurbaşkanı ...
 
Çavuşoğlu ve Lavrov'un katılacağı zirve ertelendi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Lavrov telefonda görüştü. ...
Bakanı Gül'den Demirtaş'a yönelik paylaşım kınama!
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a ...
CHP'li Sertel'den pankartlı Tire-Belevi yolu çıkışı!
Görev yaptığı 26’ncı dönemde Meclis’te pankart açarak Tire – Belevi yolunu ...
 
İzmir Milletvekili CHP Lideri’nden kurultayda PM görevi talep etti!
Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ...
Sağanak sonrası AK Parti'den Büyükşehir'e 'altyapı' salvosu!
İzmir’de etkili olan sağanak yağış hayatı felç ederken, Karabağlar ilçesinde ...
CHP'li Bayır: Piyasalarda tedirginlik yaratacak bir kanunla karşı karşıyayız!
Rekabetin Korunması Hakkında Kanun Değişikliği Yapılmasına Dair Kanun ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri