POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
19 Mart 2020 Perşembe - 16:36

Çıray’dan virüsle mücadelede Bakanlığa 'özel hastane' önerisi

İYİ Parti İzmir Milletvekili, Dr. Aytun Çıray,sosyal medya hesabından Sağlık Bakanlığı’na bir öneride bulunarak, Özel Sağlık Kuruluşlarının tamamının Sağlık Bakanlığı emrinde salgınla mücadele merkezine dönüştürülmesi gerektiği çağrısında bulundu. Çıray, “Tüm özel hastaneler mücadeleye hazır hale getirmeli. Böylece büyük bir insangücü salgınla mücadelede görevlendirilmiş olacaktır” dedi.

Çıray’dan virüsle mücadelede Bakanlığa  özel hastane  önerisi

İYİ Parti İzmir Milletvekili, Dr. Aytun Çıray, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya korana virüs salgınının hızını düşürecek öneride bulundu. Çıray, salgın hızının sürecin başında en yüksek olduğu ancak hızının kesildiği Çin’in Hubey eyaleti örneğini göstererek, salgının yoğun olarak görüldüğü illerin izole edilmesi önerisinde bulundu.

Çıray, salgınla mücadelede Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a da öneride bulunarak, GATA’nın öneminin sadece Suriye’deki operasyonlarda değil, şimdi de ortaya çıktığını belirtti ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin elinde bulunan sahra hastanelerinin karantina için kullanılabileceğini ve bu konuda hazırlıkların tamamlanması gerektiğini söyledi.

BU SALGIN BİR MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR

Beklenen salgına rağmen son günlere kadar hiçbir şey yapılmadığı gibi kaderci davranıldığını, bir şey olmaz yaklaşımıyla zaman kaybedildiğini belirten Çıray yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının doğru ve anlaşılabilir açıklamalar yapması gerektiğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Kaç kişiye nerelerde test uygulandığını yer ve sonuç bildirerek açıklamalıdır. Örneğin seçim bölgem olan İzmir'de test yapılmadığını biliyorum. Karantina merkezi de açıklanmış değil! Kan alınıp Ankara'ya gönderiliyor. Bu zaman kaybı. Ayrıca tarama imkanları kamuoyu ile paylaşılmalı. Bu arada Allah korusun “Koronavirus”ün tam bir salgın halini alması durumunda devasa şehir hastanelerinin sakıncalarını da yaşayacağız. Bu salgın bir Milli Güvenlik sorunudur. Buna uygun bir bakanlıklar arası koordinasyon gerekir. Devletin sahiplerine önerim; tedbirleri bütünsel olarak anında almalarıdır. Derhal 14-21 gün her yer tatil edilsin. Ciddi bilim insanlarını çıkararak bu zorunlu tatilde herkesin hayati ihtiyaçlar dışında evden çıkmamaları ve nasıl bir korunma sağlamaları gerektiği anlatılsın. Tüm illerde tahlil ve tarama imkanları sağlansın. Güvenlik güçleri bu mücadele için yeniden organize edilsin. Şeffaflık çok önemli. Gizlenenler, gizlenemez şeyler ve ortaya çıktıkça güven kaybına neden olur. Bu şimdi, bu iktidar için bile isteyeceğimiz bir şey değil. Fransa'da olduğu gibi gaz, elektrik ve su faturaları askıya alınmalı. Küçük işletmelerle, esnafın iflaslarının önüne geçilmeli. Hiçbir işçi işini kaybetmemeli."

ALINACAK HER TEDBİR NORMAL HAYATA DÖNÜŞÜ KOLAYLAŞTIRACAKTIR

Salgınla mücadelede vatandaşı da uyaran Çıray, “Vatandaşlarımıza gelince mecbur olmadıkça evlerinden çıkmamalarını tavsiye ederim. Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği ve web sayfasında yer verdiği 14 kural mutlaka uygulanmalı. SGK doğru bir kararla kronik hastalar için verilen ilaç raporlarının süresini arttırdı ve bu ilaçlar eczanelerden reçetesiz alınabilecek. Ayrıca acil bir durum olmadıkça kesinlikle hastanelere gitmesinler. En az 1 metre olan sosyal, fiziki mesafeyi arttırarak, salgının yayılma ağından bir zinciri koparacaklarını unutmasınlar. Alacağımız her tedbir, uyacağımız her kural, sağlıkla normal hayata dönüşümüzü kolaylaştıracaktır” dedi. 

 
Başkan Özçınar'dan CHP'ye 'rant' salvosu ve 'yargı' mesajı!
 
Trump hep büyüklere hem çocuklara para dağıtacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya ve şahsım ekonomisi!
“Parayı düşünmeyin, işimi kaybeder miyim diye korkmayın! Siz, sadece sağlığınızı ...
"Okula hiç dönmemeye de hazırız"
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, corona virüs nedeniyle 900 milyon öğrencinin ...
Soyer ve Yücel'den 'virüs' zirvesi!
CHP İzmir il Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'virüs tedbirleri'ni açıkladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya'daki toplantının ardından ...
CHP İzmir İl Kadın Kollarında devir teslim!
Geçtiğimiz hafta sonu yapılan kongrede CHP İzmir İl Kadın kolları Başkanı ...
Erdoğan: Bu zoru birlikte başaracağız!
Beştepe'deki Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı öncesinde konuşan ...
 
YDK kararı bozdu: Eski belediye başkanı ihraç edildi!
CHP İzmir İl Disiplin Kurulu tarafından hakkında kınama cezası verilen ...
Bakan Pakdemirli: Temel gıda ürünlerinde stok sıkıntısı yok
Bakan Pakdemirli, temel gıda ürünlerinin üretim, stok ve tedariğinde bir ...
Soyer anlattı... Tüm detaylarıyla virüs seferberliği: Yol haritasında neler var?
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin tüm billboardlarında sadece ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri