POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
Erdoğan'dan 'Özel' görüşmeye dair açıklama!
Erdoğan'dan 'Özel' görüşmeye dair açıklama!
Irak ve Suriye’de 19 terörist etkisiz hale getirildi
Irak ve Suriye’de 19 terörist etkisiz hale getirildi
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
13 Mayıs 2020 Çarşamba - 14:00

Çocuklar parklara kavuştu.... Batur yalnız bırakmadı!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 47 gündür evde kapalı kalan çocuklarla parklarda bir araya geldi. Miniklerle oynayan Başkan Batur, kitap armağan etti.

Çocuklar parklara kavuştu.... Batur yalnız bırakmadı!

Covid-19 salgını önlemleri sebebiyle yaklaşık iki aydır uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde olan 0-14 yaş grubundaki çocuklar bu çarşamba ilk kez dışarı çıktı. Konak Belediyesi, geçtiğimiz hafta 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa güvenle çıkabilmeleri için yaptığı çalışmaları bu kez çocuklar için gerçekleştirdi. Konak’taki tüm parkların temizlik ve dezenfektasyon çalışmaları çocukların kontrollü sokağa çıkma uygulamasının başladığı saat 11.00’den önce tamamlandı. Konaklı çocukların parklarda güven içinde ve keyifli zaman geçirmeleri için tüm hazırlıklar tamamlanırken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da Behçet Uz ve Osman Öksüz Parklarını ziyaret ederek çocukların neşesine ortak oldu.

Çocuklar parklara kavuştu
13 Mayıs’ta saatlerin 11.00’i göstermesi ile birlikte, uzun bir aradan sonra Konak’ın parkları çocuk gülüşleriyle buluştu. Koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle yaklaşık iki aydır evlerinden çıkamayan 0-14 yaş grubu çocuklar, soluğu çok özledikleri parklarda aldı. Konak Belediyesi ekiplerinin önceden temizlediği ve dezenfekte ettiği güvenli parklara doluşan çocuklar, ebeveynleri ve görevlilerin de yardımıyla sosyal mesafe ve hijyen kurallarını ihmal etmedi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da Çankaya Mahallesi’ndeki Behçet Uz Parkı ile Güneşli Mahallesi’ndeki Osman Öksüz Parkı’nı ziyaret ederek, park ve açık alana hasret kalan çocuklarla bir araya geldi.


Sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek ve çocuklara öğreterek onlarla oyunlar oynayan Başkan Batur, sokağa çıkma izninin saat 15.00’te sona ermesiyle yeniden bir süre evde kalacak çocuklara, evde keyifli zaman geçirmelerine yardımcı olacak kitaplar armağan etti. Çocuklara ayrıca maske ve meyve suyu dağıtıldı.

Parklara hayat geldi
Yaklaşık iki aydır, parkların içinde çocuk sesi olmadan hüzünlü bir havaya büründüğünü ifade eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çocukların kısıtlı da olsa dışarı çıkabilmesiyle parklara yeniden hayat geldiğini söyledi. Çocukların yüzünün güldüğünü görmenin en büyük mutluluk olduğunu belirten Başkan Batur şöyle konuştu:
“Bu parklar çocuklarımızın ve parklarımız çocuklarla güzel. Çocuklarımız, Covid-19 salgını önlemleri nedeniyle önce okullarından sonra sokaktan ve parklardan ayrı kaldılar. Bu süreçte çok sıkıldıklarını, güzel havanın tadını çıkaracakları, koşup oynayacakları günü hasretle beklediklerini biliyorum. İki aya yakın bir sürenin ardından ilk kez dışarı çıktılar. Parklara koşmak isteyeceklerini bildiğimiz için ilçemizdeki tüm parkları tertemiz bir hale getirdik, dezenfekte ettik. Çocuklarımızın bunca zaman sonra ilk kez dışarı çıktıkları günü güven içinde, sağlıkla geçirmelerini istedik. Bugün dört saat dışarıda olabilecekler, parkların tadını çıkarabilecekler. Hep birlikte, önce sosyal mesafe ve hijyene dikkat ederek, bugünleri de geride bırakacağız, çocuklarımızın özgürce, istedikleri gibi parklarda oynayacağı günlere ulaşacağız.”



 

 
Orman İzmir projesi hız kazanıyor
 
Hafta sonu sıcaklıklar 44 dereceye kadar çıkacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orman İzmir projesi hız kazanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Şeytan Deresi’ndeki ...
Selvitopu'ndan sağlık emekçilerini ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Hemşireler Günü’nü, koronavirüs ...
Gaziemir'den Rusya’ya dostluk şarkısı
Dünyanın farklı ülkelerinden profesör, siyasetçi, çevre aktivisti ve öğrenciler ...
 
Büyükşehir 2020’nin ilk kovanlarını dağıttı
Kırsalda arıcılık faaliyetlerini desteklemeyi sürdüren İzmir Büyükşehir ...
İzmir ulaşımında 11 Mayıs raporu: Soyer'den teşekkür ve rapor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü verilerine göre, “yeni ...
Bornova’da kapıda vergi tahsilatı dönemi: İlk siftah vekil Sertel'den!
Bornova Belediyesi dijital hizmetlerine bir yenisini ekleyerek, internet ...
 
Bayraklı’da 24 mahalleye 2100 ton dezenfektan
Koronavirüsle mücadelede ilk günden bu yana alınan tedbirleri hızla hayata ...
Gümrükçü’den belediye sağlık personeline kitap
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, koronavirüs salgını sürecinde görevlerini ...
Karşıyaka’da kuaför ve berberlere denetim
Karşıyaka Belediyesi, 51 günlük aranın ardından tekrar faaliyete geçen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri