POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Çorlu tren katliamı davasında karar!
Çorlu tren katliamı davasında karar!
12 Nisan 2019 Cuma - 08:36

Çukurdan çıkan vahşete soruşturma!

Ankara'daki köpek katliamının ardından kan donduran bir olayda Burdur'da ortaya çıktı. Burdur Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi çevresindeki bir çukurda 15 köpek ve 1 kedi ölüsü bulundu.

Çukurdan çıkan vahşete soruşturma!

Ankara'da 13 sokak köpeğinin zehirlenerek katledilmesi tepkileri sürerken bir vahşet haberi de Burdur'dan geldi. 15 köpek ve 1 kedi çukurda ölü bulundu. Üstelik kan donduran olayın görüntülendiği çukur belediye hayvan barınağı yakınındaydı. Burdur Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı avukat Betül Babacan, hayvan barınağı yakınındaki çukurlarda çok sayıda kedi ve köpek ölüsü bulunmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu da, barınak görevlileri hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Valilik ise sürecin takipçisi olduğunu bildirdi.

DERNEK ÜYELERİ ZİYARETTE FARK ETTİ

DHA'nın haberine göre, Burdur Hayvan Dostları Derneği üyeleri, Çeltikçi'de otomobilin çarpması sonucu ayakları kırılan ve geçen günlerde tedavi için Burdur Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'ne getirilen köpeğin durumunu öğrenmek istedi. Bölgeye gelen grup, hayvan bakımevine yaklaşık 20 metre uzaklıktaki boş arazide çukura gömülmüş köpek ölüsü buldu. Bölgede 2 ve 4 Nisan'da da araştırma yapan grup, çukurlarda çok sayıda kedi ve köpek ölüsü olduğunu belirledi. Köpeklerden bazıları otopsi için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Hayvan Hastanesi'ne gönderildi.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Burdur Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı avukat Betül Babacan, konuyu yakından takip ettiklerini belirterek, Burdur Belediyesi yetkililerinden sorumlular hakkında araştırma yaptırıldığı bilgisini aldıklarını, ancak kamuoyunun yeterince aydınlatılamadığını, soru işaretlerinin giderilemediğini kaydetti. Olayla ilgili etkin ve şeffaf bir soruşturma yapılmadığını savunan Betül Babacan, "Sorumluların ve amirlerinin eylemlerine dolaylı olarak göz yuman kişilerin de suçluları koruduğunu, failleri koruyarak ceza yargılaması anlamında suç işlediklerini bilmelerini isteriz. Burdur Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak gerek sokak hayvanlarını öldüren ve onları çukura atan failler gerekse failler hakkında gereğini yapmayarak görevini ihmal eden kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca disiplin soruşturması için başta bakanlıklar olmak üzere tüm idari birimlere de şikayet dilekçesi vereceğiz" dedi.

'İDARİ VE YASAL İŞLEM YAPILACAK'

Burdur Belediyesi'nden de konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Başkan Ali Orkun Ercengiz'in olayla ilgili Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu'yu soruşturma için görevlendirdiği ve olayın en ince ayrıntılarına kadar araştırılması konusunda özel ilgi istediği belirtildi. Bu olayın Burdur Belediyesi veya Belediye Başkanı Ercengiz'in talimatıyla gerçekleştirilmiş havası yaratılmaya çalışıldığı kaydedilen açıklamada, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu'nun da soruşturmaya ilişkin sözlerine yer verildi. Olayla ilgili ortaya çıkan bütün değerlendirmeler, tutanak ve sonuçların incelendiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Soruşturmayı başlatmış bulunmaktayız. Veteriner İşleri müdürü, müdür vekili dahil, veteriner hekim, veteriner teknikerleri, barınakta görevli 4 elemanla ilgili soruşturma başlatılmış durumda. Şu ana kadar Veteriner İşleri müdürüyle beraber 2 görevlinin ifadeleri alındı. Kullanılan iğne ve enjeksiyon aletleri inceleniyor. Kamera kayıtları inceleniyor. Bütün bunların sonucunda ortaya çıkan bilgi ve bulgular ve patolojiye gönderilen otopsi raporu da dikkate alınarak sorumluların ortaya çıkarılması ve cezalandırılması yoluna gidilecektir. Bu arada 2 çalışan işçiye zorunlu izin verilmiştir. Gerekçesi de şudur; Her ikisi de hem 2 Nisan hem de 4 Nisan'daki olayla bağlantıları sebebiyle böyle bir tedbir alınmıştır. Diğer 2 işçinin soruşturması da devam etmektedir; meydana gelen bu olayda sorumlulukları olmasa da aynı barınakta görev yapıyor olmalarından dolayı. Bu konuda soruşturma nereye ulaşacaksa, kime ulaşacaksa tüm sorumlular hakkında idari ve yasal işlem yapılacaktır. MAKÜ Veterinerlik Fakültesi'ne gönderilen köpek ölülerinin otopsi raporları, kamera kayıtları, bilimsel verilerle ilgililerden alınan ifadelere göre soruşturma sonucu kamuoyu ile paylaşılacaktır."

BELEDİYEYE PARA CEZASI UYGULANDI

Burdur Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi çevresinde gömülü olarak bulunan 15 köpek ve 1 kedi ile ilgili olarak belediyeye idari para cezası uygulandı. Burdur Valiliği, 5 Nisan tarihinde Burdur Belediyesi sorumluluğunda bulunan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi çevresinde açılan çukurlarda plastik çuvallar içerisinde gömülü olarak bulunan yaklaşık 15 köpek ve 1 kediyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada ekiplerce yapılan inceleme, değerlendirme, görgü tanıkları ve Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi sorumlu ve idari personelinin vermiş olduğu bilgiler ışığında elde edilen bulguların incelendiği hatırlatıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Burdur Şube Müdürlüğü tarafından, bakımevinin bağlı olduğu Burdur Belediyesine 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa muhalefetten idari para cezası uygulandığı bildirilen açıklamada şöyle ayrıntılara yer verildi: "Olayla ilgili Burdur Belediye Başkanlığından, sorumluluğu bulunan bütün personelin en kapsamlı şekilde tespitinin yapılarak, sorumlular hakkında ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda disiplin işlemi uygulanması ve sonucundan bilgi verilmesi, ayrıca bu personel hakkında Valiliğimizce yürütülecek işlemlere esas olmak üzere isimlerinin bildirilmesi istenilmiştir. Konunun hassasiyeti ve hayvan haklarının ciddi ölçüde ihlali şeklinde gerçekleşen olayın bütün yönleriyle aydınlatılması, sorumlular hakkında gereken idari ve adli yaptırımların uygulanması hususunda Valiliğimiz tarafından süreç hassasiyetle takip edilmektedir."

 
Yıldırım: Suskunluğumu yanlış yorumlayanlar var
 
Milano sokaklarında Nusret rüzgarı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tosun uyuşturucu işine de girmiş!
Çiftlik Bank iddianamesinde yeni bilgler ortaya çıkmaya devam ediyor. ...
Paralarını alamayınca restorandaki malzemeleri sattılar
Konak ilçesindeki bir restoranda çalışan 3 kişi, aylık ücretlerini alamadıkları ...
İzmir sularına ölüme atladı, çevredekiler kurtardı!
Konak ilçesinde, ailesiyle sorunları olduğu iddia edilen E.Ş. (19), intihar ...
 
Büyükşehir'deki 'kayıp tablolar davası'nda karar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi envanterinde bulunan 33 tablonun kaybolmasına ...
Baba-oğul evlerinde esrarla yakalandı
Tire ilçesinde, jandarma ekiplerinin evlerine düzenlediği operasyonda, ...
Gümrük kapısında 221 kilo patlayıcı madde ele geçirildi
Hakkari'deki Esendere Gümrük Kapısı'nda patlayıcı yapımında kullanılan ...
 
Çeşme'deki o RES planları yine davalık!
Çeşme ilçesi Sarnıç bölgesindeki rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) ...
Bakan Selçuk'tan çeyiz hesabı açıklaması
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çeyiz hesabı ...
Baba dehşetinde karar: 2 yıl 6 ay hapis!
İzmir'de 14 yaşındaki oğlu M.H.H.’yi dövüp, ayaklarından zincirle pencere ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri