POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
18 Mart 2019 Pazartesi - 17:53

Cumhur İttifakı'nın İzmir mitingine ve mesajlara CHP Genel Merkezi'nden ilk yorum ve yanıt!

İzmir'de Cumhur İttifakı’nın Erdoğan ve Bahçeli’nin katılımıyla düzenlediği mitingde verilen mesajlara ve CHP’ye yönelik eleştirilere CHP Genel Merkezi’nden ilk yanıt Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Özkan’dan geldi. Özkan, “Çirkin bir dille hitap ediyorlar İzmir’e. Bu dil tutmaz. Bu dille İzmir’den karşılık alamazlar. Yüzde 65’e ulaşan bir oyla, İzmir’in bütün güzelliklerini koruyacağımızı, bütün güzelliklerinin yanında duracağımızı iktidara ve ortaklarına göstereceğiz” dedi.

Cumhur İttifakı nın İzmir mitingine ve mesajlara CHP Genel Merkezi nden ilk yorum ve yanıt!

GERÇEKİZMİR - Cumhur İttifakı'nın, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla İzmir'de düzenlediği mitingin yankıları ve Gündoğdu Meydanı'nda verilen mesajlar sonrası tartışmalar sürüyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nden miting hakkında ilk değerlendirme ve Erdoğan ile Bahçeli'nin sert mesajlarına ilk yanıt Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'dan geldi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özkan, “Çirkin bir dille hitap ediyorlar İzmir’e. Bu dil tutmaz. Bu dille İzmir’den karşılık almazlar. İzmir’de  yüzde 65’e ulaşan bir oyla, İzmir’in bütün güzelliklerini koruyacağımızı, bütün güzelliklerinin yanında duracağımızı iktidara ve ortaklarına göstereceğiz” dedi.

HEDEFTE SOYER VE KILIÇDAROĞLU VARDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli İzmir’de düzenlenen mitingde halka seslemişti. Bahçeli, "İzmir'i kimse çantada keklik görmesin" mesajı verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingde yaptığı konuşmada, "İzmir'e bir büyükşehir belediye başkanı gösterdiler, bu aday CHP'nin adayı değildir. Bu kişi Kılıçdaroğlu'nun kendi adayıdır. Adaylık icazetini Kandil'den almıştır. CHP'nin Buca adayını son anda değiştirmesinin sebebi de İzmir'e sadece rant anlayışıyla yaklaşıyor olması…" demişti.

KOKU SALVOSU
İzmir Körfezi'nin kokudan geçilmediğini, kokunun yıllardır yok edilemediğini anlatan Erdoğan, kendisinin 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Haliç'in de böyle olduğunu anımsattı. Kendilerinin Haliç'i tertemiz hale getirdiğini ve balıkların yaşamaya başladığını aktaran Erdoğan, belediyeciliğin kendi işleri olduğunu vurgulamıştı.

NERESİ KOKUYOR İZMİR’İN!
Eleştirilere tek tek yanıt veren Özkan şu açıklamaları yaptı:

"Çirkin bir dille hitap ediyorlar İzmir’e. ‘Kokan İzmir’ diyor.. Neresi kokuyor İzmir’in... ‘Karabağlar konut işini hallederiz, biz çözeriz’ diyor.  Sorunu yaratan sensin... Karabağlar’daki, Gaziemir’deki tapu sorununu çözmeyen, buradaki yapısallaşmada, kentsel dönüşümü sınırlayan, kentsel dönüşümün rantsal olmasını isteyen sensin. Merkezi hükümet yapıyor bunu. Biz ada mahalle bazında dönüşüm yaparken tek tek dönüşümler için  kendini parçalayan sensin.

İZMİRLİLERE SORDUM... DİNLEMEDİK Kİ DİYORLAR!
Mitingdeki dil çirkin bir dil. İzmir’i ayrıştıran, İzmir’in CHP’ye oy verecek olan Kürt seçmenini ikiye bölen, ayrımcı bir dil, kutuplaştırıcı bir dil. Soruyorum İzmirlilere ‘mitingi nasıl buldunuz’ diye... ‘Dinlemedik ki’ diyorlar. İzmir’i bu tür söylemleri dinlemiyor.

YÜZDE 65’E ULAŞAN BİR OYLA
Bu dil tutmaz. Bu dille İzmir’den karşılık almazlar. İzmir’de  yüzde 65’e ulaşan bir oyla, İzmir’in bütün güzelliklerini koruyacağımızı bütün güzelliklerinin yanında duracağımızı  iktidara ve ortaklarına göstereceğiz.

ÇOK RENK, ÇOK SES, ÇOK NEFES
Tunç Soyer’in bir sloganı var. Çok renk, çok ses, çok nefes. İzmir  bu çok sesliliğini çok renkliliğini çok nefesliğini koruyacak. İzmir kendisini çölleştirmek isteyen, İzmir kendisini komşusuyla yabancılaştırmaya çalışan,  İzmir’i işgal etmek için fetih mantığıyla hareket eden anlayışına izin vermeyecek.

ÇİRKİN DİLİN İZMİR’İ KARARTMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ
İzmir Mustafa Kemal’in fikri hür vicdanı hür irfanı hür bir kenti olarak sadece Türkiye’nin değil. Akdeniz’in gözbebeği olmaya devam edecek. Bu çirkin dilin İzmir’i karartmasına izin vermeyeceğiz.

DERS ÇIKARMALARI GEREK
Meydanda izlettirdiler. Sayın Genel Başkanımızın çok haklı ve doğru şekilde ama onların entellektüel düzeylerinin çok üstünde bir birikimle anlattığı İslam düşmanlığına karşı yapılması gerekenlerle ilgili konuşmasını da kesip biçerek değil bütünü dinleyerek çok ders çıkartmaları gerek.

İZMİR CHP’DİR CHP KALACAK!
İzmir, Avrupa Birliği (AB) idealine inanan, AB normlarına inanan çağdaş uygarlığın ötesine geçmek için AB’nin demokratik değerlerinin geçerli olmasını savunan hak hukuk adalet mücadelesi veren bir kent. Bu kenti hiç anlamadıklarını ve anlayamayacaklarını çok net şekilde gördük. İzmir CHP’dir CHP kalacak. Mustafa Kemal’in aydınlığı ile güneş İzmir’den doğacak.”

 
Buca'da siyasi fair-play: İki adaydan yan yana demokratik yarış mesajları!
 
Urla Adayı Oğuz’dan İskele mitingi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da siyasi fair-play: İki adaydan yan yana demokratik yarış mesajları!
Buca'da afiş saldırılarıyla yükselen tansiyon Cumhur İttifakı Adayı Arslan ...
Zeybekci'nin saha mesaisi İzmir'den Niğde'ye yol oldu!
Seçim çalışmalarına başladığı ilk günden bugüne, toplamda 110 gün boyunca ...
Sındır'la A'dan Z'ye: Erdoğan'a sert yanıt ve 'en az yüzde 60' çıkışı!
Gündemi değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Sındır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...
 
Şengül'den aynı gün ikinci miting mesajı, 'Millet İttifakı'na sert sözler!
AK Parti İl Başkanı Şengül'den gün içinde ikinci miting açıklaması geldi. ...
Soyer'den o iddialara yanıt: 10 yıldır hiç böyle bir şey yaşamadık!
Seferihisar Belediyesi’nde işçi ve memur maaşlarının 4 aydır düzenli ödenmediğine ...
CHP Menderes Adayı Kayalar'dan köylere güvence
Millet İttifakı'nın CHP'li Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar, Değirmendere ...
 
CHP İl Başkanı Yücel'den 18 Mart mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 18 Mart Şehitler ...
Erdoğan: Mesajınızı aldık, biz buradayız Çanakkale'deyiz
Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılı Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Kılıçdaroğlu: Silah fabrikasını satanlara oy verirseniz...
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Ülkücü kardeşlerime seslenmek isterim; bana ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri