POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Çorlu tren katliamı davasında karar!
Çorlu tren katliamı davasında karar!
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
22 Kasım 2019 Cuma - 08:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir mesaisi: 1 açılış, 3 ziyaret!

İzmir'de Bilal Saygılı Cami'nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada 'Saray'da bir CHP'li ile görüştüğü' iddiasına sert tepki verirken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ispat için 'hodri meydan' dedi. Erdoğan gün içinde, yerel seçimde AK Parti'nin kazandığı Bayındır ve Kiraz ilçelerini ziyaret etti, vatandaşa seslendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan İzmir mesaisi: 1 açılış, 3 ziyaret!

GERÇEKİZMİR - İzmir Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğlen saatlerinde havayoluyla kente geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğanı Adnan Menderes Havalimanı'nda İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve AK Partili milletvekilleri ile yöneticiler karşıladı. 



Erdoğan havalimanından Ege Üniversitesi Kampüsüne geçti. Cumhurbaşkanı burada Bilal Saygılı Cami'nin açılışını yaptı.
 

Açılışa İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekilleri Binali Yıldırım, Alpay Özalan, Yaşar Kırkpınar, Necip Nasır, Mahmut Atilla Kaya, Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak katıldı.

ÖKSÜZ VE YETİM BIRAKMAYACAKLARINA İNANIYORUM 
Cami açılışında konuşan Erdoğan, “Mimarından işçisine, hattatına, ahşap işçiliklerine varıncaya kadar emeği geçenleri milletim adına tebrik ederek bundan sonraki eserlerde de onları takdir ettiğimi söylemek istiyorum. Saygılı Ailesi'ne böyle bir ibadethaneyi üniversitemize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Camimizin konferans salonu da birçok etkinlikte iş görecek" dedi.

Camilerin sosyal hayattaki önemine vurgu yapan Erdoğan, "camilerimizi hayatımızı merkezi haline getirmek gerek. Bizim inancımızda cami gelinen, kullanılan ve iş bitince terk edilen bir mekan hiçbir zaman olmamıştır. Cami, muhabbetin, kaynaşmanın, dayanışmanın yeridir. Öğrenmenin, öğretmenin, diyaloğun, istişarenin mekanıdır. Müminler tüm renkleri ile kardeş olduklarının bilincini camilerde ulaşırlar. Cemaati olmayan cami ne kadar ihtişamlı olursa olsun yetimdir. Ege Üniversite öğrencileri başta olmak üzere bölgede yaşayan vatandaşların camiyi öksüz ve yetim bırakmayacaklarına inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cami açılışının ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada yağmurlu havaya rağmen alanı dolduran vatandaşlara seslenen Erdoğan’ın, konuşma yaptığı balkonun karşısına AK Parti İzmir İl Başkanlığı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları adına 3 dev pankart asıldı.



İl başkanlığının astığı pankartta, “İlk günkü aşkla, bu yol seninle başka”, gençlik kollarının astığı pankartta,  “Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz”, kadın kollarının astığı pankartta ise, “AK Kadın İzmir burada Reisinin yanında” ifadesi yer aldı. Öte yandan buluşmanın gerçekleştiği alanda polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, ‘Saray’da bir CHP’li ile görüştüğü’ iddiasına sert tepki verirken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ispat için ‘hodri meydan’ dedi. Erdoğan, “Bay Kemal, senin hayatın yalan. Bak İzmir’den milletvekili olduğun ilden sesleniyorum sana. Eğer yiğitsen, ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum. Acaba sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? İspat ettin ettin, etmedin takdirde CHP’nin genel başkanlığı bu yalancıdan kurtulsun ve çek git. Ama yapamaz. Bugüne kadar ben bunu çok söyledim, denedim” ifadelerini kullandı.

TEŞKİLATA TEŞEKKÜR ETTİ
Programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 ay sonra İzmir’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bizi sevgiyle bağrına basan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. 31 Mart seçimlerinde partimize ve ittifakımıza oy veren tüm İzmirlilere şükranlarımı sunuyorum. İzmir teşkilatımızın emektarlarını gayretleriniz için tebrik ediyorum. Verdikleri destekle İzmir’de büyükşehir başkanlığında yüzde 39’luk oy oranı almamızı sağlayan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Tabi bizim İzmir’e getirmek istediğimiz hizmetler için bu oran yeterli olmadı. Bizim anlayışımızda seçmene küsme darılma hele hele vatandaşı suçlamak gibi bir durum söz konusu olamaz. Siyasette daima hesaba çekilmeden önce nefsinizi hesaba çekin diyenleriz. Nefsimizi sineye çekiyor eksiklerimizi telafi etmeye çalışıyoruz” dedi.

KARŞILARINDA HUKUKÇU GÖRÜNCE KUDURUYORLAR
“Herkes rehavete kapılsa yorulsa bile bizim böyle bir lüksümüz olamaz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Herkes kıza darılsa üzülse bile biz bu şekilde asla davranamayız. Siyaseti ikbal kapısı değil mensubu olmaktan gurur duyduğumuz hizmet vesilesi olarak görüyoruz. Unutmayın milyonlar Türkiye’den bunu bekliyor. Mazlumlar, mağdurlar sizden bizden bunu bekliyor. AK Parti’yi geçmişin kalıplarıyla tanımlamaya çalışanlar hüsrana uğradılar. Bizim gözümüzde tüm makamlar geçicidir, fanidir. Bunların hepsi milletimizin bize verdiği emanetten ibarettir. Ana muhalefet, bu CHP. Bunların farkında değil. Bunlar özellikle lafı geldiğinde hanım kardeşlerime saygı gösterdiklerini söylerler. Yalan. Parlamentoda grup başkan vekilimiz Özlem kardeşimize ne yaptıklarını izlediniz. ‘Şu kadını susturun’, ifadeye bak. Buradan sesleniyorum CHP’ye gönül veren hanım kardeşlerime. Acaba bir bayana, ‘Ulan şu kadını susturun’ ifadesi kullanılabilir mi? İşte bunu kullanana ben ne dedim, bunlar edepsiz, bunlar ahlaksız, bir hanımefendiye bu ifadeye kullanacak kadar edepsiz, ahlaksız. Bunlar bu parlamentoda 50 civarında milletvekili olan AK Parti’nin bu duruşunu hazmedemiyorlar. Bunlara göre kadın hizmetkar olmalı. Kadın, bahçıvan, tarlada, bahçede oralarda domates biber toplasın. Böyle olmalı. Ama karşılarında bir hukukçu gördükleri zaman kuduruyorlar. Özlem Hanım hukukçu. Bunların içinde mühendis, doktor arkadaşlarımız var. Hazmedemiyorlar. Onlar istese de istemese de AK Parti’nin kadınları bunları aşa aşa iktidara yürüyorlar” diye konuştu.

YENİ VE GÜÇLÜ TEŞKİLAT VURGUSU
Kongre sürecine ilişkin mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Kardeşlerim, güçlü ve zayıf yanlarımızı tartarak eksikliklerimizi giderek partimizi çok güçlü bir şekilde geleceğe taşıma gayreti içindeyiz. 7. olağan kongre sürecimiz partimizi yenilediğimiz taze bir ruhla yepyeni bir heyecanla yola devam ettiğimiz farklı bir dönem olacak. İzmir bu sesi verecek mi? Yeni teşkilat yapımız 2023-2024 seçimlerinde kilit rol oynayacak. Bulunduğunuz yerlerin Ömerlerini, Haticelerini bulun çıkarın ve güçlü kadrolarla geleceğe yürüyelim. En küçük bir ihmale, hataya fırsat veremeyiz. Tıpkı bir kuyumcu titizliği ile kılı kırk yararak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Teröre ve şiddete bulaşmadığı sürece ne kadar aykırı olursa olsun her türlü görüşün.”

ÜRKEKTİR, KORKAKTIR, PISIRIKTIR VE YALANCIDIR
Konuşmasının devamında terörle mücadele vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün inine girdik mi? Adım adım takip ediyor muyuz? Artık kaçacak delik arıyorlar... Onlar kaçıyor biz kovalıyoruz. İşte İzmir. Size sesleniyorum. Suriye’de ne oldu? Barış Pınarı Harekatı ile bizim sınırlarımızı taciz eden teröristlere Barış Pınarı Harekatı ile haddini bildirdik mi? O terör koridorunu yapamadılar. Bay Kemal dedi ki, bizim Suriye’de ne işimiz var? Bay Kemal bizim Suriye’de işimiz var veya yok senin oralarda ne işin var. Esad’a adamlarını neden gönderdin, neden gönderiyorsun? Tüm bunları söylerken bakıyorsun ne yazık ki PYD, YPG ile Bay Kemal iş tutuyor. Parlamentodaki HDP, PKK’nın desteği ile orada değil mi? Onlarla Ankara’dan İstanbul’a neden yürüyorsun? Bir gün de çık de ki bu PKK terör örgütüdür. Demedi, diyemez. Çünkü bu aynı yanlışı meşhur Tunceli ile de yapamadı. Çünkü ürkektir, korkaktır, pısırıktır ve yalancıdır” dedi.

İSPAT ETTİN, ETTİN…
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son günlerde bir şey tutturdu, güya ben külliyede bir CHP’liyle görüşmüşüm. Ben… Arkadaşlarım gerekli cevabı verdiler. Böyle bir görüşme olmadı dediler ve bunu haber yapan gazeteci kayıp. Kendisi diyor ki herhalde yanıldık falan. Bay Kemal, senin hayatın yalan. Bak İzmir’den milletvekili olduğun ilden sesleniyorum sana. Eğer yiğitsen, ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum. Acaba sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? İspat ettin ettin, etmedin takdirde CHP’nin genel başkanlığı bu yalancıdan kurtulsun ve çek git. Ama yapamaz. Bugüne kadar ben bunu çok söyledim, denedim. Hepsi birbirini bulmuş. O gazetenin köşe yazarı da bu da. Bizim hayatımıza yalan girmedi ama bunların hayatı yalan” ifadelerini kullandı.

AYRIM YOK, OLMAYACAK!
“Bizim için ırk ayrımı yok” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. 40 yıllık siyasi hayatımızın hiçbir döneminde, vatandaşlarımızın hayat tarzına karışmadık. Kılık kıyafetinden dolayı dışlamadık, bilakis üniversite kapılarında başörtüsünden dolayı gözyaşı dökenlere mağduriyetine biz son verdik. Katsayı adaletsizliğini biz kaldırdık. CHP’nin engelleme girişimlerine rağmen devlet kurumlarında başörtüsü ile çalışma serbestliği getirdik. Bugünlerde, eski Türkiye özlemi ile yanan bazı çevrelerin kışkırtmalarına şahit oluyoruz. Başörtülü iki kız yolda yürürken kızlarımıza saldırıyor. Tabi bir araştırıyoruz, maalesef altından aynı zihniyet çıkıyor. Milletin inancıyla kavgalı bir kesimin tekrar eski alışkanlıklarına döndüklerini görüyoruz. Bu provokasyonlara asla göz yummadık yummayacağız. Milletimizin arasına yeni nifak tohumları ekilmesine tahammülümüz yoktur. Türkiye’yi kendi iç kavgaları ile kavrulan bir ülke haline getiremeyecekler. Cumhur İttifakı olarak 82 milyonun her birini bağrımıza basmaya devam edeceğiz. Biz sizleri yaradandan ötürü sevmeye devam edeceğiz. Kimseyi ötekileştirmeden, kırmadan adımlarımızı atacağız. Başı açık veya kapalı bu bizim memlekettenmiş gibi bir ayrım yok, olmayacak. Biz CHP gibi istismar siyaseti değil hizmet ve eser siyaseti yapıyoruz. Bu mücadeleye şahsi menfaatlerimiz için değil halka hizmet hakka hizmettir diye çıktık.”

17 YILDA 70 KAT TRİLYON YATIRIM YAPTIK
Son 17 yılda İzmir’e yapılan yatırımlardan örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “17 senede İzmir’e yaptığımız yatırımlar siyasete bakış açımızın en somut örneği. İzmir’e 70 kat trilyon yatırım yaptık. CHP’nin buralarda yatırım diye bir izi var mı yok yapmaz. Yapamaz. Çünkü onlarda çalışalım derdi yok. İzmirli ihtiyaç sahiplerine 5,5 kat trilyon tutarında sosyal yardım yaptık. Şehrimizde 35’i hastaneden oluşan 109 sağlık tesisini hizmete soktuk. Bayraklı Şehir Hastanesi ile birlikte Menderes, Selçuk, Kemalpaşa, Beydağ şehir hastanelerinin inşası sürüyor. Tınaztepe Şehir Hastanesi’nin proje çalışmaları devam ediyor. CHP Genel Başkanı, şehir hastanelerinden rahatsız. Vatandaşlarımızın birinci sınıf sağlık hizmeti almasını CHP ve ortakları içine sindiremiyor istiyorlar ki millet kuyruklara mahkum olsun, hastaneler hastalık dağıtmaya devam etsin. Bunlar kendileri için hak gördükleri sağlık hizmetini sizler için lüks görüyorlar. Ama biz onlara rağmen bu hastaneleri hizmete alacağız. CHP ve tayfası istemese de batılı ülkelerden bile ileri standartlarda sağlık hizmetleri ile buluşturacağız. Hastaneye adım attığınız zaman Allah bu hükümetten razı olsun diyeceksiniz. Ulaşımda İzmir’e 25 milyar liralık yatırım yaptık. İstanbul-İzmir otoyolu bitti mi. 8-9 saat süren yolculuğu 3,5 saate indirdik. Arabanıza oturdunuz 3,5 saatte hamdolsun İstanbul’a gidiyor musunuz? O ne çile idi önceden… Bu otoyola bile çamur atmaya kalktılar. Ama bu yolu kullanan herkes şimdi bize dua ediyor. Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu’nun 91 km tamamlayıp trafiğe açtık. Kalan 5 km kesimi de aralık sonunda tamamlıyoruz. İzmir Körfez Geçişi’nin etüt projesini tamamladık imar planı çalışması devam ediyor.  İzmir susuz muydu, Gördes’i kim yaptı? İzmir’i suya biz kavuşturduk. Aslında Büyükşehir’in göreviydi bu, ama yapmadı. Sizler İzmirliler olarak bu hizmetlerin tamamını kullanıyorsunuz. Bundan sonra da sizlere hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Sizlerden kışkırtmalara asla gelmemenizi, uyanık olmanızı istiyorum” açıklamasında bulundu.

KADIN KOLLARI, GENÇLİK KOLLARI VE İL YÖNETİM KURULU İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda yaptığı balkon konuşmasının ardından kadın kolları, gençlik kolları ve il yönetim kurulu ile ayrı ayrı bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantılarda, Erdoğan'ın partisinin İzmir'de aldığı oyu artırması için teşkilattan çok çalışmalarını istediği öğrenildi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye verdi.



BAYINDIR'A 'SÜS BİTKİLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ' MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra yerel seçimde AK Parti'nin kazandığı Bayındır Belediyesi'ni ziyaret etti. Buraya helikopter ile gelen Erdoğan, otobüsün üzerinden kendisini bekleyen kalabalığa seslendi. Programa, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti'li milletvekilleri ve çok sayıda partili ile halk katıldı.

Programda konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bayındır'ın saygı değer güzel insanları, hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Siz yanımızda oldukça hiç endişe etmeyin. Yedi düvel gele evelallah aşar gideriz. Evet, ben Bayındır'ı farklı görüyorum. Farklı bir heyecan var, inşallah Bayındır'ın süs bitkileri bir başka açmış. Ve sizlerle beraber inşallah Bayındır'ımızı çok daha bayındır yapacağız. Gıda Tarım Bakanımız bir İzmirli olarak sizlere her türlü desteği yakın markajda vermeye  devam edecek. Sizlere Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi bölgesi kuracağımın müjdesini vermek istiyorum. Bakanımızda bu işin bir numaralı sorumlusudur. Milletvekilleri ve belediye başkanları ile hep birlikte bu yakın takibi sürdüreceğiz. OSB bölgesini kuracağız. Bir milyon 334 bin metrekare alanda kurulacak süs bitkileri organize sanayi bölgesinde 24 dekarlık 40 süs bitkileri işletmesi faaliyet gösterecek. Bu bölgemiz ülkemizin özellikle süs bitkileri yetiştiriciliği konusunda kalbi, aynı zamanda ihracat üssü olacak. Buraya girecek olan parayı, sermayeyi düşünün. Ciddi bir hareketliliği Bayındır'a getirecek. Bu bölgede ayrıca süs bitkileri sektörüne ara eleman yetiştirmek amacıyla süs bitkileri eğitim merkezini kuracağız."

'BİZ NEDEN YAPAMAYALIM?'

Süs bitkileri konusunda fuar ve festivallerin yapılacağı merkezi de Bayındır'da kuracaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buradaki  yatırım sayesinde 1500 vatandaşımız iş ve aş sahibi olacak. Projemizi hayata geçirmek için düğmeye bastığımızın müjdesini sizlere veriyorum. Biz bugüne kadar eğilmedik, eğilmeyeceğiz. Biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rüku ve secdede eğiliriz. Hiçbir gücün önünde eğilmedik bundan sonra eğilmeyeceğiz. Bugün Bayındır'da sizleri bu heyecanla görünce dedim ki, 'İnşallah OSB ile birlikte 1500 insanında istihdam edilmesi ile çok farklı bir duruma gelecek.' Bununla şunu söyleyeceğiz; 'Bizim de süs bitkileri alanında bir OSB'miz var.' Bu çok önemli bir olay. Bugün bir Hollanda ve Singapur bu tür bitkilerle yeri yerinden oynatıyor. Ya onlar yapıyor da biz neden yapamayalım? Şimdi bu adımı da neresi atıyor? İzmir. Nerede? Bayındır. Ama benim sizden bir isteğim var; bir olun, iri olun, diri olun, kardeş olun, hep birlikte Türkiye olun. Bizi bölemeyecekler. Terör örgütlerine  gereken dersi Cudi, Gabar'da verdik. Şimdi de Kuzey Suriye'de veriyoruz. Şehitlerimize Allah'ta rahmet diliyorum. Suriye Milli Ordusu ile birlikte Mehmetçiklerimizin verdiği bu mücadele tarihe kayıttır. Mehmetçiğimiz destan yazıyor. Hanım kardeşim 'biz de gidelim' diyor. Bu nede demek biliyor musunuz? Şerife bacılar bitmedi demek. Nene hatunlar bitmedi demek. Biz de sizlere güveniyoruz. Siz de bizlere güvenin, biz size bu işi düşürmeden bitiriyor olacağız."



'NE ALDATAN NE DE ALDANAN OLACAĞIZ'

İzmir'deki Ergenli Barajı ile ilgili gereken çalışmaları yapmak istediklerini de belirten Erdoğan, "İnşallah Ergenli Barajı ile ilgili adımı da atmak istiyoruz. İnşallah değerli kardeşlerim, ekonomik noktada ciddi bir toparlanmadayız. Bununla birlikte 2020-21'de bunun adımını atabileceğiz. Hatta yap-işlet-devret model gibi bir imkan yakaladığımızda hemen adımını atarız. Biz sizi seviyoruz. Biz size güveniyoruz. Siz de bize güvenin. Ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız ama biz milletimizle ayaktayız ve bu yolda yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan, konuşmasının ardından halka çay dağıttı ve buradan Kiraz ilçesine geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'deki temasları kapsamında Kiraz ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan'ın ziyaretine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'in Kiraz ilçesinde belediye binası önünde vatandaşlara hitap etti. 

Konuşmasına tüm vatandaşları selamlayarak başlayan Erdoğan, "İnşallah Kiraz yeni bir döneme farklı bir şekilde başlıyor. Saliha kardeşimle birlikte inşallah Kiraz aydınlık ufuklara doğru yürüyor. İnanıyorum ki Kiraz'da gelecek çok daha başka olacak." diye konuştu. 

Bunun için milletvekilleri, bakanlar hep birlikte çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, Kiraz'ı çok daha farklı bir yere taşıyacaklarını belirtti.

Kiraz'a tarım ve hayvancılıkta son 17 yılda 220 milyon Türk lirası hibe yaptıklarını anlatan Erdoğan,  "Bununla işi bitirmiş değiliz. Tarımsal hasılada 2,5 kat artışla 824 milyon Türk lirası buraya aktarmış bulunuyoruz. Genç çiftçi noktasında 79 projeyle 2 milyon 370 bin Türk lirası yine Kiraz ilçemize aktardık. Kırsal kalkınma noktasında hibede 4 milyon Türk lirası aktarmış bulunuyoruz." dedi.  

Büyükbaş hayvancılıkta yaklaşık 4 kat artışla 100 bin baş hayvana ulaştıklarını, küçükbaş hayvancılıkta ise 2,1 kat artışla 33 bin küçükbaşa ulaştıklarını dile getiren Erdoğan, süt üretiminde de 4,2 kat artışla 336 bin tona ulaştıklarını bildirdi. 

Orman ve suda 66 milyon Türk lirası yatırım yaptıklarını ve 2 adet baraj, sulamada 4 bin 990 dekar araziyi şu anda sular hale geldiklerini anlatan Erdoğan, 9 dere ıslahı yaptıklarını, fidan dikiminde 513 bin 500 dikim gerçekleştirdiklerini hatırlattı. 

ORKÖY'den 67 aileye 6,6 milyon Türk lirası kredi ve hibe sağladıklarını, gelir getirici orman projesinde de 19 mahalle, 55 bin fidan noktasında destekleri olduğunu anlatan Erdoğan, "Sizlere bu akşam buradan bir müjdem olacak; o da Kiraz ilçemizde jeotermal kaynakların değerlendirilmesi amacıyla bir çalışma yapılması talimatını verdim. Yeterli alan, sıcaklık ve debide jeotermal enerji kaynağı bulduğumuz takdirde tarıma dayalı jeotermal enerji ile ısıtmalı ihtisas organize sanayi bölgesini de kuracağız. Bu alanda her biri minimum 25 dekar olan ileri teknolojik topraksız seralar ve jeotermal enerji ile ısıtmalı sebze kurutma tesislerini de kuracağız." diye konuştu. 

- "1200 vatandaşımıza istihdam sağlayacağız"

Jeotermal kaynak kullanılarak ısıtılacak bu seralarda ısıtma maliyetinin yıllık 16 bin Türk lirasından 4 bin Türk lirasına düşeceğini, bin dekara sera kurulması halinde yılda 40 milyon kilogram domates elde edileceğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hani Bay Kemal diyor ya 'Domates yok' gel, bundan sonra Kiraz'dan domatesini al. İnşallah aynı zamanda bin 200 vatandaşımıza istihdam sağlayacağız. İnşallah sadece Kiraz ile sınırlı kalmayacak, diğer ilçelerimizde de çalışmalarımız neticelenince müjdesini sizlere ayrıca bakan ve milletvekillerim vasıtasıyla vereceğiz. Projemiz ülkemize ve milletimize hayırlı olsun." 

Kiraz Belediyesi tarafından işletilen Haliller ve Çatak Göleti sulama şebekesinin ön ödemeli kartlı sayaç takılmasına 2020 yılında başlayacaklarını dile getiren Erdoğan, Kiraz ilçesinde toplam 10 köye içme suyu amacıyla kuyu açacaklarını ifade etti. 

Mersindere, Karaburç, Çayağzı, Umurlu ve İğdeli de içme suyu kuyularını açtıklarını, Altınoluk'ta çalışmalarının sürdüğünü belirten Erdoğan, Hisarköy, Sarıkaya, Tekbıçaklar ve Umurcalı'da da birer adet içme suyu kuyusu açacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kiraz Çayı ıslah projesinde 6,5 kilometre ıslah çalışması yaparak projenin ilk aşamasını tamamladıklarını, Kiraz Suludere Göleti'nin yeraltı suyu barajı olacak şekilde planlamasına devam ettiklerini ve 2020'de buna başlayacaklarını söyledi. 

Doğancılar Köyü ve 280 dekar arazinin taşkın kontrolü için proje çalışmalarına devam ettiklerini belirten Erdoğan, çalışmaların tamamlanmasını müteakip inşaatı yatırım programına alacaklarını bildirdi. 

Kiraz'a bir hayvan barınağı kazandıracaklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Belediye başkanımız tarafından talep edilen hayvan barınağı için gerekli görüşmeler yapıldı. Belediye başkanlığımız tarafından arazi temin edilmesini müteakip Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz tarafından gerekli çalışmalara başlayacağız. Bir diğer adım da Kiraz, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü olarak bir müjde veriyorum, Hisar Mahallesi ve Umurcalı Mahallesi'nde 400 dekar alanda mera ıslah çalışması başlatacağız."

 - "Hizmet siyaseti yapıyoruz"

Kiraz'ın farklı bir döneme girdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tabii eğitimden sağlığa, ulaşımdan spora kadar her alanda yaptığımız yatırımlarla nasıl ki İzmir'i geliştirip büyüttüysek inşallah Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğundaki pek çok projeyi bakanlıklarımızın üstlenmesini temin ederek, İzmir halkının hizmetlerden mahrum kalmamasını sağladık. Çünkü biz İzmir'i seviyoruz, İzmirlileri seviyoruz. Bunun için de istismar veya korku siyaseti değil hizmet siyaseti yapıyoruz.

Ama gel gör ki İzmir Büyükşehir, Kiraz'ı sevmiyor, Kiraz'a destek vermiyor ve Kiraz kendi hamuruyla yoğuruluyor ama biz Kiraz'ı yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Bütün bu adımları atarken bundan sonraki süreçte de az önce müjdeleri size verdim ama unutmayın hiçbir zaman biz Kiraz'dan ayrı kalmayacağız, Kiraz'ı da yalnız bırakmayacağız."

- "Onlar kaçıyor biz kovalıyoruz"

Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye'nin güneyinde teröre pirim vermediklerini vurgulayan Erdoğan, "Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Bestler Deresi'nde teröristleri ne hale getirdiğimizi görüyorsunuz, değil mi? Ne dedik? 'Onlar kaçacak biz kovalayacağız.' Onlar kaçıyor biz kovalıyoruz. İnlerine girdik, inlerine. Bunlar Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kurmak istediler, kurabildiler mi? Şu anda bir yerlerden bunlara gelen silahlar vardı, 32-33 bin tır ve bunları depoladıkları yerleri bulduk ve onları da oradan şimdi topluyoruz." diye konuştu.

Türk milletinin ve Mehmetçiğin ne olduğunu daha iyi tanıyacaklarını vurgulayan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Attığımız bütün bu adımlarla birlikte Mehmetçiğimiz şehitler verdi, Suriye Milli Ordusu, Mehmetçiğimize göre 20 kat daha fazla şehit verdi ama hep bir oldular, beraber oldular. Şehadete birlikte yürüdüler, 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyerek hedefe yürüdüler.

Benim Kiraz'dan bir ricam var, kardeşlerim ne diyorum biliyor musunuz? Aman ha, bizi bölmek isteyenlere karşı bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Öyleyse bizim rabiamızda ne var? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Birbirimizi menfaat için sevmeyeceğiz, birbirimizi Allah için seveceğiz. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, Abaza'sı böyle bir ayrım yok. Biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Bizi bölemeyecekler, bizi ayıramayacaklar. Biz ezanımızla millet olarak toprağımızla inşallah bu birliğimizi ilanihaye devam ettireceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'in Kiraz ilçesinde Kiraz Belediyesi tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde düzenlenen yemeğe iştirak ederek katılımcılara hitap etti.

Erdoğan, sekiz aylık bir aranın ardından İzmir'e geldiğini belirterek duyduğu özlemi dile getirdi.

Şehre ayak bastıkları andan itibaren kendilerini bağrına basan İzmirlilere şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışlarını yaptıkları Bilal Saygılı Camisi ve Külliyesi'nin kente hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, İzmir'e böyle anlamlı bir eserin kazandırılmasında emeği geçenlere de teşekkürlerini iletti.

Erdoğan, Türkiye'nin gelmiş geçmiş tüm hükümetleri içinde İzmir'in en büyük yatırımları kendi dönemlerinde gördüğüne işaret ederek, "Son 17 yılda İzmir'e 70 katrilyon lirayı aşan yatırım yaptık." ifadelerini kullandı.

Bu yatırımları İzmir İl Başkanlığı önünde ana başlıklarıyla hatırlattığını dile getiren Erdoğan, "Burada altını çizerek belirtmek istediğim husus, özellikle iktidarlarımız döneminde merkezi yönetim yatırımları bakımından İzmir'in asla ihmal edilmediği, tam tersine sürekli kollandığı gerçeğidir. İzmir halkının günlük hayatında yaşadığı sıkıntıların önemli bir bölümü Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında olup, yapılmayan yatırımlardan kaynaklanıyor." diye konuştu.

Son dönemde özellikle Binali Yıldırım'ın kendisini adeta İzmir'e adamasıyla belediyenin görevi olan yatırımların çoğunun da bakanlıklar tarafından güçlendirildiğini belirten Erdoğan, bu yatırımları yaparken asla siyasi taassup içinde olmadıklarını, seçim sonuçlarına göre hareket etmediklerini vurguladı. 

"Çünkü biz İzmirlileri bize oy verip vermediklerini bakarak değil, ülkemizin vatandaşı oldukları için seviyor, her birini kardeşimiz olarak görüyoruz." diyen Erdoğan, milleti kökenine, inancına, meşrebine, kılığına, kıyafetine, eğitim ve gelir durumuna, siyasi tercihlerine göre sınıflandırmadıklarını kaydetti.

- "İzmir'in başına gelmiş en büyük felaket CHP'dir"

Bu tür ayrımcı yaklaşımların "eski Türkiye"nin hastalıkları olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Gerçi son dönemde bu hastalıkları yeniden hortlatma, adeta metastaz yaptırma çabaları yok değil. Ama bu ilkel ve insanlık dışı gayretlerin, milletimizden hak ettiği cevabı aldığına ve alacağına inanıyorum. İzmir'i hiç hak etmediği şekilde bu tarz eski Türkiye alışkanlıklarının sembolü olarak göstermeye çalışanlara, sizlerin de gereken dersi vereceğinize inanıyorum. Açık konuşmak gerekirse İzmir'in ülkemizin üretiminde ve ihracatında, istihdamında halen olması gereken yere gelememesinin sebebi bu şehrin ufkunu karartan CHP zihniyetidir. İzmir'in başına gelmiş en büyük felaket CHP'dir. Yıllarca bu şehri, 'yaşam biçiminiz tehlikede' yalanıyla esir alanlara buradan soruyorum; AK Parti'nin 17 yıllık iktidarında hangi İzmirli yaşam biçiminden dolayı baskıya, zulme, tehdide maruz kalmıştır? Türkiye'nin hiçbir yerinde olmadığı gibi İzmir'de de böyle bir durum asla söz konusu değildir. İnşallah İzmir yakında bu istismarcılardan kurtulacak, sahip olduğu potansiyeli hakkıyla değerlendirerek büyük ve güçlü Türkiye fotoğrafında hak ettiği yeri alacaktır."

Erdoğan, bağnazlıktan, ideolojik saplantılardan, altı boş korkulardan kurtulan her İzmirli ile şehrin geleceği için birlikte çalışacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Ülkesine ve milletine ihanet etmemiş, terör örgütleri ile arasına mesafe koymuş herkese başka hiçbir şart koşmaksızın kapımız açıktır. Hedefimiz, ülkemizin 82 milyonunun her ferdine gönül köprüsü kurarak, Türkiye'yi önce 2023 hedeflerine ulaştırmak, ardından da yeni nesillere 2053 ve 2071 vizyonlarımızı emanet etmektir." 

Son yıllarda ardı ardına yaşanılan saldırıların, Türkiye'nin bu konudaki kararlılığından kaynaklandığını bildiklerini dile getiren Erdoğan, "Türkiye'nin demokrasisini sarsamayanlar, güvenliğine ve huzuruna zarar veremeyenler, birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayanlar, ekonomimizi yıkamayanlar sürekli yeni arayışlar içindeler. Milletimiz bir, iri, diri, kardeş ve hep birlikte Türkiye olarak önümüze kurulan tuzakların hepsini de parçalayarak yoluna devam ediyor." diye konuştu. 

- "Ekonomimiz bütün bunlarla birlikte dimdik ayakta duruyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 6 yılda Türkiye'nin yaşadığı sınamalara dayanabilecek pek az güç olduğuna işaret etti.

"Biz maruz kaldığımız saldırılara karşı her cephede yürüttüğümüz mücadeleyi kazanarak, dimdik ayakta olduğumuzu gösterdik." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kurmak istemediler mi? İstediler. Peki, biz onlara fırsat verdik mi? Vermedik. Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Besler Deresi'nde neresinde bunların illerine girdik mi? Girdik ve ne dedik? Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Kaçtılar, kovaladık, kaçtılar kovaladık ve şimdi Suriye tarafına kaçmaya çalışıyorlar ama oraya kaçamayacaklar. Çünkü ona göre oralarda farklı stratejiler uyguluyoruz, farklı oralarda tedbirler aldık. Bütün bunlara rağmen artık bakın biz kendi silahımızla, kendi savunma sistemlerimizle bu mücadeleyi sürdürüyoruz ve ekonomimiz bütün bunlarla birlikte dimdik ayakta duruyor." 

Erdoğan, Türkiye'ye diz çöktürmek isteyenlerin, her yolu denemelerine rağmen başarılı olamadıklarının altını çizerek, şöyle devam etti: 

"Sokaklarımızda kaos çıkarmayı denediler, izin vermedik. Terör örgütlerini kullanarak şehirlerimizi kana ve ateşe boğmaya kalktılar, balyoz olup tepelerine bindik. Devlet içinde örgütlenmiş yapılarını kullanarak envai çeşit darbe girişimlerinde bulundular, milletimizle birlikte hepsini de boşa çıkardık. Terör örgütleriyle ülkemizi güneyden kuşatmaya çalıştılar, bu projeyi de paramparça ettik. Ekonomimizi çökertmek için kur, faiz, enflasyon üçgeninde bir oyun kurdular, aldığımız tedbirlerle bunun da üstesinden geldik. Uluslararası alanda Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak için binbir yalanı, iftirayı, çarpıtmayı devreye soktular, her platformda hakikatleri anlatarak, bunun da önünü kestik. Netice olarak, yedi düvele karşı verdiğimiz mücadele ile ülkemizi içine düşürülmek istendiği sinsi oyundan kurtarmayı başardık. Ama bir husus var ki onun çözümü konusunda halen mesafe katedemediğimizi itiraf ediyorum. Evet, Türkiye'de her alanda tarihi önemde kazanımlar sağladık. Sadece muhalefet anlayışın geliştirme konusunda başarılı olamadık. Tam bu konuda ümitlenmeye, 'acaba' demeye başlıyoruz, işte o anda birileri çıkıyor, 'Biz değişmedik, değişmeyeceğiz' dercesine milletimize hakaret ediyor, ülkemize zarar verecek işlere girişiyor. Bu zihniyetin en başta gelen temsilcisi de CHP Genel Başkanı olan zattır." 

- "CHP'nin genel başkanı kim olacak', bununla mı uğraşacağım"

Erdoğan, CHP Genel Başkanının her ne kadar ülkeye, millete ve partiye hayrı dokunmuyorsa da kendisinin yeni nesillere "kötü siyasetçi nasıl olur" dersi için mükemmel bir örnek teşkil ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: 

 "Bu zatın hezeyanlarını anlatırken, söyleyebileceğimiz en kibar ifadeleri kullanmaya çalışıyorum. İşte son zamanda maalesef bir iftira...Neymiş? 'Bir CHP'li, benim makamıma gelmiş, 'CHP'ye genel başkan olabilirim...' Bunu benle müzakere etmeye gelmiş. Bir gazetede bir köşe yazarı bunu yazmış, oradan alıntı yapıyor. Bugün meydanda söyledim, şimdi de bu önemli toplantıda söylüyorum. Bakın çok açık, net. Şu anda kameralar karşımızda, diyorum ki; Eğer böyle bir şey olduysa ben Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum ama Bay Kemal Cumhuriyet Halk Partisi'nin başına bela olmaktan ayrılacak mı, ayrılmayacak mı? O da kendini ortaya koysun. Benle CHP adına gelip de pazarlığa oturan kim? Çıksın açıklasın. Onu açıklayamam diyor. Peki o zaman nasıl böyle bir şey konuşabilirsin? Sıradan bir olay değil. Yani Tayyip Erdoğan'ın işi gücü yok da 'CHP'nin genel başkanı kim olacak', bununla mı uğraşacağım?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bay Kemal olmak kolay değil" dediğini hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçekten de Bay Kemal olmak kolay değil. Bunun için önce bürokrat olarak SSK'yı batıracaksın, Türkiye'nin en büyük kurumunu eşini dostunu doldurarak, erken emekliliğin önüne geçmeyerek, sağlık kurumlarını en rezil şekilde yöneterek, bütçesini çarçur ederek, mahvedeceksin, ardından siyasete girecek, verdiğin her sözden dönecek, ettiğin her yemini yutacaksın. Kaset komplosuyla partin çalkalanırken önce aday olmayacağım diyecek, ertesi gün adayım diyerek ortaya çıkacaksın. Kumpasla düşürülen genel başkanının koltuğuna oturacak ve hemen diyet borcu ödemeye başlayacaksın. Ancak bu şekilde Bay Kemal olunabilir."

 
Batur'dan Belçika'da CHP Birliği'ne ziyaret
 
Yolcu otobüsü ile TIR çarpıştı: 2 ölü, 21 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur'dan Belçika'da CHP Birliği'ne ziyaret
“En Roman Dostu Belediye Başkanı” ödülünü almak için Belçika’ya giden ...
AK Parti eski Milletvekili için ihraç talebi
AK Parti MYK Toplantısı'nda, 24. dönem Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş ...
Mavi-beyaz yarışına sahne olan CHP Karşıyaka'da flaş iptal kararı!
CHP'de ilçe genelinde mavi-beyaz yarışının yaşandığı Karşıyaka'da, ilçe ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'e geliyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 22 Kasım Cuma günü bir dizi etkinliğe ...
Erdoğan: Bizim derdimiz 'petrol' değil, 'insan' dedik
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Birileri petrol paylaşımının içinde. Bizim önümüze ...
MHP'li Şahin: Milli mutabakatın adımları İzmir'den atılır!
MHP İzmir İl Başkanı Şahin, “Türk Milleti büyük bir milletin adı, Türkiye ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan 3 günlük İzmir mesaisi: Programda neler var?
CHP’de yerel seçimlerde seçilen 252 belediye başkanı, 21-22-23 Kasım’da ...
AK Parti'de Sürekli'den kamp raporu!
İl Başkanı Sürekli, "Yarın seçim olacakmış gibi sahadayız, çalışıyoruz. ...
CHP'li Polat 'Go Kart' kararını Meclis'e taşıdı: Bakan Kurum'a 5 soru!
CHP İzmir Milletvekili Polat, zeytin bahçelerinin olduğu alana Go Kart ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri