POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
29 Ekim 2020 Perşembe - 12:00

Cumhuriyet'in 97.yaşı İzmir'de resmi törenle kutlandı

Cumhuriyet'in ilanının 97'nci yıl dönümü Vali Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri'nin katılımıyla kutlandı.

Cumhuriyet in 97.yaşı İzmir de resmi törenle kutlandı

İzmir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi törenle kutlandı. Törene, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, üniversite rektörleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri ile birlikte tebrikleri kabul eden Vali Köşger, yaptığı konuşmada, "Türk milletinin kendi küllerinden yeniden doğuşu olan Kurtuluş Savaşımızın tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmasının ardından gazi Mustafa Kemal Atatürk, engin ileri görüşlülüğüyle muasır medeniyet yolunda büyük bir düşünce değişimini başlatmış, yeni kurulan devleti cumhuriyet ile taçlandırarak tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisini gerçekleştirmiştir. Cumhuriyetimizin kurulmasıyla yapılan köklü değişiklikler ve inkılaplar Türk insanının ufkunu açmış, asıl gücünü ve karakterini ortaya çıkarmıştır. Bağımsızlık anlayışından ve kendi kültüründen asla taviz vermeden modern dünyanın sunduğu imkanlardan azami derece yararlanma yolunu açmış, Türkiye Cumhuriyeti'ni büyük, köklü bir devlet olarak dünya milletler dairesinin saygın üyeleri arasında yer almasını sağlamıştır. Bunun içindir ki; Cumhuriyet'in ilanının yıl dönümü olan Cumhuriyet bayramlarını her yıl coşkuyla kutluyoruz" dedi.

'BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMAMIZI SONSUZA KADAR SÜRDÜRMELİYİZ'

"Bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak ve tek vatan yapan değerlere sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye devam etmeliyiz" diyen Vali Köşger, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokrasi ve hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sonsuza kadar sürdürmeliyiz. Tüm dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan sıkıntılar birçok alanda olduğu gibi, bu yılki Cumhuriyet Bayramı'nı da buruk bir şekilde kutlamamıza neden olmaktadır. Böyle zamanlarda kenetlenmemiz, güç birliği yapmamız ve moralimizi yüksek tutmamız bizi her daim güçlü kılacak ve mücadele gücümüzü daha da arttıracaktır. Uzmanlarca belirlenen tedbirlere uyma derecemiz, salgına karşı mücadele başarımızı da belirlemektedir. İstisnasız tüm vatandaşlarımızın bu tedbirlere uymasını rica ediyorum" dedi.

'BU MİLLET 100 YIL ÖNCEKİ GİBİ DEĞİLDİR'

Uluslararası arenada Türk milletini yakından ilgilendiren hadiseler yaşandığını belirten Vali Köşger, "Gerek tarihimizde gerekse yakın geçmişte yaşanan bazı önemli hadiseleri iyi tahlil etmemiz, geleceğimizi şekillendirmemizde bizlere önemli katkılar sağlayacaktır. Bölgemizde yaşananları incelerken konuyu milletimizin son 100- 150 yıllık tarihinde yaşadıklarından bağımsız ele alamayız. Bugün başımıza musallat olan piyonları kullanan şer odaklarını daha iyi tanımak için tarihimize, tarihi olaylara kendi perspektifimizden mili bir şuur ile bakmamızın yeterli olacağına inanıyorum. Son yıllarda ekonomik, sosyal, kültürel ve askeri alanlarda sağlanan başarı, şer odaklarını rahatsız etmektedir. Bu şer odakları şunu çok iyi bilmektedirler ki; bu millet artık 100 yıl önceki gibi değildir. Ülkemiz askeri, sosyal, ekonomik, siyasal ve diplomasi başta olmak üzere birçok alanda her zamankinden daha da güçlüdür. Aziz milletimiz, tarihimizin gurur dolu sayfalarına yenilerini eklemeye devam etmektedir" diye konuştu. (DHA)

 
İzmir'de kadın polisin şehit olduğu kazanın gerekçeli kararında 'uyuşturucu' vurgusu!
 
İzmirli kadın girişimci cennet hurması kurutarak ihracata başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kadın polisin şehit olduğu kazanın gerekçeli kararında 'uyuşturucu' vurgusu!
Gaziemir ilçesinde kamyonetle polis memuru Buket Keleş'e çarparak yaşamını ...
İzmir sularında 36 hayat kurtaran operasyon!
İzmir'in Çeşme ilçesinde Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen ...
Akdeniz'de plastik facia uyarısı!
Kıyıları ve yakın çevresindeki ülkelerde yaklaşık 450 milyon kişinin yaşadığı ...
 
İstanbul'da terör örgütü DHKP-C operasyonu
İstanbul merkezli bir çok ilde DHKP-C terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda ...
Türkiye Cumhuriyeti 97 yaşında!
Türkiye'de "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir." kuralını devlet ...
Fransa'da sokağa çıkma kısıtlaması kararı
Fransa'da Covid-19 vakalarındaki hızlı artış nedeni ile 30 Ekim itibarıyla ...
 
İzmir'de iş yerine kanlı baskın!
Karşıyaka ilçesinde, aralarında husumet olduğu ileri sürülen kimliği belirsiz ...
Balıkçılardan arıtma tesisine 'atık' tepkisi
Çiğli ilçesinde faaliyet gösteren Atık Su Arıtma Tesisinden çıkan pis ...
DEÜ Rektörü Hotar 2 yılını anlattı
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin(DEÜ) iki yıllık faaliyet ve yatırımlarını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri