POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
16 Ocak 2021 Cumartesi - 09:03

DEÜ ECHE Belgesi’ne 100 tam puan

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan 2021-2027 dönemi Yükseköğretim Erasmus Beyannamesini içeren Erasmus Charter for Higher Education (ECHE) başvurusu, Avrupa Komisyonu tarafından 100 tam puan ile kabul edildi.

DEÜ ECHE Belgesi’ne 100 tam puan

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Strateji Belgesi’nde pilot üniversitelerden birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), üstlendiği misyona uygun olarak çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda; kısa süre önce DEÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan ve 2021-2027 dönemi Yükseköğretim Erasmus Beyannamesini içeren Erasmus Charter for Higher Education (ECHE) başvurusu, Avrupa Komisyonu tarafından 100 tam puan ile kabul edildi. Avrupa Komisyonu Erasmus+ programını kapsayan bu belge sayesinde, Avrupa’daki yükseköğretim kurumları ile çok yönlü işbirliklerinin sürdürülmesi; DEÜ öğrencileri ile akademik ve idari personelin sunulan olanaklardan faydalanması hedefleniyor.

Değişen dünyayı yerinde takip etmenin, lisan geliştirerek kültürlerarası diyaloğa dahil olmanın ve bilimsel bakış açısını derinleştirmenin uluslararası yükseköğretim programlarının ana gayesi olduğunu belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bu noktada üniversite olarak mensuplarına uluslararası eğitim ve staj gibi her türlü fırsatı sunmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Hızla büyüyen ve son yıllarda yükseköğretim alanında büyük yatırımlara imza atan Türkiye’nin yurtdışında eğitim tecrübesi kazanmış bireylere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Rektör Hotar, “Ülkemizin ortaya koyduğu küresel hedeflere nitelikli insan gücü ile ulaşmasında, bilim dünyamıza önemli görevler düşüyor. Üniversite olarak bizler de bu noktadaki sorumluluklarımızı yerine getirmeye, yurtdışındaki değişim programlarına katılmaya ve yükseköğretim kurumları ile işbirliği yapmaya dikkat ediyoruz. Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüz tarafından hazırlanan ve 2021-2027 yıllarını kapsayan Yükseköğretim Erasmus Beyannamesi’ni içeren Erasmus Charter for Higher Education (ECHE) başvurusunu da bu bağlamda değerlendiriyoruz. Büyük bir titizlikle hazırlanan belgenin tam puan alması ise üniversitemizin bu konuda ne kadar kararlı ve istekli olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

BU ALANDA TECRÜBELİYİZ

Erasmus Programı’nın Türkiye’de ilk defa 2004 yılında uygulanmaya başlandığını hatırlatan Rektör Hotar, “O tarihten günümüze dek, programa yönelik faaliyetlerimizi özen ve özveri ile yürütüyoruz. Yıllar içinde edindiğimiz birikim ve tecrübe sayesinde, Erasmus+ kapsamında 28 ülke ile 396 anlaşmamız bulunuyor. Bu rakamlar, aslında, mensuplarımıza sunduğumuz fırsatların da bir göstergesini teşkil ediyor. Üniversitemizin temel amaçları içinde öğrencilerimizin ve araştırmacılarımızın kendilerini geliştirmelerini sağlamak ve deneyim alanlarını genişletmek de yer alıyor. Bu noktada kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu. 

DİJİTAL ERASMUS’A DOĞRU

Erasmus’un önem verdiği başlıklarda üniversite olarak çalıştıklarını kaydeden Rektör Hotar, “Konuyu, tek yönlü ele almamak gerekiyor. Buradaki ayırıcı husus ise bu tür programlar sayesinde kurumun kendi kapasitesini ve kabiliyetini geliştirebilmesidir. Mesela, Dijital Erasmus ve Kağıtsız Erasmus gibi programının yeni dönemde ağırlık verdiği konularda bir çalışma başlattık. Bu sayede, hem kendimizi geliştirme imkanı bulacak hem de sürece katkı sağlayacağız. Uluslararası bilim dünyasındaki güncel gelişmeleri yakından takip etmeye; sürdürülebilirlik ve erişilebilirlik gibi kavramlara odaklanarak girişimlerimizi zenginleştirmeye devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.

TEŞEKKÜR ETTİ

DEÜ mensuplarının Erasmus+ ile ilgili konularda Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’ne başvurabileceğini aktaran Rektör Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dış İlişkiler Koordinatörümüz Doç. Dr. İlkay Taş Gürsoy ve ekibine, süreçteki gayretlerinden ve takdir ettiğimiz çalışmalarından dolayı da teşekkür ediyoruz. Başta öğrencilerimiz olmak üzere mensuplarımızın doğru bilgi almaları için birimimiz ile iletişimde olmalarını tavsiye ediyoruz. Üniversitemize hayırlı olsun.”

 
‘Mavi Gözlü Dev’ Buca’da unutulmadı
 
Kadir Şeker davası yeniden görülecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
WhatsApp'tan gizlilik sözleşmesinde geri adım
Kullanıcılara getirilen veri paylaşma zorunluluğu tartışmaları üzerine, ...
İzmir Seferihisar açıklarında 4 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar açıklarında 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
O ilçede 'muhtarlık binası' gerginliği: Belediyenin tahliye girişimine halk seti!
Torbalı Çakırbeyli de belediyenin muhtarlık binasını tahliye etme girişimine ...
 
81 İl valiliğine ek 'kısıtlama' genelgesi
İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine gönderdiği ek genelge ile sokağa çıkma ...
Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?
Agamemnon tartışmasının yaşandığı haftada Menemen’deki başkan vekilliği ...
TMMOB'dan TOKİ çıkışı: Karabağlar’daki yargı kararından haberi mi yok?
Karabağlar’da yapılan ve kent siyasetinde tartışmalara sebep olan TOKİ ...
 
İzmir'de köprünün demir korkulukları çalındı
İzmir'de, köprünün demir korkulukları kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.
Erdoğan: Şu ana kadar bir yan etki olmadı
Dün Ankara'da corona virüs aşısı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ana kadar ...
Gelecek Partili Selçuk Özdağ'a silahlı saldırı
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Gelecek Partisi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri