POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
29 Temmuz 2021 Perşembe - 10:55

DEÜ Tıp Fakültesi'nde mezuniyet sevinci

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi 2020-2021 yılı mezuniyet töreniyle birlikte genç hekimler mesleğe ilk adımı attı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, genç hekimlere 'yemininize sadık kalın' tavsiyesinde bulunarak, "Artık yetkin ve donanımlı bireyler olarak ülkemize hizmet edeceksiniz. Hiçbir şeyin insan sağlığından daha önemli olamayacağını unutmayın" diye konuştu.

DEÜ Tıp Fakültesi nde mezuniyet sevinci

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi, 43. dönem mezuniyet töreni, DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. 326 genç hekimin mezuniyet heyecanı yaşadığı törene DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Ergene,  Genel Sekreter Engin Basmacı, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılışında bir konuşma yapan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, tıp eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerin heyecanını paylaştıklarını belirtip, "Pandemi şartlarına rağmen eğitimlerine ara vermeyen genç hekimlerimizi, onları yetiştiren ailelerimizi ve tabi ki hocalarımızı kutluyoruz. İnsanlara şifa dağıtacak evlatlarımızın üniversitemizi gururla temsil edeceklerine inanıyoruz. Üniversitemiz, aklını ve vicdanını kullanan hekimleri topluma kazandırmaya devam edecek" dedi.

YEMİNİNİZE SADIK KALIN

Covid-19 nedeniyle ülkemizde ve bütün dünyada yaşanan kayıpların herkesi derinden üzdüğünü ifade eden Hotar, genç hekimlere seslenip,

"Bu süreçte genç hekimler olarak, özellikle insan sağlığı konusunda öğrendiklerimizi; hiçbir şeyin insan hayatından daha değerli olamayacağını unutmamamız gerekiyor. O nedenle geleceği görmenizi, kendinizi hazırlamanızı ve yemininize sadık kalmanızı bekliyoruz. Kimi zaman şiddet uygulamayı kendine hak gören kendini bilmezlerle yüzleşmek zorunda kalacak ya da akla mantığa sığmayan hareketlerde bulunanlarla muhatap olacaksınız. Bu hakikatlerin moralinizi bozmasına veya gerçeklerden sizi koparmasına izin vermeyin. Artık yetkin ve donanımlı bireyler olarak, sağlık sistemimizin parçası olacak ve ülkemize hizmet edeceksiniz. Devletin imkanlarını sizlere seferber eden aziz milletimize ve bu toprakları bizlere emanet eden şehitlerimize şükranlarınızı sunmayı unutmayın. Sizler bizim gururumuzsunuz, yolunuzun, bahtınızın ve gönlünüzün her daim açık olmasını diliyorum" diye konuştu.

TIP FAKÜLTEMİZ ROL MODEL OLDU

DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Asım Ergene ise, 2021 yılı mezuniyet törenine katılan herkese teşekkür edip, "DEÜ Tıp Fakültesi, birçok tıp fakültesine öncülük etmiş ve model olmuştur. 6 yıl önce bizlere teslim ettiğiniz genç meslektaşlarımız yetkin hekimler olarak yetiştirildiler. Değerli genç hekimlerimizin verilecek görevleri başarıyla üstleneceğinden eminiz" dedi.

Fakülte birincisi Dr. Betül Coşkun ise, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından üzerimize yüklenen 'Beni Türk hekimlerine emanet edin' sorumluluğunun altına giriyoruz. Bizi yetiştiren değerli hocalarımızın bize öğrettiği bilgilerin yolumuzu aydınlatacağımıza emin olduğumuzu belirtiyor; sağlıkta şiddettin artık son bulmasını diliyoruz" dedi.

Törende fakülte birincisi Dr. Betül Coşkun'un mezuniyet kütüğüne plaket çakmasının ardından hekimlik andı okundu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve 43'üncü dönem mezunlarına diplomaları dağıtıldı. Tören, öğrencilerin keplerini fırlatmasıyla sona erdi.

 
ABD'nin Alaska eyaletinde 8.2 büyüklüğünde deprem!
 
Karşıyaka'ya bir destek de Altay'dan!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Havalimanında 6 bin 500 kayıp eşya kayda geçti
Adnan Menderes Havalimanı'nda, geçen yıl 6 bin 500 kayıp eşya kayda geçti. ...
Bakan Pakdemirli: Manavgat yangını kontrol altında
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur ...
Akseki'deki orman yangınında 1 kişi hayatını kaybetti
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangın kontrol altına alınırken, Akseki ...
 
Göçmenler üzerinden büyük vurgun!
Son günlerde Türkiye’ye gelen Afgan ve Suriyeliler tartışılırken, Ankara’da ...
Mersin, Osmaniye ve Adana'da orman yangınları
Mersin'in Aydıncık ve Bozyazı ilçeleri, Osmaniye ve Adana Kozan'da çıkan ...
Manavgat'taki büyük yangında son durum!
Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınlarının söndürme çalışması ...
 
Tatilcilerden geriye plajlardaki çöpler kaldı!
Kurban Bayramı tatilinde çevre şehirlerden çok sayıda tatilciyi ağırlaşan ...
Büyük yangın: Manavgat alevler içinde!
Antalya Manavgat'ta ormanlık alanda çıkan yangına ekiplerin karadan ve ...
Yağmur'un katilinden kan donduran ifade!
Aydın'da bir arazide 27 bıçak darbesiyle öldürülmüş halde bulunan 16 yaşındaki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri