POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
24 Mayıs 2023 Çarşamba - 10:11

DEÜ'den Kiraz'a anjiyo tanı merkezi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Kiraz Belediyesi ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün iş birliğinde başlatılan 'Cana Can Kat Projesi' kapsamında Kiraz Devlet Hastanesi Anjiyo Tanı Merkezi açılışı yapıldı. Anjiyo Tanı Merkezi'nde orta-ileri yaş popülasyondaki kardiyovasküler risk profillerinin belirlenmesi ve hipertansiyon sıklığının saptanmasını sağlayacak sağlık taramalarının yapılacak.

DEÜ den Kiraz a anjiyo tanı merkezi

'Cana Can Kat Projesi' kapsamında Kiraz Devlet Hastanesi Anjiyo Tanı Merkezi açılışı yapıldı. Kiraz Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen törene Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, Kiraz Kaymakamı Onur Titiz, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ Başhekimi Prof. Dr. Caner Çavdar, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Uzman Dr. Anıl Esen, Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi, Kiraz Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Uzman Dr. Oktay Okuş,  doktorlar, kurum müdürleri katıldı.

'SADECE METROPOLDE VARLIK GÖSTEREN BİR ÜNİVERSİTE DEĞİLİZ'

Sadece metropolde varlık gösteren bir üniversite olmadıklarını dile getiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Aynı zamanda, kentin üniversitesi vizyonunu üstlenen ve iş birliğine açık bir yükseköğretim kurumuyuz. Devlet üniversitesi olarak, öğretim ve araştırma faaliyetlerimizin yanı sıra nitelikli kamu hizmetlerini de vatandaşlarımıza sunmaya özen gösteriyoruz. Rektörlük olarak vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini dikkate alırken, sorunlarını çözecek ve ihtiyaçlarına karşılık verecek adımları atmaya özen gösteriyoruz. Hayata geçirdiğimiz merkezimizin çıkış noktasını da bu gerçeklik oluşturuyor. Sonuçta kalp hastalıklarına yönelik bilimsel çalışmalardan ve hizmetlerden toplumun her kesimimin yararlanmasını arzuluyoruz. Veteriner Fakültemiz bünyesinde kurduğumuz hayvan barınağını hizmete açmıştık. Tarafımıza iletilen bilgiler doğrultusunda, kalp hastalıkları ve hipertansiyon konusunda ilçede sağlık hizmeti ihtiyacı olduğu sonucuna ulaştık. Gayretlerimizin sonucunda da Kiraz Devlet Hastanesi'nde Anjiyo Tanı Merkezi hayata geçmiş oldu" dedi.

'BU ÇALIŞMAMIZIN ZORUNLULUK OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ'

Merkez hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hotar, "Merkezde, uzman hekimlerin kontrolünde 40-80 yaş arasındaki vatandaşlarımızın hem kardiyovasküler risk profillerinin belirleyecek hem de hipertansiyon sıklığını saptayacak taramalar yapılacak. Altı hafta sürmesi planlanan ve ilk etapta 650 vatandaşımızın yararlanacağı hizmetleri, gerekli olması halinde uzatacağız. Şunu biliyoruz ki; Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada her 10 kişiden 3'ü hipertansiyon hastası olarak kayda geçiyor. Tanı, teşhis ve tedavi süreçlerindeki teknolojik gelişmeye rağmen kardiyovasküler hastalıklar, küresel ölçekte can kayıplarının ilk nedenleri arasında sıralanıyor. Ülkemizin de yüksek risk bölgesinde olduğu gerçeğini düşündüğümüzde, bu çalışmamızın zorunluluk olduğunu görüyoruz. Merkezimizin hastalarımıza ve özellikle kalp rahatsızlığı olduğunu bilmeyen vatandaşlarımıza şifa olmasını temenni ediyoruz. Vatandaşlarımıza, kalp hastalıkları konusunda dikkatli davranmalarını, hekim kontrolünü ihmal etmemelerini, koruyucu sağlık uygulamalarına önem vermelerini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'ÖNCÜ BİR MERKEZDİR'

Dokuz Eylül Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Caner Çavdar, "Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanemiz sağlık turizmi ve uluslararası bir sağlık merkezi olma konusunda öncü olan bir merkezdir. Bu anlamda hem Avrupa'dan, hem de yurdun çeşitli yerlerinden her gün yüzlerce hastaya şifa dağıtmaktayız. Aynı zamanda üniversitemize ait olan veterinerlik fakültemiz de burada. Yine üniversitemize bağlı 2'nci proje için buradayız" dedi.

Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi, Kiraz Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Uzman Dr. Oktay Okuş ise "Bugün böylesine önemli bir sağlık hizmetini bölgemize kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Devletimizin imkânları doğrultusunda daha nitelikli sağlık hizmetleri sunmaktan dolayı mutluyuz" ifadelerini kullandı.(DHA)

 
2 kadın sanatçının karma sergisi Bornova'da
 
Suudi Arabistan ve Fas'tan İzmir mobilyasına yoğun ilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SMA'da stok krizinin ardından bir de 'SUT' krizi!
SMA tedavisinde kullanılan ve Türkiye’de SGK tarafından karşılanan tek ...
DSÖ'den Covid-19 uyarısı: Tehdit devam ediyor
DSÖ'den Covid-19 salgınıyla ilgili çok önemli bir uyarı geldi. DSÖ Genel ...
DSÖ’den ‘Covid-19 aşıları’ açıklaması
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), mevcut Covid-19 aşılarının, ciddi hastalık ...
 
DSÖ'den flaş koronavirüs açıklaması!
Dünya Sağlık Örgütü, "Kovid-19 küresel acil sağlık durumu olmaktan çıktı" açıklamasında bulundu
İzmir Tabip Odası'ndan 'Doktor dövebiliyoruz'a suç duyurusu!
Bir sokak röportajında “25 sene önce doktorlar bizi azarlardı. Şu an biz ...
Ve Kiraz Devlet Hastanesi yola çıktı
Kiraz ilçesinde; Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılacak 75 yataklı devlet ...
 
Kıtalar arası kök hücre bağışıyla hayat buldu
Kök hücre nakli için TÜRKÖK'e bağışta bulunan iki uygun vericisinin mazeretsiz ...
Bayramda şerbetli yerine sütlü tatlı önerisi
Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, uzun süreli oruç ...
Kuş gribinde korkutan mutasyon!
ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri (CDC), Şili'deki bir adamda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri