POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
2 Aralık 2022 Cuma - 17:14

DEÜ'den tartışmalı arazi satışıyla ilgili açıklama!

Mülkiyeti bağışla Dokuz Eylül Üniversitesi’ne (DEÜ) geçen ve İnciraltı Mahallesi’nde bulunan 3 bin 140 metrekarelik arazinin satış kararı gündemdeki yerini koruyor. DEÜ bağışçının varisinin satış kararına dava açacağını duyurmasına rağmen araziyi ihaleyle satışa çıkardı. Tepkilerin ardından üniversiteden süreçle ilgili detaylı açıklama geldi.

DEÜ den tartışmalı arazi satışıyla ilgili açıklama!

GERÇEKİZMİR - Mülkiyeti bağışla Dokuz Eylül Üniversitesi’ne (DÜE) geçen İzmir'in Balçova ilçesi İnciraltı Mahallesi’nde bulunan 3 bin 140 bin metrekarelik taşınmaz için alınan satış kararı gündemdeki yerini koruyor. 

DEÜ bağışçının varisinin satış kararına dava açacağını duyurmasına rağmen araziyi ihaleye satışa çıkardı. 11 teklif arasında ilk sırayı 16 milyon 600 bin liralık fiyatla Ahmet Enver Atagül kazandı.

Tepkilere yol açan kararın ardından üniversiteden açıklama geldi. DEÜ'den yapılan açıklamada, "Söz konusu gayrimenkulün değerlendirilmesinden elde edilecek gelirlerin katkısı ile yapılacak kız yurduna…” şartıyla Üniversitemize bağışlanmış" ifadesi ve bağışçı tarafından bağışlanmış olan söz konusu taşınmazın, bağış sözleşmesinde belirtildiği üzere elde edilecek gelir ile kız yurdu yapılacağı vurgusu yer aldı. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 
Kamuoyunda bazı basın yayın organlarında “bağışlanan arazi satışa çıkarıldı” ve “bağışçının isteği yok sayıldı” yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu taşınmaz, bağışçı tarafından, 30.12.2014 tarihli bağış sözleşmesi ile “…Dokuz Eylül Üniversitesi kız öğrencilerine yurt imkânı sağlamak amacı ile değerlendirilmek üzere Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağışlayacaklardır. Gayrimenkulün değerlendirilmesinden elde edilecek gelirlerin katkısı ile yapılacak kız yurduna…” şartıyla Üniversitemize bağışlanmış, aynı tarihte tapuda 6883 yevmiye numarası ile Üniversitemiz adına tescil edilmiştir. Söz konusu taşınmaz 3. Derece sit alanında olduğundan ve imara açık olmadığından, üzerinde bir bina yapma imkânı bulunmamaktadır. 06.09.2019 ve 05.01.2020 tarihlerinde bahsi geçen gayrimenkulün satışı için aynı usulle ihale edilmiş ancak istekli çıkmamıştır. Bununla birlikte, Üniversitemiz adına tescilli bulunan taşınmazla ilgili olarak bağışçının 04.10.2019 tarihinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile bahse konu taşınmazın satılıp karşılığında yüklenici tarafından yurt yapılması şeklinde protokol yapmış olmasının da hukuken karşılığı bulunmamaktadır.

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 47. maddesinin (a) fıkrasının;“Yükseköğretim kurumları, Yükseköğretim Kurulunun yapacağı plan ve programlar uyarınca, öğrencilerin beden ve ruh sağlığının korunması, barınma, beslenme, çalışma,  dinlenme ve  boş  zamanlarını  değerlendirme gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılamak ve bu amaçla bütçe imkanları nispetinde okuma salonları, yataklı sağlık merkezleri, mediko – sosyal merkezleri, öğrenci kantin ve lokantaları açmak, toplantı, sinema ve tiyatro salonları, spor salon ve sahaları, kamp yerleri sağlamakla ve bunlardan öğrencilerin en iyi şekilde yararlanmaları için gerekli önlemleri almakla görevlidirler…” hükmü çerçevesinde öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bağış sözleşmesinde belirtildiği üzere elde edilecek gelirle kız yurdu yapılması için Üniversitemiz tarafından ihale edilmiştir.

Rektörlüğümüzün 16.11.2022 tarihli Olur’u ile 5018 Sayılı Kanunun 40.maddesi kapsamında üniversitemiz kız öğrencilerine yurt imkanı sağlamak amacı ile değerlendirilmek üzere bağışçı tarafından bağışlanmış olan söz konusu taşınmazın, bağış sözleşmesinde belirtildiği üzere elde edilecek gelir ile kız yurdu yapılması için aynı Kanunun 47.maddesine istinaden, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35.maddesinin (a) bendi gereğince “Kapalı Teklif Usulü” ile satışının yapılması yönünde karar alınmış, mevzuata uygun şekilde 20.11.2022 tarihli ve 32019 sayılı Resmi Gazete’de ilan edilmiş ve söz konusu ihale 02.12.2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İLGİLİ HABER İÇİN: DEÜ'DEN VARİSİN DAVA KARARINA RAĞMEN SATIŞ!

NE OLMUŞTU? 

Kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilen ihalede arsa için 11 teklif geldi. İhaleyi 16 milyon 600 TL ile en yüksek teklifi veren Ahmet Enver Atagül kazandı. 

CHP'Lİ SERTEL TEPKİ GÖSTERMİŞTİ!
2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’ne Ferhan Şahinci tarafından kız öğrenci yurdu yapılması şartlı ile bağışlandığı iddia edilen arazinin satışa çıkarılmasına CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tepki göstermişti. Sertel araziyi bağışlayan Ferhan Şahinci’nin oğlunun Amerika’da olduğunu kendisinden izin alınıp alınmadığını sormuştu. 

OĞLU DAVA AÇACAK!
İhalenin gerçekleşmesine kısa bir süre kala ise Sertel taşınmazı üniversiteye bağışlayan Şahinci’nin oğlu Erin Şahinci’nin arazinin satışına karşı çıktığı ve avukatı aracılığıyla başvuruda bulunarak konuya ilişkin dava açacağını duyurdu. 

İSTEKLİLERE GARANTİ!
Öte yandan istekliler ve yetkililer arasında arazi üzerindeki tartışmaların da gündeme geldiği ve isteklilere arazi üzerindeki kız yurdu yapılması şartının sorun teşkil etmeyeceğinin söylendiği öğrenildi. 

GEÇTİĞİMİZ SENE İHALE İPTAL OLMUŞTU
25 Mayıs 2021 tarihinde 3 milyon 700 TL bedelle satışa çıkarmış ancak istekli çıkmayınca ihale gerçekleşmemişti. 

 
Piyasaların beklediği kritik ABD verisi açıklandı
 
İzmir'de FETÖ'nün hücre evlerine operasyonda 16 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piyasaların beklediği kritik ABD verisi açıklandı
ABD'de tarım dışı istihdam kasım ayında 263 binle beklentilerin çok üzerinde ...
MB Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon mesajı
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı ...
IF Wedding Fashion İzmir’i 25 bin kişi ziyaret etti
Avrupa’nın en büyük gelinlik ve abiye giyim fuarı IF Weddding Fashion ...
 
DEÜ’den varisin dava kararına rağmen satış: Arazi ihalesini kim kazandı?
Mülkiyeti bağışla Dokuz Eylül Üniversitesi’ne (DEÜ) geçen ve İnciraltı ...
Kasım ayı ihracat rakamları açıklandı
Ticaret Bakanı Muş, kasım ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Buna göre ...
Tarihi Çarşı'da esnaf sarı çizgiyi aştı!
Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, dükkan önündeki tezgahların sokak ortasına ...
 
Motorine bir zam daha kapıda!
Motorine, yarından geçerli 1 lira 16 kuruş zam geliyor.
'Düşük faiz' politikası ne getirdi, ne götürdü?
Merkez Bankası geçen hafta politika faizini 150 baz puan daha indirerek ...
TİSK'ten EYT ve asgari ücret açıklaması
TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol işverenler olarak asgari ücrette istikrarlı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri