POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
14 Ocak 2022 Cuma - 12:04

DEVA İl Başkanı Ösen ile gündem: Teşkilatlanma raporu, çarpıcı seçim, ittifak ve Soyer mesajları!

DEVA Partisi İl Başkanı Seda Kaya Ösen 24 ilçede teşkilatlanmayı tamamladıklarını belirtirken, ittifak ve saha çalışmaları hakkında önemli mesajlar verdi. DEVA İzmir İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'Akdeniz'in Yıldızı' vizyonuna sahip çıkarken planlama eleştirisi yaptı. Öte yandan Ösen, Soyer'in 'Ankara' sitemine destek verdi.

DEVA İl Başkanı Ösen ile gündem: Teşkilatlanma raporu, çarpıcı seçim, ittifak ve Soyer mesajları!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen Balçova Termal Otel'de düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 

DEVA Partisi İl Başkanı Seda Kaya Ösen 24 ilçede teşkilatlanmayı tamamladıklarını belirtirken, ittifak ve saha çalışmaları hakkında önemli mesajlar verdi. DEVA İzmir İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'Akdeniz'in Yıldızı' vizyonuna sahip çıkarken planlama eleştirisi yaptı. 

BABACAN GEÇEN YIL SÖYLEDİ VE SÖYLEDİĞİ GİBİ OLDU! 
Söze ülke ekonomisini değerlendirerek başlayan Ösen, ''Türkiye bu ay yüksek eflasyon dönemine girmiştir. Enflasyonun daha da yükseleceğini öngörüyoruz. Öngörülemez bir ekonomide yaşamanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Türkiye'nin bu sarmala yeniden dönmesi çok kötü. Bir ekonomi deneyi yapılıyor. Türkiye çok büyük bir ekonomi ve Avrupa ekonomisine de etkisi var. Bu Avrupa ve Asya ekonomisini de etkiliyor. Türkiye artık kıta için bir tehdit oluşturuyor. Yapılan zamlarla ücretlerin değerinin eridğini görüyoruz. Asgari ücret erimeye başladı bile. Genel başkanımızın Şubat, Mart ayında eriyecek demişti ve bu gerçekleşmeye başladı bile. İşsizliğin artacağını da öngörüyoruz ama umarız bu olmaz. Ekonominin ana temeli güvendir. Güven duyulmayan bir ekonominin başarılı olma şansı yoktur. Kendi halkının ekonomiye güven duyması gerekir. Güven duyulmayan bir ekonomiye yatırımcı da gelmez. Güven tesisi edilmeden kaç tane maliye bakanı değişirse değişsin kaç tane merkez bankası başkani değişirse değişsin çözüm olmaz. Ali Babacan'ı burada ağırladığımızda geçen sene ''ekonomi yeni yılda çok daha kötü olacak'' dedi ve onun dediği gibi oldu" dedi. 

24 İLÇEDE TEŞKİLATLANMA TAMAM! 
DEVA İl Başkanı İzmi'deki teşkilatlanma çalışmaları hakkında da bilgilendirmede bulundu ve ''İzmir'de 24 ilçede teşkilatlanmamızı tamamladık. Kısa sürede bu rakamı 30'a tamamlamak istiyoruz. DEVA Partisi'ni bilmeyen bir yüzde 15'lik kesim var. Bunun için de her köşeye ulaşmak istiyoruz. Biz polemiklere giren değil her gün sahada olan bir örgütüz. Bütün mağdurların ve haksızlığa uğrayanların yanında olmaya çalışıyoruz Örneğin barınamayan öğrencilerin hep yanındaydık. Kadına şiddet davalarına da destek olmaya çalışıyoruz. Kadınlara, çocuklara tüm istismara uğrayanların yanındayız" diye konuştu. Ösen saha çalışmaları hakkında ise, "Biz sahada hiç negatif tepki almıyoruz. Bunun sebepi genel başkanımızın temiz ve liyakatlı siyasetin yüzü olması. AK Partililerden bazen neden 'Babacan bizi bıraktı gitti, ekonomi kötüleşti' diye serzenişler duyuyoruz" açıklaması yaptı. 

HEDEF YERELDE VE GENELDE İKTİDAR! 
'Oy oranı hedefi' sorusuna yanıt veren Ösen şunları söyledi: Konak merkezde bile DEVA partisi bilinmiyordu şu anda metropollerde bizi bilmeyen yok. Ancak hala kırsalda, sosyal medya alışkanlığı olmayan yerlerde kendimizi duyurmakta eksiklerimiz var. Tahmin söylemek zor. 81 ilde örgütlüyüz, Türkiye çağında 626 ilçede örgütlüyüz, her yerde varız. Alabileceğimiz oyun üst sınırı yok. Diğer partiler için söyleyebilirsiniz ama bizim için değil!  Bizim hedefimiz hem genelde hem yerelde iktidar olmak. Bizim hedefimiz tamamen iktidar olmak. Bizim her yerde karışılığımız var. Partimize en çok ilgi gençlerden geliyor. Biz çok genci partimize üye yapıyoruz. Yaş almış kişiler parti değiştirmekte biraz daha tutucular ama gençler böyle bakmıyor.

SEÇİM HAZIRLIĞI VE İTTİFAK 
Olası erken seçim ve ittifak konusunda da mesajlar veren Ösen, "Seçim yarın olacakmış  gibi çalışıyoruz. Sandık yöneticisi anlamında atamalarımız devam ediyor. 30-40 avukatla beraber bir seçim hazırlığı kampanyasına başladık" dedi. Ösen, "İttifak konusunda duruşumuz net... Hangi ittifaktaa olmayacağımız net. Bizim tarafımız parlamenter sistem. 6 partinin bir araya geldiği parlamaneter sistem çalışmasında biz de varız ve bu konuda mutbakata varıldı. İttifak seçim zamanı gündeme gelecek bir konu. 6 parti Türkiye'nin geleceğinin nasıl bir yer olması konusunda hem fikir'' ifadelerini kullandı. 

'AKDENİZ YILDIZI' VİZYONU DOĞRU AMA... 
DEVA Parti İl Başkanı 'İzmir' ve yerel yönetim üzerinde de önemli mesajlar verdi.  ''İzmir'de iktidar kanadı tarafında 'nasıl olsa bunlar bize oy vermedi' diye tırnak içinde bir cezalandırma politikası var. CHP kanadında ise 'nasıl olsa bize oy veriyorlar çok da fazla ilgilenmeye gerek yok' diye düşünüyorlar" diyen Ösen, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'i ise "Tunç Bey'in Akdeniz Yıldızı vizyonunun doğru olduğunu düşünüyorum. Vizyonu tespit etmekle  olmuyor bu yolda  planlı çalışmalar olmalı ama şu anki yönetimin bu yönde eksik olduğunu düşünüyorum" sözleriyle değerlendirdi. 

SOYER DAVET EDİLMELİYDİ 
Başkan Soyer'in kent gündemine damga vuran 'Ankara' sitemi hakkında da konuşan Ösen, "Tunç Soyer'in İzmir Valisi ve odalar ile yapılan Ankara ziyaretine davet edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Halk bu kadar yüksek oyla seçilmişse başkanın her karar alma mekanizmasında yer alması gerektiğini düşünüyorum. Bu insanların demokratik haklarına saygı duyulmadığının kanıtı" dedi. 

DEVA Partisi İl Başkanı kent gündeminin diğer tartışma konusu emsal artışı için ise, "Bayraklı özelinde yapılan bir emsal artışı var. Orada mağdurlar ile toplantı yaptık. Mağduriyetlerin giderilmesi gerekiyor. Ben bunun konsensusla çözülmesi gerekiyor diye düşünüyorum. İktidar muhalefete, muhalefet iktidara karşı çıkıyor arada en çok mağdur olanlar halk... İnşaat firmaları şuan depremzedeler için süren inşaatların yarısını durdurdu artan maliyetler sebebiyle" diye konuştu. 

ADAY TARİFİ 
Ösen, 'DEVA Partisi'nin Büyükşehir adayı'na yönelik soruyu ise şöyle yanıtladı: İzmir Büyükşehir Belediye başkanı vizyoner ve çözüm odaklı olmalı. İzmir hayal ettiğimiz kadar planlı ve temiz değil... Başkanın ekibi ve vizyonu olması lazım kimse her şeyi tek başına yapamaz. Ekip çalışmasına inanan, dünya insanı olması gerektiğini düşünüyorum... DEVA Partisi'nin böyle bir adayı yok ama buluruz.

ALGI İLE OYNANDI 
Ösen son olarak ülke gündeminin tartışmanı konuları hakkında da konuştu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 'Enes Kara'nın ölümünün ardından yaptığı açıklama hakkında konuşan Ösen, "Enes Kara'nın ölümüne tepki veren ilk genel başkan Ali Babacan'dır, altını çizmek istiyorum. Burada biraz algı ile oynandığını düşünüyorum. Yasakçı zihniyetin her türlüsüne karşıyız. Devlet açtığı üniversitelerde övünüyor sosyal bir devlet öğrencilerine bence bedava ama çok düşük maliyetli olsa da yurt açmak durumundadır. Özel yurtlar da açılacaksa açılır ama devlet tarafından denetlenmesi gerekir. Biz cemaatlerden korkup ses çıkarmazsak aynaya da bakamamız gerekir. Rövanşist yaklaşmamaız gerekir. Beğenmediğimiz şeyleri kapata kapata bu noktaya geldik zaten. Genel başkanımızın açıklamalarının çarpıtıldığını düşünüyorum.

Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜİK ve Milli Eğitim Bakanlığına alınmaması ile ilgili soruyu yanıtlayan Ösen, "Siz muhalefet liderine randevu vermeyen TÜİK'in güvenilir olduğunu düşünür müsünüz? Siyasetçi ve devlet adamı arasında bir fark vardı eskiden şimdi bu kalmadı'' dedi.

 
Altınordu'da 3 oyuncu Avrupa'nın radarında!
 
Göztepe kupada son şampiyona karşı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de 'Kemalpaşa' günü: Başkanlardan 'iktidar' mesajları!
CHP İzmir İl Başkanlığı’nın geçtiğimiz aylarda taşındığı yeni binası dolayısıyla ...
Karabağlar'dan CHP İzmir'e 'hayırlı olsun' ziyareti
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Belediyesi'nin ...
Erdoğan'a çağrı: ‘Prompter’ın da benden. Bekliyorum…
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı ...
 
CHP İzmir'de o tarihte büyük buluşma!
CHP İzmir İl Başkanlığı, 5 Şubat’ta örgüt yemeği düzenleyecek. Yeni Fuar ...
8 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları Meclis'te
HDP'li 7 ve Türkiye İşçi Partili 1 milletvekilinin dokunulmazlıklarının ...
'Ambulans' tepkisi: Selçuk bu rezaleti hak etmiyor!
Geçtiğimiz günlerde Selçuk ilçesinde hastane dönüşü ambulans bulunamaması ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya 3 konuda eleştiri
Çankaya'da AB büyükelçilerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, göç krizinde ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'aday' yanıtı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Daha 2023 ...
CHP 81 ilde EYT'liler için alana iniyor!
CHP il örgütleri ve CHP emek büroları, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri