POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
9 Mart 2021 Salı - 09:42

DEVA'dan 301 kadın için 301 fidan

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, her ilde öldürülen kadın sayısı kadar fidan dikerek, kadın cinayetlerinin önlenmesini gündemine taşıdı. 2020 yılında Türkiye genelinde öldürülen 301 kadının isimleri 301 fidanla yaşatılacak.

DEVA dan 301 kadın için 301 fidan

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, her ilde öldürülen kadın sayısı kadar fidan dikerek, kadın cinayetlerinin önlenmesini gündemine taşıdı. 2020 yılında Türkiye genelinde öldürülen 301 kadının isimleri 301 fidanla yaşatılacak.

DEVA Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, partilerinin Kadın Çalışmalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcılarıyla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak fidan dikme etkinliği düzenlediklerini bildirdi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, tüm dünyadaki emekçi kadınların toplumdaki yerinin güçlendirilmesi; ailede, ekonomik sistemde ve siyasal alanda emeğin ve rolünün karşılığını bulması amacıyla daha gür haykırdıkları “Mücadele ve Dayanışma Günü” olduğunu vurgulayan Esen, “Toplumsal cinsiyet eşitliğinin içselleştirilmesi, güçlü toplum için zorunludur” dedi.

Her can için bir fidan

Ülkemizde son yıllarda kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerinin sayısının hızla artığına dikkat çeken Elif Esen, 81 ilde öldürülen 301 kadın için 301 fidan dikerek adlarını yaşatacaklarını söyledi.

DEVA Partisi’nin öldürülen her kadın için fidan etkinliği İzmir’de daha da anlam kazandı. İzmir’deki siyasi partiler içinde tek kadın il başkanı olan DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen’in de katılımıyla İl Kadın Çalışmaları Başkanı Esra Akkaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, partinin teşkilatlanmasını tamamladığı 17 ilçeden 6’sının başkanı olan kadınlar da hazır bulundu. İzmir’de geçen yıl öldürülen 26 kadın anısına ağırlıklı olarak zeytin fidanlarının dikildiği törene 30 Kasım 2014'te boşandığı kocası Uğur Bunyak tarafından öldürülen Eda Okutgen'in çocukluk arkadaşı Didem Dinçer de katılarak fidana can suyu verdi.

Ösen’den kadınlara siyaset çağrısı

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel açıklamalarda bulunurken, tüm ülkenin gündemine düşen Samsun’daki kadına şiddet görüntülerine çok sert tepki gösterdi.

Samsun’daki görüntülerin bir daha yaşanmaması için kadınlarımızın güçlü bir duruş sergilenmesi gerektiğinin altını çizen Ösen, “Toplumda ve siyasette kadınların rolü güçlendirilmelidir. Kadınlarımız güçlü olursa, örgütlü bir şekilde mücadele ederse, her alanda etkin bir şekilde temsil edilirse ülkede birçok sorunun önüne geçilir. Kadınlarımız korku ve kaygı içerisinde daha fazla yaşayamaz. Bizler kadınlar olarak öyle bir birlik olalım ki kimse böyle bir şiddet girişimini aklına dahi getiremesin” ifadelerini kullandı.

“İzmir’de tek kadın il başkanıyım”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın her toplantıda ve her fırsatta “Siyaset sadece erkeklere bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir” mesajını verdiğini dile getiren Ösen, siyasete kadınların sesini her alanda rahat duyurabilmesinin önünü açmak için girdiğini ifade ederken, “Ülkemizin tarihinde ilk kadın direnişi 1828 yılında ekmek fiyatlarında yapılan zamma karşı olarak ilk defa İzmir’de gerçekleştirilmiştir. Protesto sonucu dönemin Osmanlı yönetimi ekmek fiyatlarını aşağı çekmek zorunda kalmıştır. İzmir’in ve İzmir Kadınlarının böyle bir rolü ve misyonu var. Biz kadın direnişinin ve mücadelesinin şehriyiz. Bu yüzden direnişin sembolü tüm İzmir Kadınlarını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle birlikte siyaset yapmaya davet ediyorum” mesajını verdi.

Seda Kaya Ösen, İzmir’in “kadın şehri” olarak nitelendirilmesine rağmen siyasi partilerin il başkanları arasında tek kadın olarak yer aldığına dikkat çekerken, “Yakın siyasi tarihimizde şehrimizde siyaset yapan ilk kadın il başkanlarından biri olarak İzmir kadınlarını siyasette daha etkin olmaya, yarınlarımızı güzelleştirmeye çağırıyorum. Başka türlü Türkiye’nin değişmesi mümkün değildir. Anlamını yitiren sözler yerine eylemlerimiz ile farkımızı ortaya koyarak, her şeyden önemlisi cesaretle, korkmayarak, değişimi gerçekleştirmek için bunu yapma zorunluluğunu hissediyorum” diye konuştu.

 
Türkiye'de ilk: İş yerlerine HES koduyla giriş!
 
Cami kubbesine çıktı, götürüldüğü hastaneden kaçtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’den 8 Mart buluşmaları
AK Parti İzmir İl ve İlçe teşkilatlarında; Ana Kademe, Kadın ve Gençlik ...
Kadın Kolları kongresi yapıldı: İzmir'den 2 isim listede
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları kurultayı bugün yapıldı. Genel Başkan ...
Erdoğan ve Johnson'dan kritik görüşme!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Johnson telefonda görüştü. ...
 
CHP'li Yücel: 8 Mart bayram olacak!
CHP İl Başkanı Yücel, “Bu düzen böyle sürmeyecek. Söz veriyoruz, Türkiye’de ...
Erdoğan açıkladı: Kadına şiddete karşı yeni adım
AK Parti Kadın Kolları kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun'daki ...
AK Parti'de flaş karar: Şengül ihraç edildi!
AK Parti İzmir eski İl Başkanı Aydın Şengül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
CHP’li Başkan Taş’tan 8 Mart mesajı: Dünya emekçi kadınların ellerinde güzelleşecek!
Buca İlçe Başkanı Taş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kadın ...
CHP İzmir'in kadınları tek yürek!
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Uçar’ın okuduğu basın açıklamasında ...
"Kadınlarımız güçlüyse, Türkiye güçlüdür!"
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri