POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
21 Ekim 2020 Çarşamba - 11:29

DİSK'ten 15 kişiyi çıkarma kararına tepki: Çalışırken işsiz kalıyoruz!

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, 15 kişinin güvenlik soruşturması nedeniyle işten çıkarılmasına tepki gösterirken, ‘Çalışırken işsiz kalmak’ başlığıyla yaptığı açıklamada, “Yargı kararı olmaksızın, keyfi olarak doğruluğu tartışılır istihbarata dayalı bilgilerle insanları işinden edemezsiniz! Cezalar şahsidir kimse yakınının veya bir akrabasının işlediği suçtan dolayı cezalandırılamaz. Kimse cezasını çektiği bir suçtan dolayı ayrımcılığa uğratılamaz” dedi.

DİSK ten 15 kişiyi çıkarma kararına tepki: Çalışırken işsiz kalıyoruz!

GERÇEKİZMİR - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZENERJİ ve İZELMAN şirketlerinde çalışan 15 kişinin güvenlik soruşturması nedeniyle işine son verildiğini açıkladı.

Sarı, karara tepki gösterirken, ‘Çalışırken işsiz kalmak’ başlığıyla yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

696 sayılı KHK çıktığında bunun eşitlik ilkesini göz ardı ettiğini dile getirmiştik. Daha sonra KHK gereği belediye şirketlerine geçişi yapılan işçiler ile ilgili de birçok eşitsiz ve haksız düzenlemeye alanlarda itiraz ettik, eylemler yaptık. Bugün hala bu eşitsiz, hakkaniyetsiz KHK düzenlemesinin yarattığı olumsuzluklarla mücadele etmeye devam ediyoruz.

696 sayılı KHK ile taşeronlarda çalıştırılan işçilerde bir sürü diğer koşul yanında devlet memurları için aranan koşullar da aranmaya başlamıştı. Merkezi idareye kadrolu geçişte 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun atama şartlarını aramak bile tartışmalıyken 657 sayılı kanun içinde tanınmamış ve tanımlanmamış belediye şirketlerine geçiş için 657 koşullarını aramanın hukuki temeli olmayan bir keyfiyet olduğunu daha önce ifade etmiştik ve demiştik ki; yıllardır kamu idareleri için çalışan ve aslında kamu idarelerinin işçisi oldukları hukuken tescil edilmiş olan işçilerin karşısına güvenlik soruşturması koşulunu dikmek hukuk dışıdır ve işçileri eleme amacını taşımaktadır.

AYM’nin güvenlik soruşturması şartını kaldıran kararına rağmen AKP’nin hukuksuzluğu sürdürdüğü bilinmektedir. İktidarın onlarca konuda olduğu gibi bu konuda da evrensel hukuk ilkelerini esas almak yerine ”ikinci sınıf vatandaş” yaratma ve kendi yurttaşları arasında en büyük ayrımcılığı kanun yoluyla yasalaştırma girişiminden hala vazgeçmemiştir.

Siyasi iktidar bir kez daha hukukun arkasından dolanmakta, sadece adayı değil birinci hatta ikinci derece yakınlarını da kapsayan fişlemeleri kapsamını daha da genişleterek sürdürmek istemektedir, kamu görevleri yönünden güvenlik soruşturması/arşiv araştırması uygulamasına gidilmesinin, demokrasi olduğu iddia edilen bir ülkede hiçbir şekilde kabul edilemez.

Şu anda da İzmir Büyükşehir Belediyesi İZENERJİ ve İZELMAN’da çalışan 15 üyemiz, hukuk dışı bir şekilde, güvenlik soruşturması bahanesiyle işinden aşından edilmiştir. Güvenlik soruşturmalarında yargı kararı ile mahkûm olup olmamalarına bakılmaksızın kişiler hakkında sübjektif değerlendirmelerde bulunulmaktadır. Yargı kararı olmaksızın, keyfi olarak doğruluğu tartışılır istihbarata dayalı bilgilerle insanları işinden edemezsiniz! Cezalar şahsidir kimse yakınının veya bir akrabasının işlediği suçtan dolayı cezalandırılamaz. Kimse cezasını çektiği bir suçtan dolayı ayrımcılığa uğratılamaz. Suç işlemiş ve cezasını çekmiş olanların da çalışma hakkı gasp edilemez.

Zaten güvenlik soruşturmaları kamu görevlileri için 4045 sayılı güvenlik soruşturması kanununda düzenlenmiştir. Güvenlik soruşturması bahanesiyle yapılan hukuksuz ve keyfi işçi kıyımına son verilsin.

Her türlü hukuksal ve demokratik mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Yaşasın DİSK, Yaşasın Genel-İş

 
DSP’den tablet kampanyası!
 
Türk profesörün aşısı 550 gönüllüye uygulanacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de sosyal medyadan terör propagandası iddiasıyla 10 gözaltı
Terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları suçlamasıyla aralarında ...
Şehir Plancıları Odası'ndan kamu malları satışı çıkışı!
Oda tarafından Tınaztepe Üniversitesine tahsis edilen ve planları onaylanan ...
Lozan vurgulu iki yeni Navtex daha!
Yapılan açıklamada, "Bozbaba, Semadirek ve Limni'nin Lozan Antlaşması ...
 
Pandemi araştırması: Çalışanlar evde kalmak istiyor!
Sabancı Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nin ortak gerçekleştirdiği ...
İzmir'de sahte içkiden iki ölüm daha!
Ödemiş ilçesinde, sahte içki içtikten sonra fenalaşıp hastaneye kaldırılan ...
İzmir'de eski emniyet müdürüne FETÖ gözaltısı
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonda, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yüz yüze eğitim açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Orta okullarda 5.sınıf, liselerde 9. sınıfları ...
İzmir'de uyuşturucu hap operasyonu!
Tire ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 4 kişi gözaltına alındı.
İstanbul'da ilk kez kullanıldı: Uyuşturucu metre!
İstanbul'da trafik denetimlerinde "uyuşturucu kiti" kullanılmaya başlandı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri