POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
19 Mart 2023 Pazar - 19:11

DP Lideri Uysal'dan İktisat Kongresi'nde 'umut' vurgusu!

İktisat Kongresi'nin tarihine ve önemine değinen, iktidarı inşaat ve rant vurgusunun yanı sıra deprem felaketi üzerinden de eleştiren DP Genel Başkanı Uysal, "İkinci yüzyılın başında yeniden büyük iradeyle beraber farklı siyasi partiler olarak milletin umudunu yeşertmek adına mücadele veriyoruz. Bu umudu daha da yükselmek mecburiyetindeyiz. Bu büyük ülkeyi tüm genel başkanlarla beraber yarınlara taşıyacağımızdan eminim" diye konuştu. 

DP Lideri Uysal dan İktisat Kongresi nde  umut  vurgusu!

GERÇEKİZMİR - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin Millet İttifakı oturumunda önemli açıklamalarda bulundu. 

İktisat Kongresi'nin tarihine ve önemine değinen, iktidarı inşaat ve rant vurgusunun yanı sıra deprem felaketi üzerinden de eleştiren DP Genel Başkanı Uysal, "İkinci yüzyılın başında yeniden büyük iradeyle beraber farklı siyasi partiler olarak milletin umudunu yeşertmek adına mücadele veriyoruz. Bu umudu daha da yükselmek mecburiyetindeyiz. Bu büyük ülkeyi tüm genel başkanlarla beraber yarınlara taşıyacağımızdan eminim" diye konuştu. 

DP Lideri Uysal kongredeki konuşmasında şunları söyledi: 

100 YILLIK BİR MUHASEBEYİ YAPMAK ZORUNDAYIZ! 
Yarınki Türkiye’nin cumhurbaşkanı, çok değerli genel başkanlar…  Çok kıymetlim katılımcılar… ortak gelecek inşa etmek buluşmuş kıymetli İzmirliler… Ve gönüllü gözleri kendileri burada olmasa da bu salonlardan çıkacak iradeye bakan çok değerli vatandaşlarım… hepimizi en derin saygılarımla selamlamak istiyorum. Bir tarihi kongreyi gerçekleştiriyoruz. Aslında bu tür kongreleri bir muhasebe yapma imkanı açısından değerli buluyorum. 100 yıllık bir muhasebeyi yapmak mecburiyetindeyiz. Başta aziz Atatürk ve sonrasında tüm delegasyonu ortak kanaati sonucuydu. Kutlu dava adamları yok olmaması için cepheden cepheye kan dökmüştü. Tam 100 yıl sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen kongrenin 100 yıl önceki kongre gibi yeni bir atılım için başlangıç noktası olmasını umut ediyorum. 2 asırlık tecrübe içerisinde cumhuriyetle adını koymuşuz. Hangi tarihi eşikte yeni bir boyut ve derinlik katmak gerekiyorsa devlet adamları aydınlar gereğini yapmış.

SİYASİ AKLA İHTİYACIMIZ VAR! 
Atatürk ve mücadele arkadaşları da 1 asır önce 100 yıl nefes almamızı sağlayan şartları oluşturmuştur. Bugün de kimi anların olduğu gibi bu anda da atacağımız adımlar şekillendireceğimiz politikalarla beraber on yıllarını yüz yıllarını değerlendireceğimiz çerçeveleri çizmenin eşiğindeyiz. Böyle bir buhran dönemi içerisinde pek çok büyük Atatürk’ün ortaya koyduğu bayrak yarışıyla Hakimiyet-i Milliye’yi gerçekleştirmek gereğini yapmışız. Tarihi geriye doğru akıtamazsanız, gerçekleri değiştiremezsiniz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığını bir yıkım mühendisliği projesiyle yıkmaya çalışsanız da milletimiz emin olsun ki yarınlara hep beraber taşıyacağız. Bu tarihi eşikte Türkiye’yi yeniden dünya ile entegre edecek riskleri meydan okumaları ortadan kaldıracak siyasi akla ihtiyacımız vardır. Bir kez başaranlar bir kez daha başaracaktır. İşte bunun için varız. Bu ülkenin maruz kaldığı riskler ve meydan okumalar bundan 1 asır evvel karşı karşıya kaldığımız risklerden farklı değildir. Türkiye adı konmamış bir buhran dönemi içerisindedir. Bu buhran içinden çıkabilmemizin yolu Türkiye’yi yeniden işleten bir demokrasi ve hukuk rejimi ile buluşturabileceği takdirde bugün konuşulan problemlerin konuşmadığı bir Türkiye’ye çok süratle eriştirebileceğimizi biliyoruz.

UMUDU YEŞERTMEK ADINA MÜCADELE VERİYORUZ! 
Ya Türkiye her büyük tarihi eşikte yaptığı gibi ekonomiden demokrasiye ve elbette eğitim sistemine çağın icat ettiği temelleri atacaktır ya da bugün ve dün karşı karşıya kaldığımız meydan okumaların fazlasına maruz kalacaktır. İnşaat ve ranttan ibaret kabul edilen ekonomik yaklaşımı üretken ve yenilikçi yaklaşımla değiştirmek mecburiyetindeyiz. Umutsuzluk diye bir duygu asla kabul edilemez. Biz eksikliklerimiz çok çabuk artı yapabilecek bir ülkeyiz. ‘Asrın fiyaskosu’nun provasını 1,5 yıl önce Antalya’da, Muğla’da gerçekleşen yangınlar vesilesiyle görmüştük. Türkiye bulunduğu coğrafya başta olmak üzere yeniden büyük güç, istikrara kavuşturucu aktör olarak yerini alabilme fırsatı her zamankinden daha çok vardır. 100 yıl büyük Atatürk ve mücadele arkadaşlarının bize kazandırdığı zamanın sonuna geldik. İkinci yüzyılın başında yeniden büyük iradeyle beraber farklı siyasi partiler olarak milletin umudunu yeşertmek adına mücadele veriyoruz. Bu umudu daha da yükselmek mecburiyetindeyiz. Bu büyük ülkeyi tüm genel başkanlarla beraber yarınlara taşıyacağımızdan emin olduğumu ifade ediyor, hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum.  

 
İnce: YSK'ya gidip adaylık başvurusu yapacağım
 
Davutoğlu: 6'lı masa tarihin en büyük toplumsal barış projesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnce: YSK'ya gidip adaylık başvurusu yapacağım
Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) giderek cumhurbaşkanlığı için adaylık başvurusunu ...
Babacan'dan İzmir'de 'mutabakat' mesajı: Yüzde 60'ını 5 yılda yapalım, Türkiye uçar!
Türkiye ekonomisi üzerinden dikkat çeken mesajlar veren DEVA Partisi Genel ...
Kılıçdaroğlu'ndan İktisat Kongresi mesajları: 4 ayaklı stratejiyi anlattı!
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu ...
 
Erdoğan: Türkiye önemli bir oyuncu haline gelecek
Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisi Açılış Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ...
AK Partili Kaya'dan Eken'in Soyer övgüsüne tepki!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Kaya'dan, Büyükşehir Belediyesi Başkan ...
CHP Lideri'ne İzmir'de coşkulu karşılama!
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, ...
 
Aday adaylığı sürecinde sona doğru ittifaklarda son durum!
14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyenler için başvuru ...
Gümrük kapılarında oy vermenin esasları belirlendi
Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili ...
Akşener'den çarpıcı 'İnce' mesajları!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri