POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
19 Temmuz 2019 Cuma - 09:33

Dağ İzmir'in raylı sistem projelerinde son durumu anlattı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’in raylı sistem projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dağ İzmir in raylı sistem projelerinde son durumu anlattı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’in raylı sistem projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında yürütülen süreci AK Parti İzmir Milletvekilleri olarak takip ettiklerini ifade eden Dağ, “Biz üstümüze düşeni yaparak İzmir’e hizmet getirilmesi noktasında çalışan herkesin işlerini kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Ama özellikle metro ve tramvay konularıyla ilgili sorumluluklarını yerine getirmesi gereken kurum İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir” dedi. 

METRO HATLARI
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na iletilen tüm metro ve tramvay projelerinin takipçisi olduklarını ifade eden Dağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “İzmir milletvekillerimizle birlikte, Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ilettiği tüm projeleri başından itibaren takip ediyoruz. Bu projelerden birisi de Buca metrosuydu ve geçtiğimiz hafta onaylandı. 2018 yılının Ocak ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bakanlığa sunulan projelerle ilgili gerekli inceleme yapılmıştır. Bu incelemenin ardından, Evka3-Fahrettin Altay metrosunun devamı olarak düşünülen Narlıdere-Güzelbahçe hattı, Stadyum-Sarnıç arasında planlanan Eski İzmir Hattı, Menemen-Çiğli ile Karşıyaka-Bayraklı-Bornova arasında öngörülen Kuzey Hattı ve Halkapınar-Kemalpaşa Hattı’nın yapımı, Bakanlığın 12 Temmuz 2019 tarihli ve 44752 sayılı yazısıyla uygun görülmüştür. Ancak bu noktada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tamamlaması gereken bazı eksikliklerin söz konusu olduğu ilgili yazıda belirtilmiştir. Bu eksikliklerin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından giderilmesiyle birlikte Bakanlık’taki onay aşaması nihayete ermiş olacaktır. Metro hatlarının yanı sıra geçtiğimiz yıl Bakanlığa sunulan Çiğli ve Girne Tramvayları projelerinin de aynı şekilde bazı eksikliklerden ötürü tekrar fizibıl hale getirilmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verdi. 

“Her zamanki gibi elimizi taşın altına koyarız”
Bakanlık tarafından tamamlanması talep edilen eksiklerin giderilmesinin önem arz ettiğini ifade eden Dağ, “Biz AK Parti olarak İzmir’in ve İzmir’de yaşayan vatandaşlarımızın faydasına olan her faaliyet ve projelerle mütemadiyen ilgileniyoruz. İzmir’de bir ulaşım sorunu olduğu aşikardır. Hem AK Parti Milletvekilleri olarak bizler hem de ilgili Bakanlık yetkililerimiz İzmir’in ulaşım sorununa katkı sunacak olan tüm projeleri takip ediyoruz. İzmir’de yaşayan ve yaşamaya devam eden, bunun yanı sıra çocuklarına da İzmir’de bir gelecek düşünen bizler, ulaşımın rahatladığı, bu vesileyle zamandan tasarruf edilerek insanların aileleriyle daha çok zaman geçirebildikleri bir İzmir için her kim taş üstüne taş koymaya çalışıyorsa, bu noktada var gücümüzle destek olur, her zamanki gibi elimizi taşın altına koyarız. Bugüne kadar da tüm siyasetimizi bu anlayış çerçevesinde gerçekleştirdik. Belediye tarafından onay için Bakanlığa sunulan projelerde tespit edilen eksiklerin tamamlanması bu bakımdan önem arz ediyor” dedi. 

“Metro ve tramvay projeleri vaktinde tamamlanmalı”
Daha önce Üçkuyular metrosunun planlanandan çok daha uzun sürede ancak tamamlanabildiğini hatırlatan Dağ, açıklamasına şu sözlerle son verdi: Biz hem Belediye’nin üstüne düşeni yapması ve Bakanlıktaki onay sürecinin hızlanması hem de onaylanan projelerin yapım aşamalarında kaynakların doğru kullanılması, birilerinin İzmir üzerinden bir rant-menfaat ilişkisi kurmaması için süreci dikkatle takip edeceğiz. İzmir’de daha önce 3 yıl diye yola çıkılmasına rağmen 10 senede ancak hizmete açılabilen bir metro yapım süreci yaşandı. İzmirliler bu olumsuz tecrübeyi tekrar yaşamamalıdır ve projelerin söz verildiği tarihte tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasına özen gösterilmelidir.

 
İzmir'de kurbanlık satış raporu: Zam olacak mı?
 
Buca'da gençlere doğru karar için özel hizmet
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kamil 20 Temmuz 2019 Cumartesi 09:39

Sayın Hamza Dağ metro projeleri zamanında tamamlanmalı demişsiniz.Peki 2008 yılında ulaştırma bakanlığına devredilen otogar metrosuna neden çivi çakılmadı?

Yorumu oyla      0      0  
Hakkı ayhan 20 Temmuz 2019 Cumartesi 09:04

Halkapınar garaj 4km metro hattı nı hani devlet yapacaktı neden belediyeye bırakıyorsunuz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan: Harmandalı Geri Gönderme Merkezi Guantanamo Üssü müdür?
Hak ihlalleriyle anılan İzmir’deki Harmandalı Geri Gönderme Merkezi bu ...
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Karamollaoğlu'na tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Saadet Partisi Genel Başkanı, partimizi ...
CHP'de flaş gelişme: İl Eski Başkanı bir kez daha disipline sevk edildi
CHP İzmir İl Eski Başkanı Karataş hakkında ikinci kez disiplin işlemi ...
 
4 partiden Doğu Akdeniz için ortak bildiri
TBMM'de dört parti Doğu Akdeniz için ortak bildiri yayınladı.
Sözcü Kalın'dan Bolton'la kritik görüşme
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton ile ...
AK Partili İnan'dan Menemen'deki transfere sert tepki!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Eyyüp Kadir İnan, AK Parti Menemen Gençlik ...
 
CHP'den ABD'nin F-35 kararına ilişkin açıklama
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, "Ülkemizin F-35 projesinden ...
O ilçede DSP'li meclis üyeleri CHP'ye geçiyor!
Kiraz’da DSP’li meclis üyeleri CHP’ye geçme kararı aldı.
CHP'li Kaftancıoğlu için istenen ceza belli oldu
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapsi istendi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri