POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
11 Eylül 2019 Çarşamba - 14:57

Dağcılar bu kez EFEST için buluştu

Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi üyeleri EFEST kapsamında gerçekleşen bisiklet faaliyeti ve doğa yürüyüşü için 40 kişi ile efsanelere konu olan Keçi Kalesine zirve yaptılar.

Dağcılar bu kez EFEST için buluştu

Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi üyeleri EFEST kapsamında gerçekleşen bisiklet faaliyeti ve doğa yürüyüşü için 40 kişi ile efsanelere konu olan Keçi Kalesine zirve yaptılar. EFEST, kapsamında Keçi Kalesine önce bisiklet faaliyeti gerçekleştiren doğaseverler, daha sonra aynı hedefe yürüdüler.

BİSİKLETÇİLER EFEST İÇİN POLLİO ROTASINDA
Neredeyse tamamı Efes Selçuk’lu bisiklet severlerden oluşan bir ekip ile Pollio Bisiklet Turunu gerçekleştiren Zirve Selçuk Bisiklet Takımı her geçen gün daha nitelikli etkinlikler yaparak ilçenin bisiklet konusundaki görünürlüğüne katkı sunmaya devam ediyor. Çoğu zaman asfalt yollarda son derece tehlikeli koşullarda gerçekleşen turların aksine neredeyse tamamı orman yolları ve patikalarda seyreden bir rotada turlayan bisikletçilere Özgür Aydoğan liderlik etti. Taşıma aparatları kullanarak çocuklarını getiren babalar erkeklerden sayı olarak aşağı kalmayan bayanlar ve rotanın eşsiz manzarası sayesinde tur renkli görüntülere sahne oldu. Zirve Selçuk Bisiklet Takımı Adına açıklama yapan Özgür Aydoğan, "Başta Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel olmak üzere bu organizasyona ön ayak olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

KEÇİ KALESİNE ZİRVE
Hakkında çokça söylenceler olan ve birçok gizemli iddiaya konu olan Keçi Kalesinin son misafirleri EFEST kapsamında Selçuk Belediyesi’nin misafiri olan dağcılardı. Oldukça sıcak bir havada dik ve dolambaçlı bir rotayı sorunsuz şekilde geride bırakan doğa severlere Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı Özgür Aydoğan liderlik etti. Faaliyet için sabah saatlerinde ilçe merkezinde bir araya gelen doğa severleri yolcu etmeye gelen Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, bir süre Zirve Dağcılık üyeleri ile sohbet etti. Yoğun festival programı nedeni ile yürüyüşe katılamadığını söyleyen Başkan Sengel, ilk fırsatta Zirve Dağcılık ile doğa yürüyüşüne katılmak istediğini söyledi. 

DAĞCILAR PATİKALARDA ÇÖP TOPLADI
Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi üyeleri EFEST kapsamında gerçekleşen doğa yürüyüşü sırasında Keçi Kalesi civarında ve patika üzerinde çöp topladılar.

İzmir ile Aydın arasında araç veya trenle yolculuk ederken Efes Selçuk yakınlarında dağın zirvesinde heybeti ile merak uyandıran Keçi Kalesi arkeoloji meraklıları, avcılar ve kaçak definecilerin sıkça ziyaret ettiği bir yapı olarak öne çıkıyor. İzmir, Aydın başta olmak üzere çevredeki il ve ilçelerden gelen çok sayıda yürüyüş gurubunun uğrak mekanı olan Keçi Kalesi ve kaleye giden antik yol, sorumsuz insanların bıraktıkları çöpler nedeni ile aşırı kirlenme sorunu ile karşı karşıya kalmıştı. Efes Selçuk Belediyesi’nin organize etti EFEST kapsamında Keçi Kalesine doğa yürüyüşü gerçekleştiren Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi üyeleri kale ve yol üzerinde buldukları çöpleri toplayarak gurup içindeki gönüllülerin yardımı ile aşağıya taşıdılar. Kulübü adına açıklama yapan Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı Özgür Aydoğan; “Çöp atılmaması ve doğanın korunması konusunda hassas bir kulüp olduklarını söyleyerek doğada ayak izi hariç bir şey bırakmadan misafir olduğumuz doğayı terk etmeye özen gösteriyoruz” dedi. 

DAĞLAR BİZİM VE KORUYACAĞIZ
Aydoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Efes Selçuk Belediyesi Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in talimatı ile ilçe merkezi ve köylerde temizlik seferberliği başlatmış, örnek bir uygulama ile herkese ilham kaynağı olmuştu. Bizde bu seferberliğe Efes Selçuk dağları ve doğasını temiz tutarak destek vermek istedik. Genel merkezimizin de son derece hassas olduğu temizlik konusunda üyelerim ile gurur duyuyorum. Kendileri kirletmedikleri gibi kirli kalmasına da müsaade etmeyerek örnek bir yurttaş olduklarını ispat etmiş oluyorlar. Dağlar bizim ve koruyacağız. Kulübümün üyeleri, şubeleri ve genel merkezi ile gurur duyuyorum.” diye konuştu.

YENİ ROTALAR VE EĞİTİMLER
Zirve Selçuk Bisiklet Takımı hakkında bilgi veren Aydoğan, yakın zamanda bisiklet kullanmayı öğrenmek isteyenler için eğitim düzenleyeceklerini, ayrıca 28 Eylül’de "UNESCO DÜNYA MİRASI YOLUNDA" isimli bisiklet organizasyonuna da aktif şekilde katkı sunacaklarını söyledi. Başka uluslar arası organizasyonlara da davet edildiklerini hatırlatan Aydoğan, Zirve Selçuk Bisiklet Takımı’nın etkinliklerinden haberdar olmak isteyenlerin sosyal medya hesaplarını kullanarak yada kendilerine ulaşarak bilgi edinebileceklerini söyledi.

 
Sahte MİT'çi olarak ortaya çıktı: 10 milyonluk vurgun!
 
AYM 'Wikipedia yasağını' genel kurula sevk etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahte MİT'çi olarak ortaya çıktı: 10 milyonluk vurgun!
İstanbul'da kendisini MİT çalışanı olarak tanıtarak bir iş adamını 10 ...
Devlet Konservatuvarı Tınaztepe'ye taşındı
Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın geçici süreyle taşındığı ...
Hayvanları zehirleyen doktora indirimsiz ceza
Ankara'da komşularının beslediği kedi ve köpekleri zehirleyerek öldüren ...
 
Bitlis'te katliam gibi kaza: 6'sı çocuk 10 ölü
Bitlis'in Hizan ilçesinde minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 10 kişi ...
İzmir'deki 'istinat duvarı paniği'nde son durum
Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde belediye ekiplerinin çalışmayı ...
İzmir'de 'yeşil reçeteli ilaç'la akıl almaz dolandırıcılık girişimi!
İzmir'de resmi nikah olmadan birlikte yaşadığı iş adamını, yeşil reçeteye ...
 
Ailesiyle parkta yaşayan bebeğin 'tedavi ayakkabısı' çalındı
İzmir'e gelen kalacak yer bulamadıkları için parkta yaşamaya başlayan ...
Televizyon haberlerinde akıllı işaret dönemi
Haber bültenlerinde akıllı işaretlerin kullanılması için çalışma başlatan ...
Dünyanın en başarılı 20 genci arasında biri İzmirli iki Türk!
Stanford Üniversitesi'nde erken teşhis teknolojisi üzerinde çalışan İzmirli ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri