POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
27 Nisan 2023 Perşembe - 12:07

Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda kazananlar belli oldu

Marble İzmir - 28. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı kapsamında düzenlenen 5. Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Bu yıl, 15 ülkeden genç tasarımcı adaylarının doğal taş kullanarak oluşturdukları toplam bin 72 özgün projeyle katıldığı yarışmada, 28 finalist arasından Elif Karaca “Slope” projesiyle birinci, Emine Kutlu “Kandil” tasarımı ile ikinci, Nihal Soykan “Muji” projesiyle üçüncülük ödülünü aldı.

Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda kazananlar belli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 28. Marble İzmir Fuarı kapsamındaki 5. Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması için Fuar İzmir’de ödül töreni düzenlendi. Ödül törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Afyon İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, Tüm Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Şimşek, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, jüri üyeleri, tasarımcılar ve sektör profesyonelleri katıldı.

“Genç tasarımcıları teşvik ediyoruz”
Ödül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, yarışmanın bu yıl uluslararası katılımla daha da büyüdüğünü belirterek, “Yarışmamızın temel amacı, doğal taş sektörünü yeni tasarımlar ile güçlendirmek, ülkemizin doğal taşlarından özgün tasarımların ortaya çıkmasını sağlamak. Böylelikle doğal taş sektörünün uluslararası piyasada rekabet gücünü artırarak genç tasarımcıları teşvik etmeyi hedefliyoruz ve bunu çok önemsiyoruz. Bu yıl 15 ülkeden geç tasarımcılar binin üzerinde tasarımla yarışmaya katıldı ve bunlar arasından seçilen 28 proje firmalarımızın desteğiyle hayata geçirilerek burada sergileniyor. Tüm üretici firmalarımıza verdikleri destek için canı gönülden teşekkür ediyorum. İlk üç proje ödülünün yanı sıra bu yıl Ege İhracatçı Birlikleri’nin verdiği ve gençlerin uluslararası fuar deneyimi kazanmalarını sağlayacak Yurtdışı Fuar Katılım Ödülü ile tasarımcıları desteklemek amaçlı firma özel ödüllerimiz var. Ayrıca ilk üç projenin tasarım tescil belgeleri İZFAŞ tarafından alınıyor. Yarışmamızın gelecek yıllarda daha da büyüyeceğine inanıyorum, katkı sunan sektör temsilcilerine, üniversitelere, genç tasarımcılara ve kıymetli jüri üyelerine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Yarışmanın her geçen gün güçlendiğini belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu ise böyle tasarımların ortaya çıkmasının ve sektörün desteğinin gurur verici olduğunu söyleyerek genç tasarımcılara teşekkür etti.

Ödüller sahiplerini buldu
Yarışmada, ödüller düzenlenen törende sahiplerini buldu. Elif Karaca “Slope” projesiyle birinci, Emine Kutlu “Kandil” tasarımı ile ikinci, Nihal Soykan “Muji” projesiyle üçüncülük ödülünü aldı. Konya Selçuk Üniversitesi yarışmaya en çok katılımda bulunan üniversite olarak 3D yazıcı ödülünü almaya hak kazandı. Muhammet Taha Yılmaz “Düşeş” projesi ile Ege İhracatçı Birlikleri Özel Ödülü’nü alırken Incertus, Hengin, Time, Light up,  Pillar, An, Rotate For Four, Sole Lamp, LTN Candel Holer ve The Mill projeleri ise firma özel ödülüne layık görüldü.
Aydınlatma ürünlerinden masaya, özel oyunlardan mutfak eşyalarına ve aksesuarlara kadar farklı tasarımların yer aldığı eserler, Alimoğlu Marble, Alimoğlu Mermer Granit, Başaranlar Marble, Batı Ege Marble,  Çizgi Marble, Ebla Madencilik, Ege Antik Mermer, Eminoğlu SBV, Goldmer Marble, Granitaş, Gürmas Gürel Makina, İz-Ko, Kar Maden, Laodikya Marble, Ludi Group, Megamer, Sirmersan ve Şenler Mermer firmaları tarafından üretildi. Alimoğlu Marble, Alimoğlu Mermer Granit, Dn Mermer,  Ege Antik Mermer, Eminoğlu Sbv, Kar Maden, Ravini Marble, Sezgin Mermer, Şenler Mermer,  Taşpınar Mermer Granit ve Batı Ege Mermer firmaları da 11 projeye firma özel ödülü verdi. Ödül plaketlerinin tasarımı Nosyon Tasarım ve İnovasyon tarafından üretimi ise Goldmer Marble tarafından gerçekleştirildi. Tasarımlar, fuar sonuna kadar A Fuaye alanındaki sergi alanında görülebilecek.

 
Erdoğan açıkladı: Engelli öğretmen atamasına ek!
 
Sosyal medya fenomeni Pucca'nın 6 yaşındaki oğlu 3. kattan düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZTO Başkanı Özgener'den seçim sonrası ekonomi adımları için öneriler!
Ticaret Odası (İZTO) nisan ayı olağan meclis toplantısında konuşan İZTO ...
Piyasalarda son durum: Dolar ve Euro ne kadar?
TL günlük sınırlı değer kaybını sürdürürken, piyasalarda Merkez Bankası'nın ...
Dev fuar kapılarını açtı, dünyanın taşı İzmir'e taşındı!
Doğal taş sektörünün en büyük küresel buluşması Marble İzmir-Uluslararası ...
 
SOCAR'dan 15 yılda 18 milyar dolar yatırım
Türkiye'deki yatırımlarına 2008 yılında başlayan SOCAR Türkiye'nin, bugüne ...
Binance 1,3 milyar dolarlık anlaşmayı iptal etti
Kripto para borsası Binance'in ABD'deki alt şirketi Binance.US, Voyager ...
İzmir'in yeni trafiğe kayıtlı araç sayısı belli oldu
TÜİK verilerine göre, 2023 Mart ayı sonu itibarıyla İzmir'de trafiğe kayıtlı ...
 
Kuraklık zeytinyağı fiyatlarını vurdu!
İspanya'da kuraklık nedeniyle zeytinyağı fiyatları yüzde 60 arttı. Bu ...
Fahiş kira artışına hapis cezası geliyor!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kirada yüzde 25 artış sınırı süresinin uzatılacağını ...
İzmir'in en büyük süt hareketi: 2023’te hedef 50 milyon lira!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri