POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Rusya barış için kapıyı araladı: Önerilere hazırız!
Rusya barış için kapıyı araladı: Önerilere hazırız!
Özgür Özel’den boş koltuk sorusuna yanıt!
Özgür Özel’den boş koltuk sorusuna yanıt!
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
11 Haziran 2023 Pazar - 14:32

Deprem konutları için yeni formül!

Depremden etkilenen 11 ilde konut yapımı devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Cumurbaşkanı Erdoğan'a sunacakları yeni formülle konutların teslimatını daha kısa sürede yapacaklarını söyledi.

Deprem konutları için yeni formül!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Deprem bölgesi için üzerinde çalıştığımız yeni formüller var, kabine toplantımızda Sayın Cumhurbaşkanı'mıza arz edeceğim. O formüller devreye girdiğinde, depremzede kardeşlerimizin evlerini çok daha kısa sürede bitireceğiz." ifadelerini kullandı.

Özhaseki, yaptığı yazılı açıklamada, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetten etkilenen 11 kentte bir yandan geçici barınma ve iş yerinin kurulumunun sürdüğünü, diğer taraftan da kalıcı konutların yapımına hızla devam edildiğini vurguladı.

"MADDİ ZARAR 100 MİLYAR DOLAR"
Depremden 14 milyon kişinin etkilendiğine dikkati çeken Özhaseki, şunları kaydetti:

"100 kadar ilçemiz, 1000'e yakın köyümüz ve yıkılan bina sayısı, dün aldım rakamları bir daha, çünkü itirazlar oluyor, mahkemelerin verdiği kararlar var, ara ara değişebiliyor, 680 bin konut yıkılmış. 170 bin de iş yeri, depo, ahır, tek katlı köy evi yıkılmış. Yani 850 bin tane bizim yapmak zorunda olduğumuz ev, iş yeri var. Bunların altyapısını da yapacağız. Bunların hepsinin maddi zararı 100 milyar dolar civarında. İnsanların bir kısmı çadırdalar, bir kısmı konteyner kentteler. Oradan da haliyle bir an önce çıkmak istiyorlar. Diyorlar ki 'acele evlerimizi yapın, verin.' Bunlar yapılacak, çaresi yok."

"DAHA KISA SÜREDE BİTİRECEĞİZ"
Özhaseki, karşı karşıya olunan bu yükün altından kalkacaklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Depremden etkilenen 11 ilde afet konutlarımız hızla yükseliyor. İnşallah söz verdiğimiz gibi 300 binden fazla konutu bir yıl içinde, ondan sonra 1,5 ve 2 yıla kalmadan da diğer bütün konutları bitirip herkesi evlerine kavuşturacağız. Deprem bölgesi için üzerinde çalıştığımız yeni formüller var, kabine toplantımızda Sayın Cumhurbaşkanı'mıza arz edeceğim. O formüller devreye girdiğinde, depremzede kardeşlerimizin evlerini çok daha kısa sürede bitireceğiz. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden, güvenli ve sağlam konutlarına kavuşturacağız."

11 İLDE 456 BİN KALICI KONUT
Bakan Özhaseki'nin açıklamasında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki TOKİ ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü eliyle yapılan ve yapılması planlanan konutlarla ilgili veriler de paylaşıldı.

Buna göre, Adana'da 12 bin 705, Adıyaman'da 44 bin 459, Diyarbakır'da 11 bin 966, Elazığ'da 8 bin 253, Gaziantep'te 25 bin 6, Hatay'da 197 bin 248, Kahramanmaraş'ta 72 bin 257, Kilis'te 1165, Malatya'da 66 bin 99, Osmaniye'de 11 bin 225, Şanlıurfa'da 6 bin 387 olmak üzere toplamda 456 bin 770 konut yapılacak.

Bu kapsamda, Adana'da 3 bin 638, Adıyaman'da 26 bin 233, Diyarbakır'da 6 bin 278, Elazığ'da 2 bin 606, Gaziantep'te 19 bin 919, Hatay'da 33 bin 467, Kahramanmaraş'ta 29 bin 312, Kilis'te 1854, Malatya'da 14 bin 338, Osmaniye'de 4 bin 892, Şanlıurfa'da 5 bin 715 olmak üzere toplam 148 bin 252 konutun yapımı devam ediyor.

Bununla birlikte, Adana'da 2 bin 438, Adıyaman'da 23 bin 640, Diyarbakır'da 2 bin 361, Gaziantep'te 12 bin 607, Hatay'da 34 bin 129, Kahramanmaraş'ta 30 bin 310, Kilis'te 2 bin 628, Malatya'da 25 bin 302, Osmaniye'de 6 bin 856, Şanlıurfa'da 3 bin olmak üzere toplamda 143 bin 271 köy evi yapılacak. Bu kapsamda, 456 bin 770 kalıcı konut ve 143 bin 271 köy evi ile birlikte toplamda 600 bin 41 afet konutu yapılarak depremzede hak sahiplerine teslim edilecek.

Deprem bölgesinde hayatın normale dönmesi için iş yeri yapımı da sürdürülüyor. Bu kapsamda, Malatya'da 714, Kahramanmaraş'ta 142, Gaziantep İslahiye'de 80 iş yeri olmak üzere toplamda 936 iş yeri yapım çalışmaları devam ediyor. (AA)

 
Soyer'den Körfez'de temizlik raporu: 235 ton atık toplandı
 
İzmir’in köyleri yangına dirençli hale geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den Körfez'de temizlik raporu: 235 ton atık toplandı
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Soyer, 2023 yılı başından ...
İzmir için 'sağanak' uyarısı!
İzmir'in iç kesimlerinde yarın öğleden sonra gök gürültülü sağanak beklendiği ...
Dolandırıcılar ses analizlerinden tespit edildi
Diyarbakır merkezli 3 ilde, aradıkları kişileri kendilerini polis ya da ...
 
Oyun oynarken başına yorgun mermi isabet etti
Trabzon'da evlerinin bahçesinde oyun oynayan çocuğa yorgun mermi isabet ...
Kaçakçılara operasyon: 1100 yıllık İncil ele geçirildi
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 3 ayrı adrese düzenlenen ...
Yaralanan itfaiye erinden acı haber!
İstanbul'un Ümraniye ilçesinde çıkan yangına müdahale ettiği sırada çatıdan ...
 
Ege Denizi'nde korkutan deprem!
Kuşadası Körfezi'nde sabah saatlerinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Silahlı kavga dehşeti: Müdahale eden polis vuruldu!
Karşıyaka ilçesinde, iki grup arasındaki silahlı kavga ihbarına gelen ...
Çarşaf giyip sokakta gezen erkek avukata gözaltı
Denizli'de sütyen takıp, kara çarşaf giyerek, yüzünü de siyah peçeyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri