POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
19 Ekim 2021 Salı - 12:35

Depremde kaybettiği oğlunun adını okullarda yaşatıyor

İzmir'deki depremde 3 çocuğuyla enkazdan çıkan ancak oğlunu yitiren anne Seher Perinçek, oğlunun adıyla çeşitli okullara kurdukları "Umut Perinçek" sınıflarında çocukların gülen yüzüyle mutlu oluyor. Geçen yıl 30 Ekim'de yaşanan depremde enkaz altından 65 saat sonra bir itfaiyecinin parmağına tutunarak kurtuluş umutlarını artıran 4 yaşındaki Elif bebek, depremden kurtulan annesi Seher ve ikiz kardeşleri Ezel ve Elzem ile kötü günleri unutmaya çalışıyor.

Depremde kaybettiği oğlunun adını okullarda yaşatıyor

İzmir'deki depremde 3 çocuğuyla enkazdan çıkan ancak oğlunu yitiren anne Seher Perinçek, oğlunun adıyla çeşitli okullara kurdukları "Umut Perinçek" sınıflarında çocukların gülen yüzüyle mutlu oluyor.

Geçen yıl 30 Ekim'de yaşanan depremde enkaz altından 65 saat sonra bir itfaiyecinin parmağına tutunarak kurtuluş umutlarını artıran 4 yaşındaki Elif bebek, depremden kurtulan annesi Seher ve ikiz kardeşleri Ezel ve Elzem ile kötü günleri unutmaya çalışıyor.

Depremden sonra yaralı yüzü, korkulu bakışları ve hayata tutunan minik eliyle milyonlarca insanın yüreğine dokunan Elif, faciadan 1 yıl sonra güler yüzü, sarı uzun saçları, yeşil gözleri ve masumluğuyla görenlere yaşama sevinci veriyor.

Büyük mücadelesinin minik bir izini alnında taşıyan Elif, çok sevdiği ve depremin kendisinden kopardığı ağabeyi Umut’un adını taşıyan sınıfta oyun oynuyor, çocukluğunu yaşıyor.

Perinçek Ailesinin yakınları ve gönüllülerin desteğiyle kurulan Yüreklere Umut Vakfı’nın (YUVA) Milli Eğitim Bakanlığı izniyle Bayraklı’daki Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100. Yıl İlkokulunda oluşturduğu "Umut Perinçek" sınıfını, Elif ve öğrencilerin neşeli sesleri dolduruyor.

"Bir annenin en zor tercihi"
Depremin sarsıntısını unutmaya çabalayan anne Seher ve baba Oğuz Perinçek, kızları Elif ile birlikte oğulları adına kurulan Umut Perinçek sınıfında AA muhabirine felaket gününü ve sonrasını anlattı.

Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi olan Seher Perinçek, 30 Ekim 2020’nin sıradan başladığını ancak saatler 14.51'i gösterdiğinde yüreklerine karanlığın çöktüğünü söyledi.

O sırada ikiz kızları Ezel ve Elzem’in çevrim içi ders aldığını, Umut’un en sevdiği yiyecek olan makarna ve yoğurt yediğini, Elif’in ise odasında uyduğunu aktaran Perinçek, "Sarsıntılar olduğunda 3 çocuğumla salonda bir araya gelebildik. Umut, Ezel ve Elzem. Konsol ve çekyatın arasındaki bir alanda çömeldik. O anda yüreklere karanlık çöktü. Bina yıkıldı ve hayat mücadelemiz de o an başladı." dedi.

Seher Perinçek, enkaz altında her nefesin çok kıymetli olduğunu dile getirerek, çocuklarıyla sakin kalmaya çalıştıklarını belirtti.

Deprem sırasında aklına ilk olarak yatakta uyuyan Elif’in geldiğini söyleyen Perinçek, o anları şöyle anlattı:

"Elif'i alıp yanımıza getirmek istedim. Ama oraya gidersem 3 yavrum da benimle gelecekti. Tamamen dağılacaktık. Bunu öngörerek Elif'i orada bırakmak gereğini duydum. Bir annenin en acı tercihlerinden biri. İlk onu merak ettim. 'Onun sesini duyabilecek miyim' dedim. Bir ağlama, bir 'Anne' seslenişi. Ama duyamadım. O kadar zor bir an ki. Çocuklarımın da ilk sorduğu Elif oldu. 'Anne Elif yaşıyor mu' diye sordular. 'Evet anneciğim yaşıyordur ve muhakkak bizi bekliyordur.' demek zorundaydım."

- "Oğuz’un sesini duydum"

Yıkıntıların altında 23 saatin çok zor geçtiğini söyleyen Seher Perinçek, "O ortamda delirmemek elde değildi. Bizim en çok umudumuzu yeşerten eşim Oğuz'un dışarıdan gelen bağrışını duymak oldu. Onu duyduğum an çocuklara dedim ki 'Evet anneciğim, babanız burada. Bütün ekibi toplayacak ve bizi kurtaracak. Sabrettik ve ekipler de hızlı bir müdahaleyle bizi oradan çıkardılar." dedi.

Anne Perinçek, kurtarıldıktan 3-4 gün sonra Elif'i görebildiğini, ancak bu sürenin kendisine 3-4 asır gibi geldiğini anlattı.

Travma nedeniyle ilk karşılaştıklarında Elif’in kendisine yabancıymış gibi baktığını ve bunun da çok acı olduğunu ifade eden Seher Perinçek, "Elif'e dokunabilmek ve onun nefesini hissetmek inanılmaz değerliydi." diye konuştu.

"Umut'un yokluğu çok yorucu"
Depremde kaybettiği 7 yaşındaki oğlu Umut'un acısının da tarif edilemez olduğunu belirten anne Perinçek, "Umut o kadar beyefendiydi ki. Doğayı, hayvanları, insanları, böcekleri çok severdi. Bu dünyaya umut olmak için gelmişti. Umut’u kaybetmek tüm ailede zor bir süreçti ve bizim bu acının üstesinden gelmemiz kolay olmadı. Onun yokluğu çok ağır, çok yorucu geldi." diye konuştu.

Perinçek, Türkiye’nin her yerinden destek önerisi aldıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Tüm ülkeme teşekkürler. Herkes destek olmak istedi. Biz ihtiyacımız olmadığını, kaynakların kamusal projelere yönlendirilmesini istedik. O zaman sınıflar, dershaneler, laboratuvarlar yapıldı. Biz de Umut’un yüreklere umut olduğunu düşündük ve bir vakıf kuruldu. Şimdi o sınıflarda eğitim alan çocukların her birinde Umut’u görüyorum. Hiçbir şeyi unutmadık. Biz artık diğer çocukları mutlu ederek mutlu olacağız, umutlu olacağız."

Baba Oğuz Perinçek: "Yaralarımız hızla iyileşecek"
Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Öğretim Üyesi olan baba Oğuz Perinçek de Umut’un adını taşıyan sınıfa deprem sonrası enkaz başında beklerken üzerinden 3 gün çıkarmadığı kıyafetleriyle geldiğini, deprem konusunda farkındalık yaratmayı istediğini belirtti.

Perinçek, tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan çocuklarının birer mucize olarak hayata tutunduğunu, Umut'un anısını unutmanın mümkün olmadığını ancak yaşadığı üzüntüyü kızlarına yansıtmamaya çalıştığını söyledi.

Deprem sonrası taşındıkları yeni evlerinde koridorda ağlayıp gözyaşını sildiğini ve hayatta kalan kızlarının odasına güler yüzle girerek moral verdiğini anlatan Perinçek, Umut’un acısını ise dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim alanında destek olarak hafifletme kararı aldıklarını dile getirdi.

Perinçek, "Yardım işleri bizi az da olsa iyileştirdi. Bundan sonra ne kadar çok çocukta mutluluk görürsek yaramız o kadar hızlı iyileşmiş olacak. Ama hiçbir zaman tam olarak iyileşmeyecek." dedi.

"Her zaman azimli olmayı Elif’ten, her zaman umutlu olmayı Umut’tan öğrendik." diye konuşan Perinçek, Menderes, Bayraklı ve Urla ilçeleri, İstanbul’un Bağcılar ilçesi ile Şanlıurfa’daki okullarda kütüphane, laboratuvar ve ana sınıflarını Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle YUVA olarak hizmete açtıklarını da sözlerine ekledi. (AA)

 
Başkan Soyer: TARKEM Türkiye'ye model oldu!
 
Kemalpaşa'ya 2022 için dev bütçe!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki 'kanlı düğün'nde kritik gelişme: 4 tutuklama!
Bornova ilçesinde bir düğünde, 23 yaşındaki bir gencin öldüğü, 3 kişinin ...
İzmir'de bulundu: 8 bin yıllık balık figürü!
Yeşilova ve Yassıtepe höyüklerinde sürdürülen bu yılki kazılarda, 8 bin ...
Türk pırlanta piyasasında sertifika vurgunu!
Merkezi Antwerp'te bulunan, dünyanın en büyük iki pırlanta değerlendirme ...
 
İzmir'de 33 milyon liralık kaçak ürün ele geçirildi
İzmir'de polisin son 1 haftada düzenlediği operasyonlarda piyasa değeri ...
6 büyüklüğünde deprem: İzmir'de de hissedildi!
Akdeniz'de, Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında deprem meydana geldi. AFAD'dan ...
Taksiden yarım kilo metamfetamin çıktı!
Buca ilçesinde, şüphe üzerine durdurulan bir taksiden 505 gram metamfetamin ...
 
İzmir merkezli büyük FETÖ operasyonu!
İzmir merkezli 41 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), Türk Silahlı ...
İzmir ve Aydın açıklarında can pazarı!
İzmir ve Aydın açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına ...
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Taksiciler için 12 kural
İçişleri Bakanlığı taksi şoförlerinin uyması gereken kuralların yazılı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri