POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
AK Parti'de MKYK'nın perde arkası!
AK Parti'de MKYK'nın perde arkası!
İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar!
İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar!
29 Ekim 2022 Cumartesi - 13:56

Depremde ölen ikizler geride iyilik hareketi bıraktı!

İzmir'deki depremde hayatını kaybeden 15 yaşındaki ikizler Çınar ve Sayra Alpgündüz'ün ardında, yüzlerce çocuğa ulaşan bir sosyal sorumluluk hareketi ile ailesinin rengarenk çiçeklerle donattığı mezarları ve fotoğraflara yansıyan gülen yüzleri kaldı.

Depremde ölen ikizler geride iyilik hareketi bıraktı!

Seferihisar ilçesinde 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden 117 kişinin bıraktığı anılar, aradan geçen 2 yıla rağmen tazeliğini koruyor.

Rızabey Apartmanı'nın enkazında yaşamlarını yitiren ikizler Çınar ve Sayra Alpgündüz de Kemalpaşa ilçesindeki Cennet Bahçesi Mezarlığı'nda yan yana yatıyor.

Baş uçlarında Türk bayrağının dalgalandığı ikizlerin kabirlerinin yanı başında annesinin yaptırdığı çeşme bulunuyor. Buraya gelenleri çeşmeye asılan ikizlerin gülümseyen resimleri ve rüzgar gülleri karşılıyor. Çınar ve Sayra'nın mezarı ise çok sevdikleri çiçeklerle kaplı...

Depremi haber alır almaz iş yerinden çıkarak arabayla eve dönmeye çalışan, trafikte sıkışan arabasını bırakıp kilometrelerce koşan, evlatlarının bulunduğu binanın yıkıldığını görünce felç geçirip 4,5 ay boyunca hiç yürüyemeyen anne Tülin Batmaz ise Çınar ve Sayra'yı her gün ziyaret ediyor.

"Cennet Bahçesi"ni çocuklarının çok sevdiği rüzgar gülleriyle çiçeklerle donatan anne Tülin Batmaz, onlardan ilham alarak başlattığı "İyilik İkizim" adlı sosyal sorumluluk projesiyle de yüzlerce çocuğa ulaşıyor.
Sayra ve Çınar'ın adını yaşatmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında fidanlar dikiliyor, Afrika'da ve Asya'da su sebilleri hizmete açılıyor, SMA hastaları destekleniyor ve sokak hayvanları besleniyor. Bu kapsamda öğrencilere burs veren "İyilik İkizim" gönüllüleri, pilot olmak isteyen Çınar'ın ve doktor olmak isteyen Sayra'nın hayallerini yaşatmak için pilotaj ve tıp eğitimi alan birer öğrenciye de eğitim desteği sunuyor.
Deprem konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan hareketin gönüllüleri, 2 Kasım'da "Sayra ve Çınar ev sahipliğinde" dans, spor, drama eğitimi ve müzik gösterilerinin yer aldığı "Geride Kalmak" adlı bir etkinlik düzenleyecek.


Anneleri ikizlerini güler yüzleriyle anıyor
Anne Tülin Batmaz, AA muhabirine, yaşadığı acının tarif edilemeyeceğini, hayatının birkaç saat içinde dönüşü olmayan şekilde çocuklarıyla birlikte elinden kayıp gittiğini söyledi.

İkizlerini hep güler yüzleriyle hatırladığını ifade eden Batmaz, "Çocuk gibi ağlamadılar. Bir şey isteyip tutturmadılar. Hep pozitif çocuklardı. Hep iyilik yapmayı severlerdi. Hep gülen gözleri ve yüzleri aklımda." dedi.
Her gün evlatlarını mezarlarında ziyaret ettiğini anlatan Batmaz, şöyle konuştu:

"Küçük dokunuşlar yaptık burada. Doğum günlerinde burayı ağaçlandırdık. Zaten niyet çok temiz olunca tüm kurumlar da destek oluyorlar. Her gün mezarlığa geliyorum. Çocuğunuza nasıl bakarsınız? Her gün onlarla iletişiminiz olur. Onu yemeğini yedirmeden yatıramazsınız, üstünü değiştirmeden uyutamazsınız. Mutlaka onunla vakit geçirmek sorumluluğunuzdur. Sanki o sorumluluk devam ediyor. Gelmediğim gün 'Bekliyorlar mıdır?' diyorum. Belki bekliyorlardır. Çünkü ben hissediyorum onları çoğu zaman. Bu benim annelik sorumluluğum, sanki devam ediyor gibi..."

"Yarım kalan misyonları vardı"
Sayra ve Çınar'ın acısını toplum yararına dönüştürmek istediğini dile getiren anne Batmaz, önce İzmir'de ve Türkiye'de projeler hayata geçirdiklerini, hatta dünyadaki ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını ifade etti.

Depremle birlikte kendisinin de boyut değiştirdiğini anlatan Batmaz, şunları söyledi:
"Hamile olduğunda bir kadının 'Çocuğuma nasıl bakacağım? Büyütebilecek miyim? Ağladığı zaman niye ağladığını anlayabilecek miyim?' gibi kaygıları olur. Sonra anne olduğunuz anda kucağınıza alırsınız. Her şeyi bilirsiniz, annelik hissi verilmiştir. Bunun gibi bir anda bana bu duygu yüklendi. Farkında değilim. Sayra ve Çınar'ın yarım kalan misyonları vardı. Çünkü çok iyi iki çocuktu. Yarım kalan hikayelerini biz başka çocuklarda yarına dönüştürüp bu iyilik hareketini onlarda çoğaltmaya ve toplumsal fayda geliştirmeye çalıştık."
Destek verdikleri kişi sayısını bilemediklerini anlatan Batmaz, İyilik İkizim hareketiyle parklar yaptırdıklarını, dar gelirli ailelerin çocuklarına giyim, oyuncak ve gıda desteğinde bulunduklarını ifade etti.

İhtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Batmaz, 2 yılda 5 bin fidan dikildiğini, hatıra ormanı oluşturulduğunu, 4 kütüphane kurulduğunu, 3 özel eğitim sınıfı açıldığını, 3'ü Afrika'da 1'i Asya'da su sebili açıldığını, 5 öğrenciye eğitim bursu verildiğini, 30 SMA hastası çocuğa yardım edildiğini, çok sayıda sahipsiz hayvanın beslendiğini sözlerine ekledi. (AA)

 
Depremde bacağını kaybetti: Bisiklet sürebileceği günü bekliyor
 
İzmir'de deprem sonrası gönüllü ordusu ikiye katlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremde bacağını kaybetti: Bisiklet sürebileceği günü bekliyor
İzmir depreminde enkaz altından 16 saatin ardından çıkarılan ve sağ bacağını ...
DEÜ'de fotoğraflarla Atatürk'ün İzmir günleri
DOKUZ Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) İzmir'in kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri ...
Olcay öğretmen, depremde kendisi gibi evleri yıkılan Ebru’nun eğitim masraflarını üstlendi
İzmir'de, 117 kişinin yaşamını yitirdiği büyük depremin ardından depremzedeler ...
 
İzmir-Almanya-İsviçre hattındaki çağrı merkezi çetesine darbe!
İzmir merkezli 9 ilde, polisin düzenlediği operasyonlarda, kurdukları ...
İzmir'de öğrenci yurdunda yangın paniği!
İzmir'in Buca ilçesindeki özel bir öğrenci yurdunda çıkan yangın, itfaiyenin ...
Sokakta dövüp yüzünü jiletle kestiler: Şikayetçi olmadı!
Adana'da Yusuf Taşkın'ı sokak ortasında dövüp, yüzünü jiletle kestikleri ...
 
Çöken binada oğlu Baran ve kayınvalidesini kaybetti, 'Umut' dayanma gücü verdi
İzmir'de 2 yıl önce meydana gelen depremde oğlu Mahmut Baran Karael (6) ...
Yaşlı adam karşıya geçmek isterken canından oldu!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı adam, ...
Polisten operasyon: Yüzlerce kilo 'zehir' ele geçirildi!
İzmir'in Menemen ilçesinde, polisin düzenlediği operasyonda 203 kilo 950 gram esrar ele geçirildi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri