POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
15 Ocak 2022 Cumartesi - 13:36

Depremzedelerden TMMOB'a tepki: Davayı çekin, yakamızdan düşün!

TMMOB'un emsal artışı kararına tepki gösteren depremzedeler Alsancak Mimarlar Odası önünde protesto eylemi yaptı. İZDEDA tarafından yapılan açıklamada, "Emekten ve halktan yana olan TMMOB'un tarihi boyunca olduğu gibi halktan yana olmaya, depremzedelerimizin hayatını karartan bu kararını gözden geçirmeye ve davadan çekilmeye davet ediyoruz. Düşün yakamızdan!" ifadelerine yer verildi.

Depremzedelerden TMMOB a tepki: Davayı çekin, yakamızdan düşün!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - İzmir'de 2020 yılının 30 Ekim günü meydana gelen büyük depremin ardından hasar gören yapıların dönüşümü için başlatılan yara sarma sürecine 'emsal artışı' gündemi damga vurdu. 

2021 yılının Ekim ayında Bayraklı Belediye Meclisi'ne alınan yüzde 10'luk emsal artışı kararı Büyükşehir Belediye Meclisi'nde parsel bazında yüzde 20, ada bazında yüzde 30 oranında revize edilerek resmileşmişti.

Depremzedeleri sevindiren karara tepki gösteren Türk Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu hukuka aykırılık ve kent suçu vurgusu yaparak plan notlarına itiraz etmişti. İtirazların reddedilmesinin ardından harekete geçen TMMOB emsal artışı kararını yargıya taşıdı. 

TMMOB'un bu hamlesine depremzedelerden tepki geldi. İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) ve depremzedeler bugün Alsancak Mimarlar Odası önünde yaptıkları eylem ve basın açıklamasıyla TMMOB'u protesto etti. 

DÜŞÜNCEMİZ BİR KEZ DAHA TESCİLLENDİ 
Pankartlar ve sloganlar eşliğinde İZDEDA Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Özkan tarafından yapılan açıklamada, deprem nedeniyle 250 bin yurttaşın evlerini terk etmek zorunda kaldıkları vurgulanırken, "Bir seneyi aşkın süredir İzmirli depremzedelerein mağduriyetleri ve içinde bulundukları çözümsüz durumu haykırmaktayız. Geçtiğimiz süreçte sesimizi sağır sultan duymuştur, mağduriyetimizi anlamış ve içinden çıkılmaz bir durumda olduğumuzun farkına varmıştır. Geldiğimiz noktada tarihsel birikimi ve kültürünün de etkisiyle yaşamın her alanında halktan, emekten yana olan TMMOB'un İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nce onanan imar artışının iptaline dönük açmış olduğu dava depremzedeleri hayal kırıklığına uğratmıştır. TMMOB'un İzmirli depremzdeleri duymamakta ve görmemekte olduğu düşüncemiz bir kez daha tescillenmiştir" ifadelerine yer verildi. 

GÖÇE VE GÖKDELENLERE RAZI MI? 
Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: TMMOB bizleri görmezden görüp sorunun çözümü için dişe dokunur bir öneri sunmamaktadır. TMMOB'un "Devletimiz evlerinizi bedavaya yapsın" talebi gerçeklikle bağdaşmamakta, popülist bir söylem olmaktan öteye geçememektedir. Ülkemizin ve yurttaşlarımızın içinde bulunduğu ekonomik koşullar herkesin malumudur. Hal böyleyken sorunların çözümü için gerçekçi politikalar üretme gerekliliği ortadadır. Ülkemiz enflasyonist etkiyle birlikte kentsel dönüşüm için ödenmesi gereken miktar 600-7000 bin liralara kadar yükselmiştir. Bu düzeydeki meblağları depremzedelerin ödemesi olanaksızdır. Emsal artışının mevcut durumda tek çıkış olduğu aşikardır. Aksi durumda depremzedelerimiz arsa paylarını yok paraya satmak zorunda kalacak ve mecburi bir göçe maruz kalacaktır. TMMOB yurttaşlarımızın göçe maruz kalmasına, böylece arsalarımıza sayısı git gde artan gökdelenlerin inşa edilmesine razı mıdır? Sürecin başından bu yana iki temel gereklilik olduğunu dile getiriyoruz: Birincisi yerel yönetim tarafından sağlanacak emsal artışı, ikincisi merkezi hükümet tarafından sağlanacak faizsiz kredi desteğidir. 

DÜŞÜN YAKAMIZDAN! 
TMMOB depremde hasar görmüş evlerin yenilenmesinin önüne geçerek, olası bir depremde yaşanacak olan can kayıplarının sorumluğunu üstlenecek midir? Emekten ve halktan yanan olan TMMOB'un tarihi boyunca olduğu gibi halktan yana olmaya ve depremzdelerimizin hayatını karartan bu kararını gözden geçirmeye ve davadan çekilmeye davet ediyoruz. Düşün yakamızdan! 

 
AYM'den İzmir'den yapılan başvuruda kritik karar!
 
81 ile yazı: Aşısızlara PCR zorunluluğu kaldırıldı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ismail Demirağ 15 Ocak 2022 Cumartesi 14:50

Mağduruz biz diyor depremzedeler; Kentsel dönüşüm yapılan heryerde ayni talep ortaya çıkarsa,adil olmak adına onlara da böyle bir hak doğar;bir kişinin müracaatıyla bina yıkılacak emekli insanların yeni bina maluyetini karşılaması mümkün değil:emsal artışıyla müteahhite kâr sağlarsan ki binayı yapacak. Nufus artışı-alt yapı ve trafiğin yetersiz hake gelmesi ve daha daha olumsyzkuklar!ondan sonra vay buna kim izin verdi! Uçbeş deprezedenin sorununu deprem paralarıyla hükumet cçözüverse olmaz mı? Benim anladığım bundan ibaret.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AYM'den İzmir'den yapılan başvuruda kritik karar!
Anayasa Mahkemesi, (AYM) İzmir'de 2015'te açılan ve 6 yılda sonuçlanan ...
İzmir'de yasaklı ırklardaki 1985 köpek kayıt altına alındı
İzmir'de yasaklı ırk sınıflandırması kapsamındaki 1985 köpeğin kimliklendirme işlemi tamamlandı.
Kendilerini tuğgeneral ve yüzbaşı olarak tanıtan dolandırıcılar yakalandı!
İzmir'de e, kendisini tuğgeneral ve MİT personeli, yanındaki kişiyi de ...
 
Çeşme'de iki bölge koruma altında!
İzmir 1 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu yaptığı incelemeler sonucunda Çeşme ...
Hastanede korkunç skandal: Oksijen bağlantısını kesti!
İstanbul'da bir hastanede iddiaya göre hemşireyle inatlaşan biyomedikal ...
İzmir merkezli büyük FETÖ operasyonunda 60 tutuklama!
İzmir merkezli 40 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı ...
 
İzmir ve Ege için zirai don uyarısı!
İzmir, Aydın, Balıkesir, Çanakkale ve Manisa'da, 15- 17 Ocak tarihleri ...
Bakanlık açıkladı: İşte kayıt altına köpek sayısı...
Tarım ve Orman Bakanlığı, yasaklı ırkları kayıt altına alınması için verilen ...
İzmir'de 2 katlı evde yangın paniği!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde 2 katlı müstakil evde çıkan yangın söndürüldü.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri