POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
12 Ocak 2019 Cumartesi - 08:57

Deri sektörü ikinci kez fuarizmir’de buluşuyor

İZFAŞ tarafından ilk kez 2018’de düzenlenen Leather & More - Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı’nın ikincisi, 22 – 24 Ocak tarihleri arasında IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı ile birlikte gerçekleşecek.

Deri sektörü ikinci kez fuarizmir’de buluşuyor

Deri sektöründe büyük bir boşluğu kapatmak amacıyla 2018’de ilk kez düzenlenen Leather & More – Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı, bu yıl da yoluna büyüyerek devam edecek. 13. IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı ile fuarizmir’de eş zamanlı olarak gerçekleşecek olan Leather & More – 2. Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı, 22 – 24 Ocak 2019’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilecek. Fuarla birlikte üç gün boyunca deri ve deri giyim markaları, perakendeciler, toptancılar ve tasarım firmalarının, önde gelen yerli ve yabancı deri ve deri giyim üreticileri ile bir araya gelmesi sağlanacak. fuarizmir C Holü’nde düzenlenecek fuarda deri konfeksiyon, deri aksesuar ve tabak deri yer alacak.

1,7 milyar dolar ihracat

Türkiye’nin deri konfeksiyon üretiminin yüzde 50’ye yakın dilimini gerçekleştiren İzmir’de düzenlenen fuarla birlikte üreticilerin 2019’a umutla girmesi hedefleniyor. 2018 ihracat verileri ihracatçı ve üreticinin gelecek yıla umutla bakmasını sağlıyor. 2018 yılında 2017 yılı ile karşılaştırıldığında tüm sektörlerdeki toplam ihracatta artış yaşanırken, durum deri sektörüne de yansıdı. Deri ve deri mamulleri ihracatı 2018 yılında yüzde 10’luk ihracat artışıyla 1 milyar 667 milyon dolara ulaştı. Türkiye deri ve deri mamullerinde en çok ihracat yapılan ülke Rusya Federasyonu olurken, geçen yılın aynı dönemine göre ihracat yüzde 33 oranında artarak 229 milyon dolar seviyesine geldi. Almanya’ya 114 milyon dolar, yine en önemli pazarlarımızdan olan İtalya’ya yüzde 32 gibi yüksek bir artış kaydedilerek 104 milyon dolar ihracat yapıldı.

Zandar: Fuarların ihracata katkısı tartışılamaz

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, “Fuarlar, doğru müşteri ve üreticiyi bir araya getirdiği sürece ihracata katkısı tartışılamaz. İZFAŞ’ın yapacağı Leather & More Fuarı İzmir ve deri sektörü için çok önemli fırsatlar barındırıyor. Amaç doğru alıcıları İzmir’in deri konfeksiyon ve saraciye üreticileri ile buluşturabilmek. Biz Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birliği olarak fuara alıcıları davet etme konusunda çalışma başlattık” diye konuştu.

Rusya, İngiltere, Belçika, Almanya, Yunanistan, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Montenegro ve Fransa’dan 30 civarında büyük ithalatçının katılacağı “Alım Heyeti Organizasyonu”na katkı sağladıklarını anlatan Zandar, şöyle devam etti: “Fuarın tanıtımı, devamlılığını sağlar. 2019’dan itibaren bu fuarın yurt dışı tanıtımını yapmaya devam edeceğiz. Organize ettiğimiz milli katılım fuarlarında veya gerekli mecralarda bulunmasını sağlayacağız. Bunun yanında deri konfeksiyon ve saraciye sektörlerimiz için planladığımız yurt dışı B2B heyet organizasyonumuz 2019’da yapılacak. Hedef olarak gösterilen Benelüks ülkelerine gidip oradaki alıcılar ile görüşmeleri sağlayacağız.”

 
BM'den Türkiye ve Rusya açıklaması
 
İzmir Barosundan işçilere müdahaleye tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pakdemirli'den İzmir'de ithalat eleştirilerine yanıt
İzmir'de panelde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımdaki ...
Televizyon alımında taksit sayısı artırıldı
BDDK, fiyatı 3 bin liraya kadar olan televizyon alımlarında taksit sınırını 3 aydan 9 aya çıkardı.
İşler: 2019 yılı daha iyi geçecek
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin (ETİK) Aralık ayı ...
 
Türk ayakkabıları İtalya'da görücüye çıkıyor
Türk ayakkabı ve çanta sektörü 2019 yılı tanıtım atağını İtalya'dan başlattı. ...
Ekonomide kritik rakamlar açıklandı!
Ödemeler dengesi kasımda 986 milyon dolar fazla verirken, 12 aylık cari ...
Soyer: Ziraat çim sahaların bankası!
İzmir Köy Koop Başkanı Neptün Soyer, 2019 yılında tarıma ayrılan kaynağın ...
 
Banka kartı ve kredi kartlarında yönetmelik değişti
Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapıldı. ...
Benzin ve motorinde üç günde ikinci zam!
Petrol fiyatlarındaki hızlı artış nedeniyle akaryakıt fiyatlarına üç günde ...
Albayrak açıkladı: KOBİ'lere 20 milyarlık destek paketi
Bakan Albayrak, KOBİ'ler için hazırlanan yeni kredi paketini açıkladı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri