POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
31 Mayıs 2022 Salı - 14:57

Dervişoğlu'ndan çarpıcı mesajlar: Millet 'aş, iş, ekmek' diyor, bunlar 'şampanya-havyar' öneriyor!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dervişoğlu, "Hükümet 'Hazine arazilerini satacağız, millet üzerine ev yapsın' diyor. Millet aş, iş, ekmek diyor. Bunlar utanmayıp şampanya ve havyar öneriyor. Hakikate sırtını dönen iktidar, milletimizin aklıyla da alay ediyor" dedi. Dervioğlu, Demirtaş'ın muhalefete yönelik çıkışına da yanıt verdi.

Dervişoğlu ndan çarpıcı mesajlar: Millet  aş, iş, ekmek  diyor, bunlar  şampanya-havyar  öneriyor!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

RTÜK'ün, iktidarın sopası haline geldiğini belirten Dervişoğlu, "Gübre fiyatlarıyla, akaryakıt zamlarıyla, su ve elektrik faturalarıyla, tarlasına küstürülen çiftçimizi dert etmeyenler, zor durumdaki çiftçilerimizin durumuna isyan eden bir haber sunucusu üzerinden çalıştığı televizyon kuruluşuna ceza yağdırdı. Neymiş, bardak devrilmiş. Havuz medyasında sabah başlayıp gece yarılarına kadar çam üstüne çam devriliyor. Yandaş yorumcular, çeşitli sıfatların ardına saklanarak iftira denizinde sörf yapıyorlar. Ağzını açan var mı?" diye konuştu.

Bir muhalefet partisi genel başkanının iddialarının, dünyanın her ülkesinde haber olarak değerlendirildiğini dile getiren Dervişoğlu, "Habercileri 'haber yaptı' diye cezalandırmak; siyasileri 'siyaset yaptı', çiftçiyi 'tarlasını ekti', sanayiciyi 'üretti' diye cezalandırmaya benzer. Demokratik ülkelerde görülmeyen bu tür uygulamalar, iktidar açısından korkunun ifadesidir. Ancak korkunun da ecele faydası yoktur" dedi.

Meclis'e sunulan Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne değinen Dervişoğlu, "Basın Kanunu'nda yeni düzenlemeler yaparak sosyal medya paylaşımlarına kallavi hapis cezaları vermeyi planlıyorlar. Bunun adı baskıcılıktır, zorbalıktır ve istibdattır. Türkiye'de kişi hak ve hürriyetlerini, ifade ve haber yapma özgürlüğünü ve buna bağlı olarak yaşam biçimlerini hedef alan bu köhne anlayışın Türk milletine vereceği hiçbir şey kalmamıştır" değerlendirmesinde bulundu.

"VATANDAŞLAR BARINMA SORUNUYLA KARŞI KARŞIYA"

Dervişoğlu, yüksek enflasyon ve durmak bilmeyen zamlarla mücadele eden vatandaşların, barınma sorunuyla karşı karşıya olduğunu, ev sahibi ile kiracılar arasında kavgalar yaşandığını, tahliye davalarının çığ gibi arttığını, bütün bunlara rağmen hükümetin konuyla ilgili adım atmadığını dile getirdi.

Adliyelerde tahliye davalarına en erken 7 ay sonraya gün verildiğini, bu durumun sorunun nasıl büyüdüğünü gösterdiğini belirten Dervişoğlu, şöyle devam etti:

"Hükümet 'Hazine arazilerini satacağız, millet üzerine ev yapsın' diyor. Millet aş, iş, ekmek diyor. Bunlar utanmayıp şampanya ve havyar öneriyor. Hakikate sırtını dönen iktidar, milletimizin aklıyla da alay ediyor.

20 yıldır Türkiye'nin kaynaklarını, milletin vergilerini betona gömen Sayın Erdoğan, bugün çıkmış muhalefeti betonperestlikle suçluyor. Milletin aklıyla alay eder gibi 'bunlar betona tapıyor' diyor. Türkiye'yi betoncu beşli çeteye mahkum etmemiş ve beton yığınlarının sorumlu kendisi değilmiş gibi caka satıyor."

"VERİLECEK AKILLARI VARSA İKTİDARA VERSİNLER"

Dervişoğlu, bir gazetecinin, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, muhalefet partilerine yönelik eleştirilerini hatırlatması üzerine, "Bu konuda bir değerlendirmem yok. Sayın Demirtaş şu an cezaevinde tutuklu, ben ise TBMM'de basın toplantısı gerçekleştiriyorum. Onun bu beyanlarını başkaları değerlendirsin. Çok fazla gündemimde olan bir şey değil. Ayrıca her aklına gelenin, muhalefete akıl vermeye kalkışmasını da yerinde bulmuyorum. Verilecek akılları varsa iktidara versinler" yanıtını verdi.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün bir yayın organında kaleme aldığı yazıda seçimlerle ilgili olarak muhalefet partilerine yüklenmiş ve "Meğer siz kararsız seçmenden daha kararsızmışsınız. Lütfen artık kendinize gelin. Durumun vahametine ve ciddiyetine uygun bir duruşla ortak ve somut bir mesajda buluşup memleketi uçurumun dibinden çıkarın. Sorumluluk da vebal de hepinizdedir" demişti.

 
Benzin ve motorine büyük zam yolda!
 
Bursa'da fabrikada patlama sonrası yangın: 2 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Selahattin Demirtaş açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da bir bölgede Selahattin Demirtaş'ın ...
Kılıçdaroğlu’na linç girişimi davasında karar!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Çubuk'taki linç girişimi davasının ...
İYİ Partili Çıray'dan 'koku' çıkışı!
İzmir'de havaların ısınmasıyla birlikte artan ve siyasetin gündemine damga ...
 
TİP'li vekillerden Boğaz Köprüsü'ne Gezi pankartı!
Gezi Direnişi'nin 9. yıldönümü dolayısıyla TİP'li milletvekillerinin köprüye ...
Flaş gelişme: Kaftancıoğlu Silivri'ye gönderildi
4 yıl 11 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan CHP İstanbul İl Başkanı ...
Bahçeli'den 'Atatürk Havalimanı' açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.
 
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Türkiye'ye gelecek
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği ...
Akar'dan yeni harekat açıklaması: TSK hazır
Bakan Akar, Suriye'nin kuzeyine yapılacak olası harekat için "TSK, her ...
Serter'den TÜPRAŞ işçilerine destek ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Serter, TÜPRAŞ’a bağlı İzmit, Batman, Kırıkkale ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri