POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
18 Şubat 2018 Pazar - 13:14

Dijital bağımlılığa karşı dağ yürüyüşü!

İzmir'de öğrencileri dijital bağımlılıktan uzak tutmak amacıyla başlatılan proje kapsamında çocuklar dağ yürüyüşü, tırmanış, kamp yapıyor.

Dijital bağımlılığa karşı dağ yürüyüşü!

İzmir'de dijital bağımlılığın öğrenciler üzerinde yarattığı olumsuz etkiyi engellemek isteyen eğitimciler, onların sosyalleşmesini sağlamak için doğa sporları projesini hayata geçirdi.

Karşıyaka Kaymakamlığı, Orman Bölge Müdürlüğü ve Olympos Dağcılık Kulübü'nün geliştirdiği proje kapsamında ilçe genelindeki okullarda eğitim gören tüm öğrenciler, hafta sonları Örnekköy Çocuk Ormanı'ndaki etkinliklere davet ediliyor.

Dowm sendromlu öğrencilerin de katıldığı proje kapsamında bir araya gelen farklı yaş gruplarından yaklaşık 50 öğrenci, güne kültür fizik hareketleriyle başlıyor.

Doğa eğitmenlerinin verdiği teorik bilgilerin ardından 5 kilometrelik etapta yürüyen öğrenciler, kamp ve çadır kurmaktan kaya tırmanışına kadar birçok önemli konuda uygulamalı eğitim alıyor.

Öğrencilerin doğada yürüyüşleri ve verilen eğitimler sırasında cep telefonu, bilgisayar gibi dijital cihazlarla ilgilenmelerine izin verilmiyor.

Etkinlik, çeşitli oyunlar oynanarak son buluyor.

TEK ÇARESİ DOĞA
Proje yürütücülerinden öğretmen Gülden Karabudak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl görev yaptığı okulda bu projeyi başlattığını, bu sene ise projenin Karşıyaka genelindeki tüm okullara yayıldığını söyledi. 

Öğrencilerin doğada kendilerini bulduklarının altını çizen Karabudak, "Çocuklar doğduklarından itibaren dijital bağımlılığa maruz kalıyor. Hepsi dijital hayatın içine doğuyor. Göz sağlığının bozulmasından tutun zihin aktivitesinin hızlanmasına kadar bir çok yan etkisini kendi çocuklarımızda da görüyoruz. Onları doğanın dışında hiçbir şey bu bağımlılıktan kurtaramaz çünkü doğada aynı anda duyularımızı harekete geçiren çok sayıda nesne var. " dedi.

DERSLERİNDEKİ BAŞARI ARTIYOR
Karabudak, çocukların doğadayken daha sosyal, barışçıl ve paylaşımcı olduklarını, enerjilerini doğru kullanmalarının da etkisiyle gündelik hayatlarına olumlu yansımaların gözlendiğini dile getirdi.

Projenin bir diğer amacının da öğrencilerin akademik başarısını arttırmak olduğunu belirten Karabudak, şunları söyledi:

"Hareket kabiliyeti arttığı için öğrencilerde beyin aktivitesi hızlanıyor. Bu sayede derslerindeki başarıları da artıyor. Obezite riski azalıyor. Doğada kendilerini daha özgür hissediyorlar. Çocuklar, dört duvar arası olmayan her alanda ruhsal ve bedensel olarak özgürlüğü hissediyor."

Ulusal Down Sendromlular Derneği eğitmeni Hürriyet İyidoğan da daha önce dernek olarak doğa yürüyüşlerine katıldıklarını, böyle bir projenin başladığını öğrenince Karşıyaka'daki okullarda eğitim gören üyeleriyle katılım sağladıklarını ifade etti.

Dowm sendromlu hastaların yürümeyi sevmediğini belirten İyidoğan, "Çocuklarımızın kasları çok yavaştı, dengeleri yoktu ama şimdi çok iyiler. Bizim amacımız onların ailelerinden ayrı yaşamalarını sağlamak. Yalnız kaldıkları zaman hayatlarının devam etmelerini istiyoruz." diye konuştu.

Olympos Dağcılık Kulübü Başkanı Hafize Yiğit de projenin devlet okulları arasında yapılmasının Türkiye'de bir ilk olduğunu savundu. 

İlköğretim öğrencisi 10 yaşındaki Eren Moray ise doğadayken telefon veya tablete ihtiyaç duymadığını, daha keyifli anlar yaşadığını söyledi. 

İlk kez ormanlık alanda yürüyüşe çıktığını ifade eden Asya Erdoğan ise kamp yapmayı çok sevdiğini, eğitimlere her hafta katılacağını ifade etti. (AA)

 
Tillerson'dan ABD'ye dönüşte Türkiye mesajı!
 
Yeşil papağanlar İzmir'i mesken tuttu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSK Afrin'de son durumu açıkladı!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu ...
Türkiye'yi ayağa kaldıran olayda flaş karar!
Adana'daki düğünde 4,5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulmasıyla ...
Sakız Adası Karnavalı'na Türk akını!
Sakız Adası'nda, geleneksel Apokries eğlencesi kapsamında dün düzenlenen ...
 
İzmir'de yaşlı çift soba kurbanı!
Aliağa ilçesinde 3 gün önce sobadan sızan gazdan zehirlenen yaşlı adam ...
İZBAN’da bıçaklı dehşet: ‘Kaçaklar’ güvenliğe saldırdı!
İZBAN’a kaçak binmek isteyen iki kişi kendilerini durdurmak isteyen güvenlik ...
TSK'dan terör hedeflerine hava harekatı
Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Irak'ın kuzeyi Hakurk bölgesinde karakol ...
 
TSK acı haberi duyurdu: İki asker şehit!
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Şemdinli’de bir asker, Zeytin Dalı Harekatı’nda ...
Kamyon terörünün son kurbanı Melike oldu!
Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde mimar Melike İlhan (23), emniyet şeridinde ...
İzmir şehitleri son yolculuğuna uğurlandı
İzmir'de askeri eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan 2 asker son yolculuklarına uğurlandı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri