POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Karadeniz’de yeni keşif kuyusunda mesai başladı
Karadeniz’de yeni keşif kuyusunda mesai başladı
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
8 Kasım 2019 Cuma - 09:53

Dikili'de kooperatifleşme zirvesi!

Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen “Kooperatifleşmenin Önemi” adlı konferans yoğun katılımla gerçekleşti.

Dikili de kooperatifleşme zirvesi!

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün ev sahipliğinde gerçekleşen “Kooperatifleşmenin Önemi” adlı konferansa Köy-Koop İzmir Birliği Başkanı Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ertuğrul Tugay, S.S. Örenli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Arif Yılmaz konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

“Kazanan üreticimiz olacak”

Konferansın açılış konuşmasını yapan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, ilçede üreticinin kalkınması ve çiftçinin ekmeğinin büyümesi için kooperatifleşmeyi önemsediklerine vurgu yaptı. Kentteki tüm üreticilerin kaderini değiştirecek önemli adımların atıldığını ifade eden Başkan Kırgöz, “Güzel ilçemiz Dikili sahil kenti olmasının yanı sıra bir tarım kentidir. Böylesine önemli bir toprak zenginliği içinde Dikili Belediyesi olarak kooperatiflere bakış açımız nettir. Üreticinin kalkınması, çiftçinin ekmeğinin büyümesi kooperatiflerin etkin olmasından geçiyor. Yerel ekonomileri güçlendiren, yaşam şartlarını iyileştiren, yoksulluğun azaltılmasında etkin bir araç olan kooperatifçiliği önemsiyoruz. Bu kapsamda üzerimize düşen her türlü desteği vermeye hazırız. İzmir Büyükşehir Belediyemizin desteği, Köy-Koop İzmir’in deneyimi ile Dikili'mizde kazanan çiftçimiz ve üreticimiz olacak. Toprağından bereket fışkıran bu coğrafyada tarımı daha güvenli, adil, hak ettiğini alan ve geleceğine umutla bakan insanlarımız için yeşerteceğiz” dedi.

“Türkiye’ye örnek İzmir”

Köy-Koop İzmir Birliği Başkanı Neptün Soyer ise Türkiye'nin dört bir yanında yaptıkları çalışmaları gerçekleştirdiği sunum ile anlattı. 

Gönüllük esasıyla başlanan kooperatifleşmenin Türkiye’de nasıl başladığını ve gelinen noktayı da gözler önüne seren Soyer, “Kooperatifçiliğin ne olduğunu, bu topraklarda nasıl başladığını, nasıl devam ettiğini, nerede hatalar yapıldığını iyi bilmemiz gerekiyor.  Kooperatifler gönüllülük esasıyla kurulan ama ticaret yapan kurumlardır. Dünyada ileriye gitmiş ülkelerin kendi kalkınmalarını sağlamalarının birinci koşulu o memlekete gönül vermekten geçmektedir. Bu gönüllülük esası bir sektör aslında, üçüncü sektör diyorlar buna dünyada. Bu üçüncü sektöründe elemanları var, bizler. Biz, bir öğretmen olabiliriz, bir yerde memur olabiliriz, bir fabrika işçisi olabiliriz, belediye başkanları zaten gönüllü ama her ne iş yapıyorsak önce gönlümüzü koymamız lazım. Para kazanılacak bir işte de gönlünüz olmadan iş olmuyor. O gönüllükte bir araya gelip el ele vermekten geçiyor. Bir avuç zeytinin bir anlamı var mı? Bana bir getirisi var mı? Belki bir damla. Ama biz, hepimiz bir araya geldiğimizde, o avuçlarımızı birleştirdiğimizde bu memlekete bir faydası var mı? Hem bize hem de bu memlekete çok daha büyük faydaları var. O yüzden kooperatifçilik işte böyle bir araya gelip el ele tutuşmak ve öncelikli olarak gönüllü olmaktır. Biz İzmir’de kooperatifler olarak her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki İzmir aslında Türkiye’de bunu en iyi yapan şehir, en öncü şehir. Kadını ile erkeği ile el ele tutuşmayı en iyi biz becerebiliyoruz ve Türkiye’ye de örnek olabiliriz” dedi. 

“İzmir kırsal kalkınmanın başkenti”

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir genelinde ve kırsalda yaptıkları çalışmaları aktaran İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ertuğrul Tugay da, “İzmir Büyükşehir Belediyesi yerel yönetim olarak Türkiye’de birçok ilke imza attı. Tarım Daire Başkanlığı’nı Türkiye’de ilk kuran İzmir Büyükşehir Belediyemizdir. Sözleşmeli üretim modeliyle kooperatiflerden ürün alarak destek sağlamaya çalışan yine büyükşehir belediyemizdir. Ayrıca büyükşehir belediyemiz ihtiyaç duyduğu ürünlerin tamamını kooperatiflerden temin etmeye çalışıyor. Başka bir tarım mümkün uygulamaları ile üreticinin ürününe değer katmaya çalışıyoruz, verimini arttırmaya çalışıyoruz. Onun işlenmesi için değer bulması için çalışıyoruz. İlk değil son ürün olarak satılması için pazara ulaşması için çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalar ile kırsalda kalkınmanın başkenti İzmir olmuştur” dedi.

 
CHP İzmir'de ilk sandık günü: Gaziemir'de mavi sürprizi, Karabağlar'da iptal kararı!
 
İran'da 5,9 büyüklüğünde deprem: 6 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalı çocuklar Ata'nın izinde!
Karşıyaka’daki en önemli tarihi miraslardan biri olan Latife Hanım Köşkü ...
Batur’dan çocuklara moral ziyareti
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası ...
Selvitopu ile A'dan Z'ye: 7 ay raporu, dönüşüm eleştirilerine yanıt, Poligon ve kongre mesajları!
Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu ikinci döneminde geride kalan ilk ...
 
Su ve Çevre Ödülleri'ne Bornova damgası: İduğ'un 2 vizyon projesine ödül!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinatörlüğünde bu yıl 6. sı düzenlenen ...
Çiğli'de Mahruki’den 'deprem' semineri
Çiğli Belediyesi, olası doğal afet risklerine dikkat çekmek ve afet anında ...
O ilçede 10 saatlik su kesintisi!
Kaynak Caddesi ile Aydın Hatboyu Caddesi kesişiminde bulunan 500 mm çaplı ...
 
Bornova'da 10 Kasım'a özel etkinlikler
Bornova Belediyesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 81'inci ...
Narlıdere'de atık yağlar için 'geri dönüşüm' hamlesi
Doğanın korunması ve çevreye zarar veren etkenlerin bertaraf edilmesi ...
Gaziemir'de anlamlı tabelalar yenilendi
Gaziemir’de vatanın bütünlüğü için şehit olmuş değerlerin adlarının yaşatıldığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri