POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
25 Ocak 2021 Pazartesi - 14:46

Direnişteki PTT emekçilerine CHP desteği!

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan PTT emekçilerinin bir ayı aşkın süredir devam eden direnişine bir destek de CHP İzmir Örgütü’nden geldi. İzmir Milletvekili Beko ve Bayraklı İlçe Başkanı Susmuş'un da katıldığı ziyarette konuşan İl Başkanı Yücel, "Sendikal faaliyet engellenemez" mesajı verdi.

Direnişteki PTT emekçilerine CHP desteği!

Bir süredir taşeronlaştırmanın arttığı PTT’de, sayıları 17 bini bulan taşeron işçiler ağır çalışma şartları ve mobbingle karşı karşıya...

Sendikalaşma hakkını kullanan işçiler 2019’da PTT-Sen ve PTT-Kargo-Sen’de örgütlenmeye başladı. Bu sürecin ardından kurumda işçilere yönelik sendikal baskı da arttı. Birçok il ve dağıtım merkezlerinde sendikalara üye işçiler zorla istifa ettirilerek, sendika temsilcileri ya sürgün edildi, ya da işten çıkartıldı. Yaşanan bu sendikal kıyım karşısında işçiler direniş kararı aldı. İstanbul, İzmir ve Bursa’daki PTT Baş Müdürlükleri önünde başlattıkları oturma eylemini 38 gündür sürdüren işçiler, işe iade edilene kadar mücadelelerini sürdürmekte kararlı... Soğuk ve yağmur demeden işlerine geri dönmek için direnişe devam eden işçilere bir destek de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’den destek geldi.

SENDİKAL FAALİYET ENGELLENEMEZ
Bayraklı PTT Merkez Müdürlüğü önünde pankart açan işçilere destek ziyaretine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş ve il yöneticileri katıldı. CHP heyeti, işçilere mücadelelerinde ‘yanınızdayız’ mesajı verdi. Desteklerini eylemciler ile birlikte düzenlediği basın toplantısında ifade eden CHP İl Başkanı Deniz Yücel, sendikalaşma hakkına vurgu yaparak, “Anayasamızın 51’inci maddesine göre çalışanlar, önceden izin almaksızın sendika kurma ve sendikalara serbestçe üye olma hakkına sahiptir. Sendikal faaliyet engellenemez. Sendikal örgütlenmeyi ve sendikal faaliyeti engelleyenler TCK’nın 118’inci maddesine göre altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İşveren vekillerinin sözlü ve SMS mesajları yoluyla çalışanları baskı altına almaya çalıştığı açıkça görülmektedir. Buna teşebbüs eden kişiler hakkında, işçilerin yapmış olduğu suç duyurularının da takipçisiyiz. Emeğe her zaman değer verdik ve her şeyin üstünde tuttuk. Emek en yüce değerdir dedik. İşçilerin emekleriyle hayata tutunabilmeleri adına onların her zaman yanlarında olacağız ve bu haksız ve hukuksuzlukları her platformda gündeme taşıyacağız. Dün olduğu gibi bugün de emeğin yanında duracağız” dedi.

DİRENİŞİN YANINDAYIZ
Yücel’in ardından açıklamada bulunan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise işçilerin eylemi boyunca yanlarında olacaklarını belirterek, “Öncelikle PTT Kargo çalışanlarının vermiş olduğu sendikal hak ve özgürlükler mücadelesini sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Anayasanın 51. Maddesi der ki; ‘İşçiler ve çalışanlar kendi özgür iradeleriyle istedikleri sendikaya üye olabilirler. Dolayısıyla kışın ortasında Türkiye genelinde en ağır hizmetlerden biri olan PTT ve kargo hizmetlerinde çalışan bu arkadaşlarımız; ekonomik, demokratik, siyasi ve sosyal haklarını korumak, kollamak ve geliştirmek için PTT-Sen adı altında bir sendika kurdular. Sendikanın kurulmasının ardından işverenler sendika yöneticilerini ve temsilcilerini dolayısıyla 100’e yakın işçi kardeşimizi işten atmıştır Bizim geleneklerimize göre işçileri gerekçesiz olarak işten atmak sosyal bir cinayettir ve aynı zamanda anayasal bir suçtur. Biz kargo ve PTT çalışanlarının direnişini tekrar selamlıyoruz. Bu direnişin yanındayız. Bundan sonra da yan yana omuz omu, işçi kardeşlerimiz işbaşı yapıncaya kadar, sendika toplu iş sözleşmesi yetkisi alana kadar onlarla mücadelemizi devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

EYLEMLERİNİ ANKARA’DA SÜRDÜRECEKLER
Öte yandan Kod-29 ile işten çıkarılmalarını bir ayı aşkın süredir İstanbul ve İzmir’de protesto eden PTT taşeron işçileri, muhatap bulamadıkları gerekçesiyle eylemlerine 1 Şubat itibariyle Ankara’da devam etme kararı aldı. Kod-29 ile işlerinden çıkarılan işçiler, bir ayı aşkın süredir İstanbul ve İzmir’de PTT müdürlükleri önünde yaptıkları eylemlerde, işverene ve PTT yönetimine, “Yaptıklarının suç olduğunu anlatmaya çalıştık ancak tüm girişimlere rağmen karşımızda muhatap bulamadık” dedi. PTT taşeron işçileri, Anayasa’nın 51. maddesi, Sendikalar Kanunu 24-25. maddesi ve TCK’nin 118. maddelerini hatırlatmak amacıyla eylemi Ankara’ya taşıma kararı aldıklarını ifade ederek “Öncelikle PTT Genel Müdürlüğü’nden bir cevap alamadığımız takdirde de Ulaştırma Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı önünde fiili meşru mücadelemizi sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir'deki 'zehir' baskınında şok eden detay!
 
Mutant koronavirüs ilk kez görüntülendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu: Korsanlar henüz bir temasta bulunmadı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Gemi şu anda limana yanaştı. Gemide güvenlikle ...
Erdoğan açıkladı: Esnafın kredi borcuna erteleme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halkbank tarafından esnaflara kullandırılan kredilerin ...
CHP'li Nalbantoğlu'ndan AK Partili Kırkpınar'a 'Soyer' yanıtı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Küçük Menderes havzasına yaptığı ...
 
Sındır 'Bosna'ya deniz engeli'ni Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bosna Hersek’in deniz yoluyla ...
Yücel’in bol krizli- mesafeli sınavı!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Başkanlığa iyice ısındı ancak koltuk ...
AK Partili Sürekli'den 'kuzey' mesaisi: 4 ilçede temaslar ve önemli mesajlar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Foça ve Aliağa’nın ardından ...
 
Erdoğan saldırıya uğrayan geminin kaptanıyla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya açıklarında saldırıya uğrayan geminin kaptanıyla ...
MHP Karşıyaka'dan örnek kampanya
MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı,  "Kan,  Kök Hücre ve Plazma Bağışı" kampanyası düzenledi.
"KHK ile işten atmak sosyal bir cinayettir!"
CHP'li Beko, “OHAL dönemi KHK'larıyla mahkeme kararı olmadan işten atılmalar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri