POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
6 Kasım 2022 Pazar - 10:46

Donör oldu, eski eşine hayat verdi!

İzmir'de bir çocuk annesi Bahar Azak (42) 10 yıl önce boşandığı, nakil olmaması halinde sayılı günleri kalan eski eşi Can Şay'a (58) karaciğer donörü olup, insanlık dersi verdi. Kent Hastanesi'nde gerçekleşen karaciğer nakliyle oğlunun babasına yeni bir hayatın kapılarını açan Azak, "Ayrılmış olsak da o benim hayatımın bir parçası. Ameliyata umutsuzlukla girip mutlulukla çıktık" dedi.

Donör oldu, eski eşine hayat verdi!

İzmir'de işletmecilik yapan bir çocuk babası Can Şay'a, geçen nisan ayında karın şişliği yakınması ile gittiği hastanede karaciğer yetmezliği ile birlikte karaciğer kanseri tanısı koyuldu. Şeker ve yüksek tansiyonu olduğunu belirten Şay, kötü bir sürpriz olarak karşısına çıkan karaciğer sirozu ve tümörü tanılarıyla şaşkına dönerken, tedavi için hemen harekete geçti. Bir üniversite hastanesinde girişimsel yöntemle karaciğerdeki tümör küçültülmeye çalışılan Şay, karaciğer nakli kararıyla Kent Hastanesi'ne başvurdu. Hastalandığı ilk günden itibaren süreçlerde yanında olan oğlu Alpay'ın (12) annesi, eski eşi Bahar Azak gönüllü verici oldu. Can Şay'a tek vericisi olan Bahar Azak'ın uygun olduğu belirlendi. Ancak ayrılıklarının üzerinden 10 yıl geçen çift, Sağlık Bakanlığı Etik Kurulu'na girmek zorunda kaldı. Kuruldan vize çıkınca da nakil geçen 6 Eylül'de gerçekleşti.

'NAKİL OLMASA GÜNLER, HAFTALAR İÇİNDE KAYBEDEBİLİRDİK'

İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Murat Kılıç da; Doç. Dr. Cahit Yılmaz, Opr. Dr. Rasim Farajov, Opr. Dr. Zaza Iakobadze, Doç. Dr. Mert Akan, Uzm. Dr. Alihan Pirim ve Uzm. Dr. Özgür Bolat'tan oluşan ekibin gerçekleştirdiği nakil sonrasında şunları söyledi: "Can Şay karaciğer sirozu zemininde karaciğer kanseri gelişmiş bir hastamız idi. 4 ay önce karaciğer yetmezliği gelişen ve yemek borusundaki varislerin kanaması nedeniyle yoğun bakıma alınmıştı ve karaciğer nakli olmasa günler, haftalar içinde kaybedilmesi söz konusuydu. Kadavra organ sıkıntısı göze alındığında canlı vericiden zamanında nakil olmasa yaşam şansını kaybedecekti. Bu şartlarda nakil oldu. Hem verici olan eski eşinin hem de kendisinin sağlık durumu iyi. Hasta artık kontrol programımızda."

'İKİMİZ AMELİYATTAYKEN OĞLUMUZ DIŞARIDA, YALNIZDI'

Boşandığı eşi Can Şay'ı kanamalı bir halde hastaneye yatırdıklarını, durumunun çok ağır olduğunu belirten eski eş Bahar Azak, "Biz 10 yıl önce boşandık ama düşman kardeş olmadık. Rahatsızlığını en başından beri biliyordum ve hiç düşünmeden donör olacağımı söyledim. Vermesem… kafasına silah dayasam aynı şey. İnsan hayatı o kadar ucuz değil, çocuk olsun, tanımasam da veririm. Can, ayrılmış olsak da hayatımın bir parçası. Zor olan biz ameliyattayken çocuğumuz yalnızdı. Süreç beklediğimden daha iyi geçti. Çabuk toparladım, şanslıydık. Daha zor süreçler bekliyorduk. Can'ın durumu çok ağırdı. Doktorlar çok umutsuzdu, ben bir umut varsa bile hazır olduğumu söyledim. Açıkçası Can'ın yoğun bakımdan çıkmasını bile beklemiyordum. Emeğimin boşa gitmediğini görmek çok güzel. Çok umutsuzlukla girdik, çok mutlulukla çıktık" dedi.

'KELİMELER KİFAYETSİZ'

Öte yandan, kanamalı halde Kent Hastanesi'ne yatırıldığı 2 Eylül'de annesi Serpil Derici'yi kaybettiğini ancak cenazesine bile katılamadığını belirten Can Şay, "Annemi kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken kan kusuyordum. Ağırlaşmıştım. Doktorlar durumumdan hiç umutlu değildi. Kadavra bekleme gibi bir zamanım yoktu. Nakil dendiğinde Bahar 'Veririm' dedi. Başka donör de yoktu. Uygun çıkması bir mucize. Bugün hayattayım. Bahar sayesinde. Teşekküre kelimeler yetmiyor. Kelimeler kifayetsiz" diye konuştu.(DHA)

 
"Çatışmalar 1000 kilometrelik cephe hattında sürüyor"
 
Karabağlar'da üçüncü kariyer buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koca yaralı madencilerin son durumunu açıkladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın'dan getirildikleri İstanbul'da tedavileri ...
DSÖ: Tüberküloz vakaları yıllar sonra artışa geçti
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), tüberküloz vakalarının yıllar sonra artışa geçtiğini bildirdi.
İzmir'de o hastane projesi için teklif yok, ihale iptal!
İzmir’de iktidar ile muhalefeti sık sık karşı karşıya getiren Selçuk Devlet ...
 
Bakan Koca Binali Yıldırım'ın son durumunu açıkladı
Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, ...
İzmir'de rapor için para isteyen doktor açığa alındı
Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan bir ...
Sağlık Bakanı Koca'dan Yıldırım'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Azerbaycan'da trafik kazası geçiren AK Parti ...
 
Yaralı madencilerin sağlık durumlarıyla ilgili açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın'dan getirildikleri İstanbul'da tedavileri ...
Bakan Koca: 5 madenci taburcu oldu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın'daki maden patlamasında yaralanan ...
Buca'da 814 milyonluk dev hastane açılış için gün sayıyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Buca'daki mahalle muhtarlarıyla birlikte ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri