POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
8 Eylül 2020 Salı - 11:44

Düğün sektörünün temsilcilerinden isyan: Virüsü değil bizi bitirecekler!

Düğün Davet Sektörü Temsilcileri Platformu üyeleri tarafından yapılan açıklamada düğün yasak ve kısıtlamalarına adeta isyan edildi. Sektör adına konuşan Ali Osman Öğmen, “Düğün sektörü paydaşları bu sürecin günah keçisi yapılmasın. Her şeyden etkilenirken adil olunması gerekiyor. Bizi feda etmek virüsü bitirmeyecek ama sektörü bitirecek” dedi.

Düğün sektörünün temsilcilerinden isyan: Virüsü değil bizi bitirecekler!

Mehmet İŞLER / GERÇEKİZMİR - Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında düğünlere gelen yasak ve kısıtlamalar sonrasında sektörün bileşenleri yaşananlara tepki gösterdi.

İzmir’de faaliyet gösteren işletmeleri kapsayan Düğün Davet Sektörü Temsilcileri Platformu üyeleri tarafından yapılan açıklamada alınan karara adeta isyan edildi.

Basın toplantısında İzmir Çiçekçiler Odası, İzmir Fotoğrafçılar Odası, İzmir Toplantı Ve Düğün Salonları İşletmecileri Derneği, İzmir Kaynaklar Sanayici Ve İş Adamları Derneği, İzmir Müzisyenler Ve Müzik Organizasyon Firmaları, İzmir Ses, Işık, Sahne Sistemi Firmaları, İzmir Süsleme Ve Dekorasyon Firmaları, İzmir Fotoğraf Video Firmaları, İzmir Etkinlik Mekanları, İzmir Ekipman Hizmet Firmaları yer aldı.

‘DENETİMLİ DÜĞÜNLERE İZİN VERİLSİN’ DEDİLER SOKAK VE KÖY DÜĞÜNLERİNİ İŞARET ETTİLER!
Düğün sektörünün Türkiye’de yıllık 55 milyar lirayı aşan bir endüstriye dönüştüğü belirtilirken yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Sokak düğünleri yasaklansın ama nasıl otellerimiz denetimli olarak açıksa, denetimli düğünlere de izin verilsin. Yoksa dev bir sektörü kaybedeceğiz. Sadece düğün ekonomisinin İzmir’de 30, Ege Bölgesi’nde 70 milyon liraya ulaşmıştır. Söz, nişan, kına, sünnet ve düğünlerin yer almıyor. Bunların da dahil edilmesiyle sektör 100 milyar liraya ulaşıyor. Sıkıntılı bir süreç başlamıştır. Biliyoruz ki sağlık her şeyden önemli. Biz de vergisini veren, istihdam yaratan sektör olarak diyoruz ki sokak düğünleri yasaklansın ama denetimli düğünlere izin verilsin. Turizm bölgelerindeki otellerin etkinlik alanlarında, plajlarda, bazı kafe ve restoranlarda dip dibe yaşanan eğlencelerin sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulmadan devam ettiğini gördükçe sadece düğünleri yasaklayarak virüsle mücadele edilme çabasını kesinlikle adil bulmadığımızı belirtmek istiyoruz. Denetimli düğün salonlarında COVİD vakasıyla kontrolü mümkün olmayan sokak ve köy düğünlerindeki vaka sayısının açıklanması halinde durum ortaya çıkacaktır.

DÜĞÜN SEKTÖRÜ PAYDAŞLARI BU SÜRECİN GÜNAH KEÇİSİ YAPILMASIN
Soru cevap kısmında sektörle ilgili algı operasyonun yapıldığını ifade eden Ali Osman Öğmen, “Algı yönetimi diye bir şey var. Eğer basında sürekli düğün sektörüyle ilgili haberler çıkıyorsa ve bu haberlerin kaynak noktası ile denetimi yapılamayan sokak düğünleri ise bu algı yönetimi denilen olayda etkili rol oynadı. Filyasyon çalışmalarında denetimli düğünlerden veriler var mıdır? Araştırdık. Yok. Düğün salonlarındaki riskin hayatın diğer alanlarındaki riskten daha az olduğuna inanıyoruz. AVM, plaj ve diğer yerler… Çoğu yerde düğüne katılanların listesi var. Takibi kolay. Biz ekonominin çarkları dönsün diye uğraşıyoruz. Hayat devam ediyorsa biz burada kendi sağlığımız kadar insanların sağlığını da devletimiz gibi düşünüyoruz. Bizim tek üzüntümüz düğün sektörü paydaşları bu sürecin günah keçisi yapılmasın. Her şeyden etkilenirken adil olunması gerekiyor. Bizi feda etmek virüsü bitirmeyecek ama sektörü bitirecek” ifadelerini kullandı.  

 
CHP Balkan masası İzmir’de toplandı: Öztrak'tan çarpıcı mesajlar!
 
DAEŞ'in sözde Diyarbakır sorumlusu yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1000 istihdam sağlayacak dev sağlık projesi!
Medicana Sağlık Grubu, yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlayacağını belirttiği ...
Çeşme'de badem zamanı!
İzmir'in Çeşme ilçesinde yaklaşık 1100 dönümlük alanıyla Ege'nin en büyük ...
Kemeraltı Esnafı'nın Başkanı'ndan düğün yasağı isyanı: Veryansın etmeyelim de...
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Girgin, düğünler için gelen kısıtlama ...
 
İş dünyası İzmir İş Günleri’nde buluştu
89. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ticareti güçlendirmek amacıyla düzenlenen ...
Akdeniz’de tekstil için işbirliği çağrısı
“Pandemi Sonrası Dönemde Tekstil Sektörü İçin Oluşan Fırsatlar, Zorluklar ...
Tüketici kredilerinde vade 60 aydan 36 aya indirildi
BDDK tüketici kredilerinde vadeyi 60 aydan 36 aya indirdi.
 
Altın ve gümüş için devlet hakkı oranları belirlendi
Altın ve gümüş için belirlenen devlet hakkı oranlarının yüzde 25 artırımlı ...
Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı
Enflasyon ağustos ayında TÜFE'de yüzde 0,86 arttı. Yıllık TÜFE yüzde 11,77 ...
Nakdi Ücret Desteği ödemeleri 8 Eylül'de başlıyor
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ağustos ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri