POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal
Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal
Yerel seçim yorumu: Milletimizin mesajını aldık!
Yerel seçim yorumu: Milletimizin mesajını aldık!
Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın'a dava açıyor!
Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın'a dava açıyor!
Kırmızı ve sarı bültenle aranıyordu: Yakalandı!
Kırmızı ve sarı bültenle aranıyordu: Yakalandı!
26 Mart 2019 Salı - 12:37

Dünyanın taşı Fuar İzmir'de buluşuyor!

İzmir'in dünyaya açılan en büyük kapılarından olan MARBLE - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 27 Mart Çarşamba günü başlıyor.

Dünyanın taşı Fuar İzmir de buluşuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen MARBLE İzmir Fuarı, çeyrek asrı devirecek. 30 Mart Cumartesi gününe kadar binlerce sektör profesyoneline ev sahipliği yapacak fuarizmir'de, Türkiye'ye yıllık 2 milyar dolar döviz kazandıran Türk doğal taş sektörünün büyük bağlantılar yapması hedefleniyor. Ağırlıkları 30 bin tona ulaşan bin 500 ham dev blok, yarı işlenmiş ve işlenmiş yepyeni doğal taşların yanında iş makineleri, mermer makineleri ile makine sarf malzemelerinin de yer alacağı MARBLE İzmir Fuarı; önemli isimleri de ağırlayacak. 5. Uluslararası Taş Kongresi, Dünya Taş Forumu, Designer Habitat Workshop ve Genç Yaratıcı Fikirler Platformu; alanında dünyada önemli işlere imza atmış kişilere ev sahipliği yapacak. Doğal taş sektörüne dair ne varsa, fuarizmir'de gündeme gelecek.

150 BİN METREKARE ALANDA GERÇEKLEŞİYOR

Toplamda 150 bin metrekare alanda gerçekleşecek fuarda; A, B ve C Holü doğal taş firmalarını ağırlayacak. Hollerde işlenmiş ve yarı işlenmiş doğal taşlar, sektör profesyonellerini karşılayacak. C Holü'nün yarısı uluslararası katılımcıların yer aldığı bölüm olacak. Türkiye'nin çeşitli bölgeleri ve İran'dan gelen toplamda bin 500 blok, C Holü'nün dış kısmından başlayarak D Holü'nün açık otopark bölümüne kadar gelecek. C Holü'nün yan bölümünde kurulan üzeri kapalı dev alanda ise mermer sektöründe önemli bir yere sahip olan makineler yer alacak.  İş makinelerinin görsel şovu ise hollerin ortasında bulunan dev etkinlik alanında olacak. Bu bölümlerde birbirinden özel iş makineleri sergilenecek. D Holü ise, makine sarf malzemelerine ev sahipliği yapacak.

BİN 100'E YAKIN KATILIMCI

Dünyanın da merakla beklediği 25. MARBLE İzmir Fuarı'na bu yıl 209'u yabancı olmak üzere toplamda bin 100'e yakın firma katılacak. Fuarda; Almanya, Amerika, Azerbaycan, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Danimarka, Fransa, Güney Afrika, Hindistan, Hong Kong, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Katar, Mısır, Moritus, Polonya, Rusya, San Marino, Suudi Arabistan,Vietnam ve Yunanistan yerini alacak.

SATIN ALMACILAR GELECEK

Dünya doğal taş rezervlerinin yüzde 35'ine sahip olan Türk doğal taş sektörünün şovuna sahne olması beklenen 25. MARBLE İzmir Fuarı'nda, 63 ülkeden yüzlerce satın almacı bulunacak. Yerli ve yabancı katılımcılarla ticari görüşmeler yapma imkanı yakalayacak satın almacılar, başta İzmir olmak üzere ülke ekonomisi ve ihracata katkı sağlayacak. Fuarla birlikte Türkiye'ye yıllık 2 milyar dolar döviz kazandıran Türk doğal taş sektörüne pozitif katkı sağlamak hedefleniyor.

OTELLER DOLDU

25. MARBLE İzmir Fuarı öncesinde kentin merkezi ve çevre ilçelerdeki otellerde yoğunluk yaşanıyor. Yurt dışı ve yurt içinden gelmesi beklenen sektör profesyonellerinin ilgisi, kentin dinamiklerini de mutlu etti. Dört gün boyunca fuar öncesi ve sonrasında İzmir'de vakit geçirme imkanı bulacak konuklar, kent ekonomisine de katkı sağlayacak.

TASARIM VE ETKİNLİKLER ÖN PLANDA

25. yılında tasarım ve etkinlikleriyle ön plana çıkmaya hazırlanan fuarizmir, doğal taş sektörünün geleceği için bir amiral gemisi olarak hizmet verecek. Dünya Taş Forumu, Genç Yaratıcı Fikir Platformu, Designer Habitat Workshop ve Uluslararası Taş Kongresi ile MARBLE İzmir, sektörün geleceği için önemli etkinliklere imza atacak. Geçen yıl ilk kez düzenlenen Dünya Taş Forumu, bu yıl daha geniş bir katılımla gerçekleşecek Doğal taş sektörünün öncü kuruluşlarından olan Doğal Taş Enstitüsü (Amerika), Dünya Doğal Taş Birliği (İspanya), Avrupa Doğal Taş Endüstrileri Federasyonu (Almanya, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Avusturya), Rusya Taş Endüstrisi Birliği,  FICCI - Hindistan Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği, Shuitou Uluslararası Taş Fuarı (Çin), WARSAW EXPO (Polonya), Iran Stone Expo (İran), CarraraFierre (İtalya) fuardaki yerini alacak. Dünyanın dört bir yanındaki kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra, Ege ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliklerinin başkan ve temsilcileri de foruma katılacak. Doğal taş endüstrisinin dünya devleri, sektörün bugünü ve geleceğini değerlendirmek üzere fuarizmir'de buluşacak.

GENÇ YARATICI FİKİR PLATFORMU

2018 yılında tasarım alanında atılan önemli adımlardan biri olan Genç Yaratıcı Fikir Platformu ise bu yıl ikinci kez düzenlenecek. Doğal taşın dönüşümüne 'değişik' fikirler sunan platform, sektörde mevcut olan tasarım ihtiyacına cevap veriyor. Sektörü yeni tasarımlar ile güçlendirip uluslararası pazarlarda yenilik yaratabilecek özgün tasarımcıları teşvik eden platform kapsamında genç tasarımcılar Türk doğal taşlarıyla özgün ve üretilebilir ürünler ortaya çıkaracak. Tasarımların katılımcı firmalar tarafından üretim sürecine geçtiği platform sonucunda, genç ve yaratıcı fikirler, doğal taş ve mermere yönelik ürünlerini fuar süresince sergileme olanağı elde edecek. 29 Mart tarihinde ise en değişik üç tasarıma ödül ve en çok katılımı gösteren üniversiteye ise Ege İhracatçı Birlikleri özel ödülü olarak üç boyutlu yazıcı verilecek.

DOĞAL TAŞIN SERÜVENİ MERCEK ALTINA ALINACAK

Türkiye ve dünyada önemli çalışmalara imza atmış dünyaca ünlü mühendis ve mimarları bir araya getiren 5. Uluslararası Taş Kongresi,  jeolojik bir miras olan doğal taşın antik çağdan günümüze dek süren serüveni ile fuara damga vuracak. Kongre kapsamında bugünden geleceğe uzanan doğal taşın kullanımı, jeolojik alt yapısı, çağdaş mimarı tasarımdaki önemi, kültürel boyutu, üretimde tasarımsal yenilikçi yöntemler ve mozaik tasarımında taşın kullanımı konuları uzman isimler tarafından derinlemesine incelenecek.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TASARIM ALANI: DESİGNER HABİTAT WORKSHOP

Çeyrek asırlık yaşında tasarımla ön plana çıkmaya hazırlanan MARBLE İzmir Fuarı'nda bu yıl bir ilk gerçekleşecek. Türkiye'nin küresel pazarda rekabet değerini artırmak için sürdürülebilir bir tasarım alanı oluşturulması gerektiğini vurgulayan fuarda 'Designer Habitat Workshop' gerçekleştirilecek. Fuarcılık sektöründeki ihtiyaçlara tasarım odaklı düşünme yaklaşımıyla cevap vermeyi hedefleyen bu platform kapsamında üniversite öğrencileri ve akademisyenler tarafından özel bir tasarım ve bilgi paylaşım alanı projelendirilecek. Kalıcı değer olarak seçilen projenin bir sonraki MARBLE İzmir Fuarı'nda üretimi gerçekleştirilecek. Sektör ile tasarımcıyı buluşturacak Designer Habitat Workshop'ta ayrıca interaktif çalışmalar da yer alacak.

 
Batur imzayı attı, kadınlara söz verdi!
 
Alperen'in ölümü davasında flaş gelişme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kilosu 30 liradan 1000 liraya çıktı!
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde birkaç yıl önceye kadar 30 liraya satılan ...
Merkez Bankası'ndan rezerv açıklaması
Merkez Bankası, piyasada yaşanan gelişmelere ilişkin bir basın duyurusu yayınladı.
Kredi alırken hayat sigortası zorunlu mu?
Bankalar kredi faizlerini düşürmelerine rağmen bu açıklarını kapatmak ...
 
Akaryakıt şirketlerine önce 'sarı kart' gösterilecek
EPDK tarafından, akaryakıt piyasasında mevzuata aykırı hareket eden şirketlere ...
BDDK ve SPK'dan JP Morgan soruşturması
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) JP Morgan hakkında soruşturma ...
Merkez Bankası'ndan 1 hafta vadeli repo ihalelerine ara!
Merkez Bankası, "Piyasalarda yaşanan gelişmeler göz önüne alınarak 1 hafta ...
 
24 meyve ve sebze toptancısına soruşturma!
Rekabet Kurumu, toptan yaş meyve ve sebze alım-satımı yapan 24 şirket ...
Dünyanın taşı İzmir'e taşınıyor!
25. MARBLE İzmir Fuarı’nın geri sayımı sürerken, her gün 120 ile 150 blok ...
ÖTV ve KDV indirimlerinde süre uzatıldı
ÖTV ve KDV indirimleri devam edecek. Konut, otomotiv, beyaz eşya ve mobilya'da ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri