POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
10 Ocak 2023 Salı - 12:11

EBSO'dan İzmir'e 1 yılda 48 milyon liralık hibe proje!

EBSO aralık ayında onaylanan 2 projesiyle, son 1 yıl içerisinde 5 projeyle 48 milyon liralık hibe projeyi İzmir'e kazandırdı. EBSO Başkanı Yorgancılar, bu projelerle, başta eğitim olmak üzere dijital dönüşüm ve toplumsal boyutta önemli kazanımlar elde edileceğini belirtti.

EBSO dan İzmir e 1 yılda 48 milyon liralık hibe proje!

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), aralık ayında onaylanan 2 projesiyle, son 1 yıl içerisinde 5 projeyle 48 milyon liralık hibe projeyi İzmir'e kazandırdı. Bu projelerle, başta eğitim olmak üzere dijital dönüşüm ve toplumsal boyutta önemli kazanımlar elde edileceğini belirten EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "Projelerle imalat sanayinin en büyük sorunu olan nitelikli ara eleman ihtiyacının çözülmesi başta olmak üzere firmalarımızın dış pazarlara açılması, firmalarımıza fon sağlanması, Ar-Ge ve yenilikçi ürün geliştirme konularında büyük faydalar yaratılacak" dedi.

EBSO tarafından bu ay 'Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı'na başvurusu yapılan 233 bin Euro'luk ‘Bilişim Sektöründe Geleceğe Yön Veren Kadınlar’ isimli proje AB tarafından; kamuda 'Dijital Dönüşüm Mali Destek Programı Çağrısı'na başvurusu yapılan 12 milyon TL'lik 'EBSO Dijital Dönüşümü' projesi de İZKA tarafından kabul edildi.

Avrupa Birliği tarafından kabul edilen 'Bilişim Sektöründe Geleceğe Yön Veren Kadınlar' isimli projeyle cinsiyet eşitliğine odaklanan, insana yakışır bir iş geleceği yaklaşımıyla kadınların istihdamının önündeki engellerin kaldırılacağı belirtildi. Projeyle, toplumsal cinsiyet eşitliğine saygı temelinde, İzmir'deki uygun iş gücünün ihtiyaç açığının kapatılacağı, mevcut ve gelecekteki işgücünün istihdamını ve istihdam edilebilirliğinin teşvik edileceği kaydedildi. Toplam 233 bin 384 Euro'luk bütçeye sahip projenin 12 ay süreceği ifade edildi. Proje kapsamında 15 bilişim teknolojileri öğretmenine ve 4 paydaş personeline 15 gün süreyle yapay zeka, nesnelerin interneti, siber-fiziksel sistemler gibi konularda Almanya'da eğitim verilmesinin planlandığı belirtildi.

EBSO'NUN TÜM BİLİŞİM ALT YAPI SİSTEMLERİ GÜNCEL TEKNOLOJİLER IŞIĞINDA YENİLENECEK

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nca sunulan hizmetlerin daha etkin ve verimli olmasına yönelik dijital altyapının oluşturulması ve süreç verimliliğinin arttırılarak hizmetlerin hız ve kalitesinin artırılması için hazırlanan 'EBSO Dijital Dönüşümü' isimli proje oldu. İZKA tarafından kabul edilen bu projede ise Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın tüm bilişim alt yapı sistemlerinin güncel teknolojiler ışığında yenileneceği vurgulandı.

KALİFİYE ELAMAN YETİŞTİRİLMESİ SAĞLANACAK

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, son 5 yıldaki 5 projeyle başta eğitim olmak üzere dijital dönüşüm ve toplumsal boyutta önemli kazanımlar elde edileceğini kaydetti. Yorgancılar, "Projelerle imalat sanayinin en büyük sorunu olan nitelikli ara eleman ihtiyacının çözülmesi başta olmak üzere firmalarımızın dış pazarlara açılması, firmalarımıza fon sağlanması, Ar-Ge ve yenilikçi ürün geliştirme konularında büyük faydalar yaratılacak" dedi.

AB projemizle birlikte proje bünyesinde oluşturulacak tam donanımlı laboratuvarla eğitim için gerekli altyapı sağlanacağını kaydeden Yorgancılar, "Eğitim alan öğretmenler, 50 işsiz kadına 'bilişim teknolojileri' alanında eğitim verecektir. Böylece hem cinsiyet eşitliği odağında 50 kadına istihdam sağlanması hem de gelişen IT sektörüne kalifiye eleman yetiştirilmesi sağlanacaktır. Ayrıca öğretmenler İzmir'deki okullarında bilişim teknolojileri öğrencilerine eğitim vermeye devam ederek projenin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

İZKA tarafından kabul edilen projenin de İzmir sanayisine önemli bir hizmet sunacağını hatırlatan Başkan Yorgancılar " Alt yapımızın yenilenmesinden sonra EBSO tarafından verilen kapasite raporu, yerli malı belgesi gibi oda kayıt belgesi başvuru işlemlerinin online ortama taşınması ve ilgili belgelerin e-imzayla dijital ortamda onaylanması konusunda bir alt yapı kurulacaktır. Dijital ortamda üye firmaların birbirlerine ulaşabilmesine yönelik bir sanayi envanteri oluşturulacak. Bu sayede üyeler arasında ticari ve ortak çalışma iş birliği ekosistemi sağlanmış olacaktır" dedi.

Son 1 yılda 48 milyon liralık 5 projeyle önemli bir fark yarattıklarını hatırlatan Başkan Yorgancılar şöyle devam etti: "EBSO olarak geçtiğimiz yıl aralık ayında 485 bin Euro'luk Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Projesi, nisan ayında Avrupa İşletmeler Ağı'na sunulan 714 bin 793  euroluk AB Projesi, kasım ayında 328 bin euroluk 'The NEET Carries The Machinery Sector To The Future' isimli projemizin Avrupa Birliği tarafından kabul edilmesinin ardından; 2 yeni projemizle birlikte büyük bir başarıya imza attık. İzmirimiz’e ve sanayimize hayırlı olmasını diliyorum." (DHA)

 
Göztepe'de Tijanic satılacak!
 
Bakan Koca'dan sahte kanser ilacı açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kasım ayı işsizlik rakamları açıklandı
İşsizlik geçen yılın kasım ayında yüzde 10,2 olarak gerçekleşti. İşsizlik ...
Benzine bu kez indirim geliyor!
Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 63 kuruş ...
1540 dekar araziye can suyu verecek baraj için geri sayım!
Kemalpaşa ilçesindeki Ansızca Barajı projesi için zamanla yarıştıklarını ...
 
İzmir ülke ekonomisine katkısını artırdı
İzmir Ticaret Odası (İZTO) İş Geliştirme Müdürlüğü tarafından hazırlanan ...
CHP'li Beko'dan EYT çağrısı!
EYT'lilere en az asgari ücret kadar aylık bağlansın çağrısında bulunan ...
TESK'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a EYT mektubu
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
 
Ege'nin tarım ihracatı ülkenin zirvesinde!
Türkiye 2022 yılında yüzde 15 artışla 34,2 milyar dolarlık tarım ürünleri ...
Nebati açıkladı: 76 milyarlık vergi kaçağı önlendi!
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 2022 yılındaki vergi denetimlerine ilişkin ...
Araç sahipleri dikkat: Son tarih 31 Ocak!
Motorlu taşıtlar vergisinde bu yıla ilişkin ilk taksitin, gecikme zammı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri