POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
6 Aralık 2020 Pazar - 10:02

EBSO'dan su tasarrufu çağrısı

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Sokaklarda özgürce yürüyebilmenin değerini, onu kaybettiğimiz pandemide nasıl anladıysak, dilerim benzer bir bedeli su için ödemeyiz. Bir damla suyun değeri, yarınlarda altından daha kıymetli olabilir. İşte o bir damla suya muhtaç kalmamak için bugünlerde harekete geçmenin tam zamanıdır” dedi.

EBSO dan su tasarrufu çağrısı

Ufukta görünen kuraklık tehlikesi ve barajlardaki su seviyelerinin tehlikeli sınıra gelmesi nedeniyle bir açıklama yapan Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in endişelerini paylaştığı susuzluk konusunda, kapsayıcı bir farkındalığa ihtiyacımız olduğu inancındayım. Gerek BM ve gerekse son 5-6 senedir her yıl, meclis üyelerimizle paylaştığımız Dünya Ekonomik Forumu’nun küresel riskler sıralamasında; iklim ve su krizleri ilk 5 sıradaki yerini korumaktadır” diye konuştu.

Yorgancılar “Artan nüfus, azalan kaynaklar, iklim değişikliği ile birlikte baş gösteren kuraklık ve tüketici alışkanlıkları bugün bizleri su krizi ile yüzleştirmektedir. Öyle ki, uluslararası raporlar dünya nüfusunun yüzde 40'ının 2050 yılında yaşayacağı susuzluğa dikkat çekiyor” dedi.

Bugün İzmir için de benzer bir sorunla karşı karşıya olunduğunu belirten Başkan Yorgancılar “Konunun farklı paydaşlarının, farklı sorumlulukları ve farklı derecelerde etkilenmeleri söz konusu. Bireysel açıdan baktığımızda; Pandemide insanoğlunun farkındalığa kavuştuğu en önemli konulardan biri, sadece alışkanlıktan ötürü yaptığımız gereksiz seviyedeki harcamaların yapılmasa da olabileceğidir. Hijyenin öne çıktığı bir süreçte tezat gibi görünsede, zaruri ihtiyaçlarımızın dışında suyu hunharca tükettiğimiz bir gerçek. Çeşme o kadar açık kalmasa da yapabileceğimiz işlerin farkına varmak zorundayız. Diğer yandan, geleceğin stratejik sektörlerinden tarımsal üretim ve sanayimizin sürekliliği açısından, yani temel ihtiyacımızın dışında ekonomik faaliyetlerin devamı açısından da suya ulaşabilmek çok kritik” diye konuştu.

Planlama Şart

Suyun kıymetini onu kaybetmeden anlamak zorunda olduğumuzu hatırlatan Başkan Yorgancılar “Sokaklarda özgürce yürüyebilmenin değerini, onu kaybettiğimiz pandemide nasıl anladıysak, dilerim benzer bir bedeli su için ödemeyiz. Bir damla suyun değeri, yarınlarda altından daha kıymetli olabilir. İşte o bir damla suya muhtaç kalmamak için bugünlerde harekete geçmenin tam zamanıdır. O nedenle; ortak akılla bilim insanlarımızın, yerelin, kamunun, sanayimizin alternatif çözümler arayacağı, geri dönüşüm yöntemi ile su kaynaklarının çeşitlendirilmesi yönünde çalışmaların yapılacağı bir planlamaya geçmek zorundayız. Kriz öncesinde alınacak önlemlerle, kriz dönemlerini daha rahat geçirebilir, sürdürülebilir bir ekonomi için önemli bir yol kat etmiş olabiliriz” dedi.

 
Ege Denizi'nde bir deprem daha!
 
Konak evde, belediye görevde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Moody's Türkiye için güncelleme yapmadı
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi ...
Zengin sofraların yiyeceğiydi, kilosu 55 TL'ye düştü
İhtişamlı sofraların yiyeceği olan ahtapotun kilogram fiyatı 55 liraya ...
Dolandırıcılar yine iş başında: 'Aşı' vurgunu!
Dünya, Covid-19 salgınına karşı bulunan aşılarla umutlanırken, dijital ...
 
Türk-İş, Hak-İş ve DİSK'ten asgari ücret mesajı!
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılı asgari ücretinin belirlenmesi ...
Bakan Elvan'dan enflasyon açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, "Yüksek enflasyonun vatandaşımız üzerindeki ...
Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı
Enflasyon kasımda yüzde 2,3 artarken, yıllık bazda yüzde 14,03 oldu.
 
Büyükşehir'in 'S Plaka' ihalesine yargı freni: Mahkeme ne gerekçe gösterdi?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki ‘S Plakalı’ servis araçlarını ...
7 bankanın çalışma saatleri değişti
Yeni alınan corona virüs tedbirleri nedeniyle bankalar da çalışma saatlerini ...
'Normalleşme desteği' 30 Haziran 2021'e kadar uzatıldı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, süresi uzatılan teşvik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri