POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
19 Temmuz 2018 Perşembe - 12:08

EBSO üyesi 45 firma İSO listesinde

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan 2017 yılı Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışması içerisinde 45 üyelerinin bulunduğunu açıklayan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bir önceki yıla göre firmaların üretimini yüzde 31 arttırdığını söyleyerek üyelerinin karlılıklarının devamını diledi.

EBSO üyesi 45 firma İSO listesinde

İstanbul Sanayi Odası (İSO), 'Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nın 2017 yılı sonuçlarını açıkladı. İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nun 2016 yılında 82.2 milyar TL olan üretimden satışları, 2017 yılında yüzde 30.9 artarak 107.6 milyar TL’ye yükseldi. İkinci 500 kuruluşlarının 'üretimden satışlar' ile 'esas faaliyet karı' gibi temel bazı parametrelerde, mayıs sonunda açıklanan İSO 500 kuruluşlarındaki gibi iyi bir performans sergiledikleri görüldü. İSO’nun açıkladığı ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 45 Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) üyesi şirket yer aldı. Geçen yıl bu listeye 43 üyelerinin girdiğini hatırlatan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, her yıl birinci 500 büyük firma listesinde ortalama 60 üye, ikinci 500 büyük listesinde de ortalama 45 üyelerinin bulunduğunu ifade etti. Listelerin yaklaşık yüzde 10'unu EBSO üyesi firmaların oluşturduğunu dile getiren Yorgancılar şöyle konuştu:

"Birinci 500 büyük firmanın 2017 yılında gösterdiği performans son 10 yılın en iyisiydi. Bu kapsamda ikinci 500 büyük firma performansı değerlendirildiğinde de benzer sonuçlara ulaşılmıştır. 2017 yılındaki makro ekonomik göstergeler de bu performansı teyit etmiştir. Bununla birlikte, hükümet tarafından atılan adımlar, alınan kararlar, yapılan düzenlemeler sanayicimizi rahatlatmış ve üretim yapma şevkini artırmıştır. Sonuçta bir önceki yıla göre firmalarımız üretimini yüzde 31 artırmıştır. Çalışmadaki olumlu verilerin yanında, firmalarımızın yumuşak karnı olarak niteleyeceğimiz finansman yükü olumsuz başlıkların ilk sırasında yer almıştır. Faaliyet karının neredeyse yarısının finansman gideri olarak kaydedilmesi, borçluluk açısından risklerinin devam ediyor olması, sürdürülebilirlik adına soru işaretleri doğurmaktadır. Bununla birlikte küresel ekonomide, korumacılık artıp, ticaret savaşları başlamışken bizim kırılganlıklarımızı, yapısal sorunlarımızı acilen kalıcı çözme yolunda adımlar atmamız gerekmektedir."

ÜRETİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ SIRALADI
Sürdürülebilir yüksek katma değerli üretim adına, üretimin önündeki engellerin kaldırılarak rakipler ile eşit şartlarda üretimin sağlanmasının en büyük arzuları olduğunu dile getiren Başkan Yorgancılar, "Örneğin, elektrik faturalarındaki yeni düzenleme, yüksek faiz, kurlardaki ani iniş çıkış, ithalat bağımlılığı, ara eleman bulamamama, dijitalleşememe, marka yaratamama, malımızı satın alacak yabancıların ülkemize olan algısı gibi konular, üretimi artırma ve yüksek teknoloji üretime geçmenin önündeki engellerden bazılarıdır. Reel sektörümüz dinamik yapısı ile üreten Türkiye'nin, yerli ve milli hedefinin en büyük güvencesidir. Bu ve benzeri konuların çözümü ile sürdürülebilirlik de garanti altına alınacaktır.

Listeye giren, elini taşın altına koyma cesaretini gösteren her bir üyemizi tebrik ediyor, ülkeye olan katkılarının üretimlerinin, karlarının artarak devamını diliyorum" diye konuştu.

 
İYİ Parti kampa giriyor: Ükünç'ten 'Lider'e 'İzmir' dosyası!
 
Urla'da doğal yaşam turizmi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzinde bu kez indirim geldi ama...
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) benzine ...
Sanayiciden ekonomik reform beklentisi
Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, ...
Özgener: Piyasalarda umut ve güven arttı
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, açıklanan ...
 
'Kırmızı' ova: ABD'nin kahvaltılığı Torbalı'dan!
Torbalı ilçesinde, kurutmalık domateslerin sergilere serilmesiyle ova, ...
Bakan Pakdemirli'den Tarım OSB’ye tam destek, Özgener'den 11 maddelik dosya!
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’i ziyaret ...
Avcılar İnşaat'tan dev kampanya!
Bankaların konut faizlerindeki indirim kampanyası Haziran sonu itibariyle ...
 
ABD 'misilleme'yi DTÖ'ye taşıdı: Türkiye de var!
ABD yönetimi, uyguladıkları misilleme tarifelerden ötürü AB, Çin, Kanada, ...
İzmirli balıkçılar yeni sezona hazırlanıyor!
İzmir'de geçimlerini denizden sağlayan balıkçılar, 1 Eylül'de başlayacak ...
İşsizlik oranı tek haneye düştü!
İşsizlik oranı nisanda geçen yılın aynı ayına göre 0,9 puan düşüşle yüzde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri