POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
9 Nisan 2019 Salı - 10:12

EGİAD’tan 'İş’te Kadın İşte Kadın' zirvesi

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) tarafından, girişimci kadınların iş hayatındaki başarısını desteklemek amacıyla 'İş’te Kadın, İşte Kadın' başlığıyla Kadın Zirvesi düzenlenecek. 25 Nisan’da İZTO Seminer Salonu’nda 'Başarı Cesaret İster' sloganıyla gerçekleşecek zirvede, kendi alanlarında başarılı olmuş ve fark yaratmış kadın girişimciler ve iş kadınları girişimcilik, yöneticilik ve profesyonel yaşamdaki süreç ve deneyimlerini paylaşacak.

EGİAD’tan  İş’te Kadın İşte Kadın  zirvesi

EGİAD, girişimci kadınların iş hayatındaki başarısını desteklemek amacıyla İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) iş birliği ile önemli bir Kadın Zirvesi'ne hazırlanıyor. Geçen Ocak ayında tüzük değişikliğine giderek 'iş adamları' açılımını kaldırıp ismini, kadın erkek eşitliği ve cinsiyetsiz bir yaklaşım vurgusuyla Ege Genç İş İnsanları Derneği olarak değiştiren EGİAD, 'İş’te Kadın, İşte Kadın' başlığıyla ilk önemli etkinliğini yapmak üzere geri sayımı başlattı. 25 Nisan’da İZTO Seminer Salonu’nda saat 12.30’da 'Başarı Cesaret İster' sloganıyla gerçekleşecek zirvede önemli isimlerin katılımıyla, girişimcilik, yöneticilik ve profesyonel yaşamdaki süreç ve deneyimler paylaşılacak. Kendi alanlarında başarılı olmuş ve fark yaratmış kadın girişimcilerin ve iş kadınlarının konuk konuşmacı olarak katılacağı zirvede, kadın konuşmacılar kendi iş hayatlarındaki başarılarını ve onları bu noktaya getiren hikayelerini katılımcılar ile interaktif bir şekilde paylaşacaklar. Türkiye’nin başarılı iş kadınlarının bir araya geleceği zirvede, üniversite öğrencilerinden çalışan kadınlara, iş hayatının başında olan genç girişimcilerden, üst kademelerde iş hayatlarını sürdüren iş insanlarına kadar geniş bir katılımcı kitlesi bulunacak.

'İŞ DÜNYASINDA YER ALMAK İSTEYEN KADINLAR CESARETLENDİRİLMELİ'
?EGİAD, İZTO ve BASİFED üyelerine ek olarak paydaş kurum üyelerinin de davet edileceği zirveye ilişkin açıklamada bulunan EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, bugünün iş dünyasında kadınların erkeklere oranla sayıca oldukça az olduğunun göze çarptığını hatırlatarak, zirve ile bu dünyayı bir de kadınların gözünden görmek ve iş dünyasında yer almak isteyen kadınları cesaretlendirmek istediklerini belirtti. Zirveden sorumlu EGİAD Başkan Vekili Anıl Yüksel ise Türkiye’de kadının toplumsal statüsü, ve iş dünyasındaki yerinin olması gerekenin çok gerisinde olduğuna dikkat çekerek, "Kadınlar, sosyal, ekonomik, siyasal ve kültürel alanlarda erkeklere benzer oranlarda yer alamamaktadır. Kaynaklara ulaşma ve kaynakları etkin kullanma açısından bir cinsiyet eşitsizliği söz konusudur. İş dünyasında, yetki ve karar alma mekanizmalarındaki yönetici konumundaki kadınların sayısı yok denecek kadar azdır. Oysa sürdürülebilir kalkınmanın sağlanabilmesi, bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılabilmesi, toplumun yarısını oluşturan kadınların, yaşamın tüm alanlarına aktif katılımı ile mümkün olacaktırö" dedi.

ZİRVE PROGRAMI
Zirve, 25 Nisan 13.00’te EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, İZTO Başkanı Mahmut Özgener ve BASİFED Başkanı Seda Kaya’nın açılış konuşmaları ile başlayacak. Daha sonra 3 ana oturum ile devam edecek. Demirören Haber Ajansı (DHA) Ege Bölge Temsilcisi Elif Demirci İşleğen’in moderatörlüğünü yapacağı ilk oturumda iş kadınları Neşe Gök ve Seba Gacemer başarı öykülerini anlatacak. 'Girişimcilik' başlığı ile gerçekleşecek ikinci oturumun moderatörlüğünü ise EGİAD Yönetim Kurulu’nun Girişimcilik ve Melek Yatırımcılıktan Sorumlu Başkan Vekili Alp Avni Yelkenbiçer yapacak. Bu oturumun konuşmacıları ise iş kadınları Ülkü Hür, Özden Pusat ve Aslı Öztap olacak. İnsan Kaynakları Direktörü Füsun Toros’un moderatörlüğünde gerçekleşecek üçüncü oturumun konuşmacıları ise iş kadınları Burçin Girit, Leyla Deliç ve Meltem Şahin olacak. (DHA)

 
Büyükçekmece'de 'taşıma seçmen' baskını!
 
Dikili'de Kırgöz dönemi o mesajla başladı: Herkes kazandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Petrol-İş'ten TÜPRAŞ'ta uyarı eylemi
PETROL-İş Sendikası ile TÜPRAŞ arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi ...
ATM kiraları lüks dükkanlarla yarışıyor!
Bankaların ATM kiraları lüks dikkan kiralarıyla yarışıyor. Belediye ve ...
MARBLE'nin rotası dünyanın zirvesi!
Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı olmanın yanında alanında dünyanın sayılı ...
 
İzmirli Başkanlar: Seçim bitti, sıra ekonomide
İzmir Başkanlar Kurulu Nisan ayı toplantısını İzmir Ticaret Borsası ev ...
İzmir’den Ankara’ya 'Silikon Vadisi' mesajı
EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir ve Ege Bölgesi’nin ...
Başkanlara Türk doğal taşı çağrısı!
Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, 31 ...
 
Merkez Bankası'ndan enflasyon raporu!
Merkez Bankası, gıda enflasyonuna taze meyve ve sebze fiyatlarındaki artışın ...
Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı
Mart ayında TÜFE yüzde 1,03 artarken, yıllık enflasyon yüzde 19,71 oldu. ...
EPDK açıkladı: Elektriğe zam olacak mı?
EPDK, tüketicilerin faturasına yansıyan bir zam olmadığını duyurdu.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri