POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 16:45

EİB'de Eskinazi güven tazeledi

Ege İhracatçı Birlikleri’nde (EİB) 1 Nisan'da başlayan genel kurul maratonu koordinatör başkanlık seçimiyle sonuçlandı. Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi EİB Koordinatör Başkanlığına tekrar seçildi. Eskinazi, EİB bünyesindeki 8 bin 500 ihracatçının dört yıl boyunca temsilcisi olacak.

EİB de Eskinazi güven tazeledi

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi EİB Koordinatör Başkanlığına tekrar seçildi. Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak 2022-26 döneminde EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık ise EİB Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Başkanı olarak belirlendi. EİB’de 2018-22 döneminde çok uyumlu bir dönem geçirdiklerini, 4 yıllık süreçte EİB’nin ihracatını yüzde 35’lik artışla 13 milyar dolardan 17,5 milyar dolara taşıdıklarını dile getiren Jak Eskinazi, “Aynı uyumu 2022-2026 döneminde de sürdürme kararlılığındayız.  İnovasyon, Ar-Ge, Tasarım, Sürdürülebilirlik, Mesleki Eğitim, Dijitalleşme önümüzdeki dört yıl yoğunlaşacağımız konu başlıkları olacak. 4 yıl boyunca yürüteceğimiz çalışmalarla 2026 yılında EİB’nin ihracatını 25 milyar doların üzerine çıkarma çabası içinde olacağız" dedi.

'YENİ PAZARLARA VE TİCARET HEYETLERİNE YOĞUNLAŞACAĞIZ'

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan 2022-26 döneminde EDDMİB Yönetim Kurulu Başkanlığı yanında, EİB Koordinatör Başkan Yardımcılığını da üstlenecek. Türkiye’nin ekonomik açıdan zor bir dönemden geçtiğine vurgu yapan Ertan, “Yaşanan pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı dünyanın ekonomik dengelerini bozduğu gibi ülkemizi de etkiledi. Ancak, Rusya’nın hammadde ve yarı mamul ihracatındaki Avrupa, Amerika ve diğer ülkelerin getirdiği kısıtlar sebebiyle son 1 aydır ülkemiz Rusya’dan daha uygun fiyata hammadde ve yarı mamul temin etme şansına sahip oldu. Türk demir ve çelik ürünlerine yurt dışı piyasalardan talep artışı oldu. Biz de bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Sektörümüz kapasite artırımı süreci içerisinde. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde yaklaşık 13-15 milyon ton kapasite artışı devreye girecek" ifadelerini kullandı.

EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Hayrettin Uçak, 7 tarım birliğinin sorumluluğunu taşıyacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ege Bölgesi’nin yıllık 6 milyar doları aşan tarım ürünleri ihracatıyla Türkiye lideri konumunda olduğu bilgisini paylaşan Uçak, “Meyve sebze mamulleri, su ürünleri ve hayvansal mamuller, kuru meyve, zeytin ve zeytinyağı, tütün, odundışı orman ürünleri, baharatlar, haşhaş tohumu başta olmak üzere pek çok üründe dünya genelinde güçlü oyuncuyuz. Hedefimiz 4 yıl sonunda tarım ürünleri ihracatında 10 milyar doları yakalamak olacak" dedi

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık ise 2022-26 döneminde EİB Başkanlar Kurulu’nda EİB Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Başkanı olarak görev yapacak. Işık, “Günümüzde 500 milyon dolar seviyesinde olan organik ürünler ihracatını, 4 yıllık görev sürem sonunda 1 milyar dolara taşımak için organik sektörüyle yoğun bir çalışma içinde olacağız. Dünya genelinde sağlıklı gıdalara olan yönelişte bizim güçlü yanımız olacak" diye konuştu. (DHA)

 
Çeşme'de sezon öncesi turizm zirvesi!
 
Afrin'de PKK'lı iki canlı bomba yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kentlerin geleceğine ışık tutan fuar!
Geri dönüşüm sektörü, yaşanabilir bir gelecek için fuarizmir’de buluştu. ...
Togg fabrikasında parçalı denemeler başladı
Togg Gemlik tesisinde kurulumu tamamlanan 208 robot, parçasız denemelerden ...
Kamu ihalelerinde yeni zorunluluk!
Kamu ihalelerinde elektronik ihale (e-ihale) yönteminin kullanımı zorunlu hale getirildi.
 
İzmir'de 'kruvaziyer' buluşması: Hedef Avrupa liderliği!
Costa Crociere kruvaziyer gemisi ile 16 farklı ülkeden gelen konuklar ...
Benzine bir büyük zam daha geldi!
Benzine bu gece yarısından itibaren (19 Mayıs 2022 Perşembe günü) geçerli ...
İzmir'in konut raporu: Kaçı yabancılara satıldı?
İzmir'de geçen ay 8 bin 459 konut satışı yapıldı. Bu konutlardan 138'inin ...
 
Bakan Nebati'den belediyelere 'arsa' çağrısı!
Konut fiyatlarındaki artışa ilişkin açıklama yapan Bakan Nebati, belediyelere ...
Yabancıya konut satışı yüzde 58 arttı!
Konut satışları nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38.8 ...
Bakan Nebati'den büyüme ve enflasyon mesajı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri