POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
24 Mart 2020 Salı - 12:43

Ege Üniversitesi online öğretime başlandı

Ege Üniversitesinin tüm örgün önlisans ve lisans programlarında online öğretime başlandı. Ege Ders sistemi üzerinden sanal platformda gerçekleştirilen uygulama ile öğrenciler, öğretim elemanları tarafından derse eklendikten sonra, paylaşılan içeriklere 7/24 erişebiliyor.

Ege Üniversitesi online öğretime başlandı

Yükseköğretim Kurulu’nun  (YÖK) koronavirüs tehdidi nedeniyle üniversitelere verilen üç haftalık arada öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması ve akademik takvimin sekteye uğramaması için önerdiği   “Dijital ve  Uzaktan Eğitim” uygulamasına Ege Üniversitesinde başlandı. Dersler EÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü ve  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı işbirliğinde koordine edilen  Ege Ders sistemi üzerinden sanal  platformda gerçekleştiriliyor. Dijital materyal havuzu olan Ege Ders sisteminde öğretim elemanları öğrencilerle hem materyal paylaşımı yapabiliyor hem de öğrencilerin iletilerine sistem üzerinden cevap verebiliyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın  eğitim öğretim süreçlerinin kesintiye uğramaması ve bu sürecin en az hasarla aşılması yönündeki önerileri ve  Yükseköğretim Kurulu  Başkanımız Sayın  Prof. Dr. Yekta Saraç’ın  belirlediği yol haritası doğrultusunda Üniversitemizde online eğitime başladık.  Göreve geldiğimiz günden bu yana bir yandan eğitim ve araştırmada önemli düzenlemeler yaparken  bir yandan da network ve dijital dönüşüm alanlarında güçlü bir altyapı kurduk. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimizi yeniden yapılandırdık. Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğümüzü kurarak önemli eğitimler vermeye başladık. Çağın gerekleri doğrultusunda etkin, hızlı ve verimli çalışmayı sağlayacak yeni teknolojileri, yeni dijital uygulamaları üniversitemize kazandırdık.  Birimlerimizin bağlantı hızlarının artırılmasından, yüzlerce Kablosuz Erişim Noktası (AP) cihazının takılmasına;  Üniversitemiz ağında kullanılan hizmet sunucuları (EBYS, EDYS, Web, E-posta, SSO, DNS, DHCP, Radius, LDAP vb.) altyapısının tamamıyla yenilenmesinden WEB sayfasının yeniden düzenlenmesine; AVESİS,  BAPSİS,  SSO (Single Sign-On=kimlik.ege.edu.tr) sistemlerinden daha pek çok yeni dijital çalışmayı ve bilgi iletişim uygulamasını üniversitemize kazandırdık. Ege Üniversitesi Dijital Ders Materyal Havuzunu (EGEDERS), 2019-2020 eğitim öğretim yılı güz dönemi itibariyle üniversitemiz öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin kullanımına sunduk.  Üniversitemizin fakülte, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulları bünyesinde yürütülen bütün dersler için kullanılabiliyor. Ders veren öğretim elemanlarının talebine istinaden sistem üzerinde ders açılarak dersin bulunduğu programa kayıtlı öğrenciler  ekledikten sonra tüm öğrencilerimiz Türkiye'nin neresinde olursa olsunlar EgeDers sistemine erişebilirler. Öğretim elemanlarımız dersleri için hazırlanmış öğretim materyallerini sistem üzerinden öğrencileriyle paylaşabiliyor. Şimdi de Ege Üniversitesi Dijital Ders Materyal Havuzu bu sıkıntılı süreçte daha yoğun kullanılmaya başladık ” dedi. (Ege Ajans)

 
EBA TV'deki Menderes görüntülerine soruşturma!
 
Menemenspor'da Mustafa'ya 'Süper' kanca
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBA TV'deki Menderes görüntülerine soruşturma!
Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitimin ilk gününde eski Başbakan Adnan ...
Menderes'ten Papa'ya 'çöp tesisi' mektubu!
Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes ilçesinde kurmayı planladığı 2 bin ...
İşte yeni ceza infaz düzenlemesi
Cezasının yarısını yatan, koşullu serbest bırakılacak. Denetimli serbestlik ...
 
Karantinadaki tehdit: Aile içi şiddet
Kadın dernekleri, koronavirüs sebebiyle eve kapandığımız hafta başından ...
Tahliye olan eski başkan dehşet saçtı: 3 ölü
Ordu’nun Kabadüz ilçesinde, eski çalışanını yaraladığı için girdiği cezaevinden ...
Yeni genelge: Marketlere müşteri sınırlaması
Genelgeyle marketlerin çalışma saati ve marketlerde alışveriş yapan müşteri ...
 
Fatih Terim'in corona virüs testi pozitif çıktı
Galatasaray Teknik Direktörü Terim, corona virüs test sonucunun pozitif ...
Bakan Koca: Çin'den yeni ilaç getirildi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli solunum cihazı üretilmeye başladığını ...
EBA'daki Menderes görüntüleriyle ilgili açıklama
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimdeki Adnan Menderes görüntüleri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri