POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eski İYİ Parti Milletvekili Yanıkömeroğlu CHP’ye katıldı
Eski İYİ Parti Milletvekili Yanıkömeroğlu CHP’ye katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1915 mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1915 mesajı
Sıra dışı vaka: Covid'i 613 gün atlatamadı!
Sıra dışı vaka: Covid'i 613 gün atlatamadı!
Yarın geçerli olacak: Motorine indirim geliyor!
Yarın geçerli olacak: Motorine indirim geliyor!
12 Ocak 2022 Çarşamba - 09:56

Eğitim-Sen İzmir'den Enes Kara açıklaması: Artık yeter!

Elazığ’da bir cemaate ait öğrenci evinde kalan tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara arkasında bir video bırakarak intihar etti. Kara’nın hayatına son vermesi tüm ülkenin ana gündemi olurken konu Eğitim-Sen İzmir Şubeleri ‘artık yeter’ diyerek konu hakkında bir açıklama yaptı. 

Eğitim-Sen İzmir den Enes Kara açıklaması: Artık yeter!

GERÇEKİZMİR - Elazığ’da cemaate ait bir öğrenci evinde kalan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Enes Kara arkasında cemaat yurdunda yaşadıklarını anlattığı bir video bırakarak intihar etti. Kara’nın intiharı tüm ülkeyi yasa boğarken ünlü isimlerden, siyasetçilere, belediye başkanlarına kadar açıklamalar geldi. 

Cemaat yurdunda ailesinin zoruyla kaldığı ve yaşama sevincini kaybettiğini anlattığı videoyu yayınladıktan hayatına son veren Enes Kara’nın intiharı hakkında bir açıklama yapan Eğitim-Sen İzmir Şubeleri devletin yoksul halk çocuklarının barınma ihtiyacını gidermesinin gerektiği vurgulanırken bunun tersine iktidarın çocukları cemaat ve tarikatların kucağına ittiği belirtildi. 

EĞİTİM-SEN İZMİR'DEN YAPILAN AÇIKLAMA; 

GERİCİ TOPLUM İNŞA ETME ANLAYIŞI ÇOCUKLARIMIZI ÖLDÜRÜYOR!

Son yıllarda artarak devam eden gerici tarikat ve cemaat yurtlarındaki vakalara bir yenisi daha eklendi. Yüreklerimizi burktu, kanattı Enes KARA’nın intihar haberi.  20 yaşında bir Tıp Fakültesi öğrencisi Enes KARA, cemaat yurdundaki baskılara dayanamayıp intihar ediyor. Ölmeden öncede durumun vahametini anlatan bir videoyu arkasında bırakarak. Ülkenin her tarafı izinli ama çok büyük çoğunluğu kaçak ve izinsiz cemaat ve tarikat yurtları ile dolu. Aladağ’ da, Karaman’da,  Kaimder’de,  Alimder’de ve daha birçok yurtta yaşananlar toplum hafızasında yerini korurken; Elazığ’da bir tıp öğrencisinin cemaat yurdundaki baskılara dayanamayıp intihar etme haberini aldık. 

ARTIK YETER…

Kamusal ve Laik eğitim anlayışından hızla uzaklaşan iktidarın, gerici vakıflardan eğitimin tepe noktasına gelenlerin gerici toplum inşa etme politikaların sonucunda gençler bu yurtlarda, intihar ediyor, tacize uğruyor ve öldürülüyor. En son Antalya Alimder yurdunda bir genç, satırlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Bu yurt kaçak ve izinsiz işletilen bir yurttu ve açılışını Dış İşleri Bakanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU’nun yaptığı haberleri basında yer aldı. Türgev, Tügva, Ensar, Semerkand, ve İlim Yayma Cemiyetleri gibi vakıflara ait beş yüzün üzerinde yurt bulunurken, izinsiz ve kaçak yurt sayıları on binlerle anılmaktadır. Bu nedenle eğitim çağındaki çocuklarımız kimlere ve hangi zihniyete teslim edilmiş sorularını toplum olarak soruyoruz… 

Oysa Laik, sosyal hukuk devletinde tüm çocuklar Devletin –Kamunun- himayesinde ve denetimindedir. Devlet gerekli önlemleri alarak bütün yoksul halk çocuklarının barınma ihtiyacını gidermelidir. Kamusal eğitimin de gereği budur. Ancak iktidar bunu bilinçli bir şekilde yapmayarak çocuklarımızı cemaat ve tarikatların kucağına itmektedir. Bu kabul edilemez. Daha önce birçok tarikat yurdunda yaşanan, ölümler, cinsel istismarlar konusunda sesiz kalan, “bir kereden bir şey olmaz” diyen zihniyetin çocuklarımızın hayatını yok eden gerici politik uygulamalarına artık yeter. Bu ölüm ve istismarları kanıksamayacağız, susmayacağız. Kamusal, laik, demokratik, eşit, bilimsel ve anadilinde eğitim temelli bir inşa için mücadeleye devam edeceğiz.

EĞİTİM SEN İZMİR ŞUBELERİ




 

Etiketler:
 
'Eflatun Nuri gecesi'nde özgür basın vurgusu!
 
EPDK'dan aralık ayı faturalarına inceleme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 ilde eğitime kar ve fırtına engeli
Çanakkale, Denizli, Konya ve Kırklareli'de olumsuz hava koşulları ve kar ...
Urla'da 5 bin paket kaçak sigara ele geçirildi
Urla ilçesinde, polisin 2 adrese düzenlediği operasyonda 5 bin 70 paket ...
İzmir'de feci kaza: Servis minibüsleri çarpıştı!
Kemalpaşa ilçesinde, 2 servis minibüsünün çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.
 
Torbalı'da uyuşturucu operasyonunda 2 tutuklama
İzmir'in Torbalı ilçesinde polisin iş yerlerine düzenlediği operasyonda ...
Sahte kimlikli cinayet şüphelisi yakalandı!
İzmir'in Tire ilçesinde, sahte kimlikle gezen cinayet şüphelisi Ş.C., polis ekiplerince yakalandı.
TMMOB'dan dava: Emsal artışı yargıya taşındı!
Depremzedeleri sevindiren karara tepki gösteren TMMOB İl Koordinasyon ...
 
Milli futbolcu Ahmet Çalık 'su yastığı' kurbanı mı?
Ahmet Çalık'ın yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin güvenlik kameralarında ...
İzmir merkezli büyük FETÖ operasyonunda son durum!
İzmir merkezli 40 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı ...
Döner bıçaklı-sopalı yürüyüşte 20 sınır dışı kararı!
Adana'da kendilerini '515 Haşimi' olarak tanıtan aşiret grupları arasındaki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri