POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
14 Kasım 2018 Çarşamba - 13:14

Ekonominin nabzı İzmir'de atacak

22-23 Kasım 2018 tarihlerinde, ikinci kez 'Yüksek Teknoloji' ve 'Sürdürülebilir Tarım ve Tarım 4.0' temalarının ele alınacağı Ege Ekonomik Forum'a ev sahipliği yapacak.

Ekonominin nabzı İzmir de atacak

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) tarafından geçen yıl ilki gerçekleşen Ege Ekonomik Forum’un bu yıl 22- 23 Kasım 2018 tarihlerinde ikincisi düzenlenecek. Yüksek Teknoloji, Sürdürülebilir Tarım ve Tarım 4.0 temalarının ele alınacağı organizasyonun tanıtım toplantısına İzmir Ticaret Borsası (İTB) Meclis Başkanı Barış Kocagöz, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçeoğlu, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, Batı Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya ve iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı.

KALKINMADA LOKOMOTİF OLACAK
EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, doğunun en batısı batının en doğusu olarak Ege'nin yıllardır limanlar, serbest bölgeler, ticaret ve lojistik kenti olarak önemli olduğuna dikkat çekerek 8 bin yılı aşkın tarihi içinde medeniyetlere ev sahipliği yapan İzmir'in konumunu vurguladı. İzmir İktisat Kongresi'nin toplandığı bir kentte ülkenin ekonomik vizyonunu yeni bir aşamaya taşımak için Ege Ekonomik Forumu'nu düzenleyeceklerini ifade eden Susam, "Bu forumda Ege'nin ve İzmir'in başarılı kadınlarını konuşacağız. Ege kadının toplumsal yaşama en etkin katıldığı kentlerden biridir. Türkiye'nin yeni kalkınma hamlelerinde lokomotif olduğuna inandığımız Ege Bölgesi olarak bu forumun önemli katkıları olacağına inanıyoruz" dedi.

KALKINMA İÇİN İŞ BİRLİĞİ MESAJI
EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçeoğlu, ikincisi düzenlenen forumun küresel ekonomideki belirsizlikler nedeniyle önemli bir dönemde yapılacağını belirterek "Son dönemde dünya nereye gidiyor sorusu sıklıkla gündeme geliyor. Küreselden yerele doğru hızlı bir dönüşümün içinde yer alırken yerelde kalkınma her gün daha stratejik bir noktaya taşındı. Yol haritamızı net çizersek başaramayacağımız bir şey yok. EBSO olarak bu forumda detaylı görüşlerimizi paylaşacağız" dedi. İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu, forumda Endüstri 4.0’dan tarım alanındaki gelişmelere kadar pek çok konunun ele alınacağını belirterek katma değerli üretim ve ihracat için hayati reçetelerin çıkartılacağını ifade etti. Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olan İzmir'in artık sadece yaşanacak kent kimliğiyle değil, çalışabilecek, ekmek kazanacak ve yeni girişimler yapılacak bir kent imajını hızla yükselttiğini ifade eden Elmasoğlu, şunları söyledi:
"Geçmişten bugüne gelen liman, sanayi, tarım ve turizm kenti olmak gibi, imrenilecek pek çok meziyete sahip İzmir’in, bir altın bileziği de yetişmiş, eğitimli insan kaynağı. İzmir; Homeros’tan Victor Hugo’ya, Dario Moreno’dan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e kadar pek çok tarihsel karakterin övgüsüne mazhar olmuş nadide bir kent. Bu haklı gururu çoğaltacak pek çok betimleme, analiz yapabiliriz elbette. Ancak aynayı tarafsız bir biçimde kentimize tutarsak, geliştirilmesi ve değiştirilmesi gereken pek çok yönün de olduğunu görmekteyiz. Potansiyeli Körfez’in altında bir buzdağı gibi bekleyen kentimiz için el ele vererek, kurumlar arası diyaloğu güçlendirerek ve çağın ihtiyaçlarına uygun projeler gerçekleştirerek bölgesel kalkınma dinamiklerinin harekete geçirebiliriz."

ÜRETİM VE İHRACATIN ÖNEMİ
İTB Meclis Başkanı Barış Kocagöz, gelenekselleşerek önce ulusal sonra uluslararası hale gelmesini umdukları forumun içinde yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Borsa olarak ülkenin tarımsal potansiyelini çok önemsediklerini ifade eden Kocagöz, tarım ürünlerinde hiçbir ülkenin sahip olmadığı fırsatlara sahip olunduğuna dikkat çekti. Kocagöz potansiyelin değerlendirilmesi halinde kalkınmanın gerçekleşeceğini söyleyerek "Geçen yıl 0.7 dolara satılan pamuğu hazır giyim olduğunda  23 dolara satarak 30 kat katma değer yaratabiliyoruz. Tarım ürünlerinde sanayileşmenin bu ülkenin kalkınması için önemli bir formul olduğunu unutmayalım" diye konuştu. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep ise konuşmasında, Türk ekonomisinin kritik bir dönemden geçtiğini belirterek bu süreçte üretmeye ve ihracata daha çok ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekte. Yakın zamanda yaşanan gelişmeler sonrasında toplumun her kesiminde kaynakların üretim ve ihracata aktarılması gerektiği konusunda bir konsensüs oluştuğunu anlatan Celep, "Bu konsensüs ekonomimizin düzlüğe çıkacağına ilişkin umutlarımızı arttırıyor. Türkiye’nin çabaları tüten bacaları tüten katma değer üreten istihdam sağlayan ihracat yapan fabrikalara ihtiyacı var.  Türkiye’deki fabrikaların üretimlerinin en az yarısını ihraç etmesi gerekiyor. Bu hedefe ulaştığımız gün dış ticaret açığı veren yerine dış ticaret fazlası veren ülke konumuna geleceğiz" dedi.

FORUMDA ELE ALINACAK KONULAR
22-23 Kasım 2018 tarihlerinde Swissotel İzmir’de gerçekleşecek Ege Ekonomik Forum'un açılış konuşmasını TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın gerçekleştirmesi beklenirken Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katılacak. Organizasyona Türkiye’den ve yurtdışından önemli isimler de konuşmacı olarak katılacak. EGEV’in bölge ortaklığı, TOBB ve İzmir Kalkınma Ajansı destekleri, İzmir Turizm Tanıtma Vakfı, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, ESBAŞ, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ekonomi Üniversitesi iş birliğiyle tüm Ege Bölgesi’ni kapsayacak olan Ege Ekonomik Forum'un bu sene de küresel gelişmeler ışığında bölgesel vizyon sağlaması amaçlanıyor. Değişen Küresel Ekonomik Sistemde Nasıl Doğru Konumlanabiliriz? isimli oturumla başlayacak olan Ege Ekonomik Forum'da, Yeni Denge Arayışında Ege’nin Rolü, Yarının Üretim Modeli: Endüstri 4.0, Yarının Dünyasında Ege Kentleri ve Yaşam Alanları, Tarım ve Gıdada Yeni Politika Arayışları, Tarım 4.0, Tarımın Geleceğinden Toplumların Geleceğine, Sürdürülebilir Hayvancılık ve Ege Bölgesi için Fırsatlar, Ege’nin Başarılı Kadınları ve son olarak Ege Bölgesi Spor Ekonomisi konularıyla vizyon yaratma hedefleniyor. (DHA)

 
Metroda TİS krizi: Çalışanlar sakal bırakacak!
 
Meclis'te intihar girişimi: Sancaklı ikna etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmar barışında son rakamlar açıklandı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, başvuru süresi 31 Aralık'ta sona erecek ...
Otomotivde faiz indirimi beklentisi
Son 6 ayda otomotiv satışlarında ciddi bir düşüş yaşandığını söyleyen ...
Bakanlık açıkladı: Gördüğünüz yerde çekin atın!
Bakan Pekcan, vatandaşların haksız fiyat artışlarına ilişkin başvurularını ...
 
Bakan Varank yerli otomobil için tarih verdi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, ara malı ithalatını azaltmak üzere ...
İzmir'de avokado dampingi!
İzmir'de sonbahar meyvelerinden mandalina, ayva, nar ve avokado, pazar ...
Elektrikli araçlar Türk girişimci sayesinde ucuzlayacak
ABD'de bulunan Türk girşimci Dr. Kenan Şahin, elektrikli araçların gücünü ...
 
'Yemekmatik'e esnaf ilgisi: Bir haftada bin üye
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından geliştirilen ...
Sanayicilerden hükümete elektrik ve doğalgazda indirim çağrısı
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, “Sanayicilerimiz bir anda artan maliyetler ...
Bakan açıkladı: İzmir’de konkordato ilan eden firma sayısı!
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bugüne kadar 356 firmanın konkordato ilan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri