POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
3 Ağustos 2019 Cumartesi - 08:45

Ekrem Oran ilk 100 günü anlattı, 5 yıl sonrası için iddialı konuştu!

Çeşme Belediye Başkanı CHP’li Ekrem Oran, görev süresindeki ilk 100 günde hayata geçirdiği projeleri anlattı, 5 yıl sonrası için iddialı konuştu. Nasıl bir başkanlık yaptığını anlatan Oran, "Günde 17-18 saat çalışan bir Ekrem Oran var ama insanlar yorulmamı bekliyor, yorulmayacağım ve tempoyu hızlandırarak devam edeceğim" dedi. Oran, yaklaşan parti içi olağan kongre takviminde yol haritası ile ilgili de net mesaj verdi.

Ekrem Oran ilk 100 günü anlattı, 5 yıl sonrası için iddialı konuştu!

GERÇEKİZMİR - Uzun yıllar Çeşme’de CHP’den ilçe başkanlığı yaptıktan sonra parti tarafından belediye başkan adayı gösterilen ve seçilen Ekrem Oran, Gerçekizmir’e görev süresindeki ilk 100 gün gerçekleştirdiği icraatları anlattı, 5 yıl sonrası için iddialı konuştu.

NELER YAPACAĞIMIZI BİLİYORDUK!

“Biz ilk 100 günde neler yapacağımızı biliyorduk,  dolayısıyla nerede kalmıştık diye başladık” diyen Oran, ilk olarak Ilıca Plajı’ndan başladıklarını söyledi.

Oran ilk 100 günlük icraatlarını şöyle anlattı;

Ilıca Plajı’ndan başladık çünkü Ilıca Plajı Çeşmemizin vitriniydi… Ilıca Plajı katalogların kapağı, broşürlerin birinci sayfasıydı… Bizim çekim noktalarımızın en başlarında geleniydi. Ilıca Plajı’nı tamamen halka açtık, ücretsiz hale getirdik. Duşlarımız, soyunma kabinlerimiz, tuvaletlerimiz ücretsiz… Engelli rampaları yaptık.  Ilıca Plajı’nın kumu altındır deyip ayak yıkama çeşmeleri yaptık. Ilıca Plajı’nın kumu Ilıca Plajı’nda kalsın dedik.

Alaçatı’nın sokaklarındaki gürültü ve platformlarla ilgili şikayet vardı. Hoparlörlerin çoğunu, dışarıya bakanlarını söktürdük, platformların hepsini söktürdük. Alaçatı daha genişledi, görsel ve mimari açıdan da genişlettik. Alaçatımızın temizliği üzerinde çalıştık.

Döndük Çeşme Merkez Çarşımıza… Esnafımızla toplandık, belli çizgileri çektik.

Müteahhitlerimizle görüşmelerimizi yaptık, inşaat ruhsatlarını durdurduk. Üç ay boyunca hiçbir inşaat ruhsatı vermedik, belli intizamı sağlamak için…

Yapılanmayı hazırlayınca dedik ki; Çeşme’de sezonu uzatmak için ne yapmamız lazım? Turizmi çeşitlendirmemiz lazım. Bununla ilgili çalışmalara hemen başladık, elimizdeki Şifne Otelimizin restorasyon projesini yaptırdık.

Çeşme Festivalini 25 sene sonra Eylül’ün 18’nde, tam da ‘sezon bitti artık, sen ben bizim oğlan kalıyoruz’ dediğimiz tarihte yapma kararı aldık ve bunun programını şekillendirdik. 18-22 Eylül tarihleri arasında olacak. Ot festivalimizi yaptık, yaklaşık 1 milyon kişiyi ağırladık ot festivalimizde... Ilıca’dan Ata’ya selam etkinliği yaptık. Atamızı Ilıca’dan selamladık.

Gastronomi Turizmi ve Kongre Turizmi olacak. Turizm Bakanımızı ziyaret ettik, Erythrai kazılarının 12 ay alınması ile ilgili talebimizi ilettik. Çeşme Köy’ün restorasyon projesini ve bunun hibe finansmanı ile ilgili valiliğimizden hem proje onayı hem hibe finansmanını aldık, şimdi ihaleye çıkma aşamasındayız.

Turizmi çeşitlendirmek için bir taraftan arkeoloji-kültür turizmi, bir taraftan festivaller, bir taraftan sporu destekliyoruz. ARKAS’ın Türkiye Kupasını burada yapma çalışmalarını, yelkeni destekliyoruz.

Spor okullarımızı açtık, denizin kenarındaki Çeşmeli gençleri ilk defa sörf ve yelkenle tanıştırdık, onları ücretsiz evlerinden alıp spor okullarına götürüp getiriyoruz. Yaklaşık 150 öğrencimizi sörf ve yelkenle tanıştırdık.

İZSU büyük bir altyapı çalışması yapıyor Çeşme’de… Çeşmemizin yaklaşık yarısı kazılıydı, neredeyse yollarımızı tamamladık. Tabi Büyükşehir Belediyemize büyük bir minnettarlığımız var, Büyükşehir her zaman arkamızda ve destekçimiz oldu. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.”

YORULMAYACAĞIM TEMPOYU DAHA DA ARTTIRACAĞIM

“Çeşme halkı Ekrem Oran’ı değil, Bizim Eko’yu belediye başkanı seçti” diyen Oran, nasıl bir belediye başkanlığı yapmaya çalıştığını şöyle anlattı:

“Onların Eko’su olmaya belediye başkanı olduktan sonrada devam ediyorum. Yani halkla beraber halk için belediyecilik yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ben; bir gün balık mezatındayım, bir gün bir cenazede bir gün düğünde, bir gün hasta ziyaretindeyim, bir gün kahvede onlarla beraber pişti oynuyorum. Sokakta esnafımla beraber oturup kahve içiyorum. Yani halkın arasındayım ve olmaya devam edeceğim. Halktan koptuğumda ben zaten Eko olamam. Dolayısıyla günde 17-18 saat çalışan bir Ekrem Oran var ama insanlar yorulmamı bekliyor, yorulmayacağım ve tempoyu hızlandırarak devam edeceğim.”

SORUNLARI BİLİYORUM

Uzun yıllar ilçe başkanlığı yapmasının avantaj olduğunu söyleyen Oran, “İlçemi sokak sokak, karış karış tanıyorum, ben hemşerilerimi isimleriyle, lakaplarıyla, aileleriyle, yaptıkları işlerle biliyorum, onların sorunlarını biliyorum. Zaten sorunların çözümleriyle geldim. Sadece biraz zamana ve belediyenin mali yapısını güçlendirmeye ihtiyacım var. Çeşme Belediyesi güçlü bir belediye… Geçici bir süre için maddi zaafı olabilir, borçlarla devralmış olabiliriz ama bunları da toparlıyorum. Çeşmelinin, Çeşme Belediyesi’nin parasını kendi öz varlığımın çok daha üstünde  tutarak, bunların torunlarımızdan emanet olduğunu bilerek hareket edip belediyedeki harcamaları da kontrol altında tutuyorum” dedi.

KİMSE BENDEN 9 KATLI BİNALAR BEKLEMESİN

“Sosyal belediyeciliği, halkçı belediyeciliği yapmaya geldim ve bu dokunuşlarla ilerleyeceğim” diyen Oran, şöyle devam etti:

“ Halkıma dokunacağım, halkımın ihtiyacı olan noktalarda para harcayacağım. Dolayısıyla kimse benden öyle büyük 9 katlı binalar, battı çıktılar falan beklemesin. Ben halka dokunan projeler yapacağım. Ben Çeşme Yaşlı Bakım Evi’nin müjdesini verebilirim, mecliste bunun kararını aldık. Ben size hasta nakil aracının müjdesini verebilirim, bunun meclis kararını aldım, ben gençlerime yeni müzik kurslarının, yeni kurulacak Çeşme Belediyesi Bandosu’nun, yeni spor faaliyetlerinin, açık ve kapalı inşaatı başlayacak yüzme havuzunun müjdesini verebilirim. Ben Çeşme’yi yeniden kültür sanat ve spor ile barıştıracağım, birleştireceğim. Ben bunun müjdesini verebilirim."

MECLİSİMDEN ÇOK MUTLUYUM

Meclis üyeleriyle uyum içinde olduklarını söyleyen Oran, “ Ben meclisimden çok mutluyum. Kararların da yüzde 95’ini de oy birliği ile muhalefet ile beraber alıyorum. Çünkü aklın yolu bir… Muhalefet partilerimiz de Çeşme’nin çıkarı için, ki bu çok önemli bizimle beraber hareket ediyorlar” dedi.

5 YIL SONRA 'İYİ Kİ BİZİM EKO’YU SEÇMİŞİZ' DİYECEKLER!

“5 yıl sonra nasıl bir Çeşme olacak?” sorusuna yanıt veren Oran, "5 yıl sonra Çeşmeliler ‘İyi ki biz, bizim Eko’yu seçmişiz’ diyeceklerdir. Buna eminim ve kendime güveniyorum. 5 yıl sonra bambaşka bir Çeşme hayal ediyorum, hak ettiği güzelliklere sahip bir Çeşme hayal ediyorum” dedi.

MÜDAHİL OLMAYACAĞIM

Yaklaşan parti içi olağan kongre takviminde yol haritası ile ilgili konuşan Oran, “ Genel Başkanımızın bize Afyon’da verdiği talimata tabi ki uyarak; kongrelere Çeşme Belediye Başkanı, örgütün evladı, örgütün başkanlığını 5 sene boyunca yapmış bir belediye başkanı olarak ben müdahil olmayacağım. Fakat şunu da söylemeden geçemeyeceğim, CHP Çeşme İlçe Örgütü bizimle gayet uyumlu bir şekilde çalışıyor, parti için çalışıyor. Kendilerine de özellikle ilçe belediye seçimlerinde verdikleri katkılar için teşekkür ediyorum. Seçimi kazanan Ekrem Oran değil seçimi kazanan parti örgütüm” dedi.

 
ABD yeni füze denemelerine hazırlanıyor
 
Adana merkezli FETÖ operasyonunda 41 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Osman kanga 29 Ekim 2020 Perşembe 22:33

Kuracağınız bando projenize bir memleketi olarak severek katkım olacaktır

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri