POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
Ümit Özat, Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu
Ümit Özat, Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu
24 Eylül 2022 Cumartesi - 19:29

Emek ve Özgürlük İttifakı yola çıktı!

Emek ve Özgürlük İttifakı kuruluşunu ilan etti. Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya gelen Emek ve Özgürlük İttifakı, "Hep birlikte başaracağız" sloganıyla yola çıktı.

Emek ve Özgürlük İttifakı yola çıktı!

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) oluşturduğu "Emek ve Özgürlük İttifakı" bugün İstanbul’da kuruluşunu ilan etti.

Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya gelen  Emek ve Özgürlük İttifakı, "Hep birlikte başaracağız" sloganıyla yola çıktı.

Saat 15.30’da başlayan halk buluşmasında ittifak içindeki siyasi partilerin genel başkanları, sözcüleri ve eş genel başkanları birer konuşma yaptı ve ittifakın programının çerçevesi kamuoyuna duyuruldu.

"YENİ ZAFERİMİZ 7 HAZİRANLAR KADAR YAKINDIR"
İttifakın bileşenlerinden HDP’nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yaptığı konuşmada tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Aysel Tuğluk'a selam gönderdi.

Buldan, "Bugün demokrasi için önemli bir gün. Farklılıklarımızla, coşkumuzla, kararlılığımızla ve çözüm gücümüzle gümbür gümbür geldiğimizi gösterdiğiniz önemli bir gün. Kutlu olsun" dedi.

Buldan, şu ifadeleri kullandı:

Değiştirmeye geliyoruz, yeni bir başlangıç yapmaya geliyoruz. Demokrasinin önündeki tüm kilitleri hep birlikte açmaya geliyoruz. Hedefimiz, gerçek demokrasi, yolumuz üçüncü yoldur. Çözüm için gerekli olan irade de coşku da kararlılık da bizdedir, bu salondadır, sizlerderdir, hepimizdedir. Çünkü yolumuz Mahirlerin, yolumuz İboların, yolumuz Mazlumların, yolumuz Musa Anterlerin, yolumuz Deniz Poyrazların yoludur. Mirasımız Seyit Rızaların, Denizlerin idam sehpalarındaki dik ve onurlu duruşudur. Yeni zaferimiz 7 Haziranlar kadar yakındır. 

"BARIŞIN HAKİM OLDUĞU BİR COĞRAFYA YARATMAK İÇİN GELİYORUZ"
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın konuşmasının ardından Mithat Sancar söz aldı. Sancar, "Savaşların değil barışın hakim olduğu bir toprak, bir coğrafya yaratmak için geliyoruz" dedi.

Sancar, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

İddiamız da hedefimiz de büyüktür. Dolayısıyla yürüyüşümüz de çok büyük olacaktır. Savaşların değil barışın hakim olduğu bir toprak, bir coğrafya yaratmak için geliyoruz. Kürt sorunun demokratik yöntemlerle çözülmesi için geliyoruz. Onarıcı bir adaleti, kanayan tüm yaralarımızı sarmak için hayata geçirmek için geliyoruz. Toprağımızı, suyumuzu, ağaçlarımızı talandan kurtarmak için geliyoruz. Ve güzel sabahlara güneş olmak için hep birlikte yola çıktık geliyoruz. Rant ve yolsuzluk kanallarını kapatmak için geliyoruz.

Emine annenin, Çorlu annelerinin, Roboski ailelerinin, Soma ailelerinin, Cumartesi Anneleri'nin adalet arayışındaki, Barış Anneleri'nin ve onların haykırdığı adaleti yaşanır bir hale getirmek için geliyoruz. Kadınlar için geliyoruz, saçı göründüğü için katledilen Mahsa Amin’iye can olmak için geliyoruz. Gençlerin özgürlüğü için geliyoruz. Gençlerin yarınları ve geleceği için geliyoruz. Sevgili işçiler sizler için geliyoruz. Sevgili emekçiler sizler için geliyoruz. Kayyum rejimini darbeler mezarlığına gömmek için geliyoruz. Çözüm de çözüm gücü de biziz. Bizim hikayemiz güzel ve aydınlık günlerle buluşma hikayesidir. Hoş geldin demokrasi adalet ve barış demek için günler yakındır. Yolunuz ve yolumuz açık olsun.

ERKAN BAŞ: YARIM ADIM GERİ ATMAYACAĞIZ
TİP Genel Başkanı Erkan Baş şunları söyledi:

Bize bir şey dayatılıyor kardeşler. Türkiye'de, bölgemizde tarihsel bir kırılma yaşanırken ‘işçiler, gençler, kadınlar, Kürtler, Aleviler siz sadece izleyebilirsiniz’ diyorlar. ‘Sadece destek olabilirsiniz, sadece alkışlayabilirsiniz’ diyorlar. Bunu reddetmeye geldik. Biz buraya tarihi izlemeye değil tarihi yeniden yazmaya geldik. Tarihi ve geleceği ellerimizle yapmaya geldik” dedi. Halkın izleyici değil müdahil olacağı, özne olacağı bir sürecin adımlarını attıklarını söyleyen Baş şunları söyledi: “Ama izin verirseniz tarih demişken bir şeyi eklemezsem eksik kalacak. Bugün bir ittifakı ilan ediyoruz. Dışarıdan bakanlar diyebilir ki Türkiye'de artık yeni bir ittifak daha var. Oysa unutulmaması gereken bir şey var. Biz Türkiye'nin en yeni ittifak olabiliriz. Ama bu toprakların en köklü ittifakıyız. İdam sehpalarında yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği diyen Deniz Gezmişlerle başlamış, 12 Eylül zindanlarında faşist cuntaya karşı direnişle kurulmuş bir ittifaktır bizim ittifakımız. Yargısız infazlara, köy yakmalara, köy boşaltmalara karşı Cumartesi Anneleri kurdu bizim ittifakımızı.

Tarihin akışında zaman zaman ezilen ayrı düştüğümüz yerler olmuştur. Ama acılarımız her zaman ortaktı. Yüreklerimiz her zaman birlikte atıyordu. Ve o yüzden bugün burada Türkiye tarihi, en köklü, en güçlü ittifakını hep birlikte ilan ediyoruz.”İttifakı oluşturanlar ülkenin, halkın bu iktidardan kurtulması için bedeli ne olursun mücadeleyi göze alanlar olduğunu anlatan Baş, “Biz Gezi'nin en güzel çocuklarının yoldaşlarıyız, biz İŞİD barbarlarına teslim olmayanlarız, kentleri bombalanan, seçilmişleri esir alınan her gün, her saat bu iktidarın baskısına, zorbalığına, hukuksuzluğuna karşı yarım adım bile geri adım atmayanların temsilcisi olmaya çalışıyoruz. Dost, düşman, herkes bilsin. Bundan sonra aynı kararlılıkla ve mutlaka çok daha güçlü olarak bu mücadeleyi büyüteceğiz. Yarım adım geri atmayacağız. O kaçak Saray var ya Ankara'daki kaçak saray. Hadi hep beraber hayal edelim. O kaçak sarayı utanç müzesi yapmışız. Ve çocuklarımızı gezdiriyoruz. Bu ülke tarihinde nasıl rezaletler yaşandığını, bir diktatörü nasıl devirdiğimizi çocuklarımıza anlatıyoruz. (Cumhuriyet)

 
Göztepe arayı boş geçmedi: İyi prova!
 
Yıldırım'dan Karaburun mesaisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan muhalefete sert eleştiri!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da yapımı tamamlanan projelerin ...
Sındır'ın 'Yıldırım' çıkışına Kaya'dan 'Boğaziçi' vurgulu yanıt!
AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım'ın Ege Üniversitesi akademik yılı ...
CHP'li Altay'dan İzmir kampı raporu ve Erdoğan'a çıkış: Dev bir holding başkanı gibi!
Seferihisar'daki kampta değerlendirmelerde bulunan CHP Grup Başkanvekili ...
 
CHP'li Sındır'dan Yıldırım'a sert tepki: Siyasal iktidarın kirli siyasetini...
CHP İzmir Milletvekili, AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili ...
Kılıçdaroğlu'nden İzmir'de AKPM vekilleriyle zirve!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grubu tarafından ...
AK Partili Sürekli'den CHP'ye: Biz buradayız, siz neredesiniz?
Karabağlar mesaisinde CHP'ye seslenen Sürekli, "Biz buradayız, siz neredesiniz? ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de sabah yürüyüşü mesajı: İyileşeceğiz dostlar!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Seferihisar'da ...
CHP'nin İzmir kampı tam gaz: Günün programında neler var?
Seferihisar'da gerçekleşen kampın bugünkü programında kürsü milletvekillerinin ...
İYİ Parti Lideri Akşener'den dikkat çeken çıkış!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Kendisine herhalde ölünceye kadar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri