POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
11 Kasım 2020 Çarşamba - 12:37

Emlakçılar Odası'ndan deprem sonrası 'kira' raporu: Nerelerde arttı?

İZEKO Başkanı Güleroğlu, deprem sonrasında Bayraklı ve Bornova’da arz yoğunluğundan dolayı kiraların arttığını söylerken 4 katlı yapıların tercih edildiğini ifade etti. Depremzedelerden komisyon almadıklarını vurgulayan ve “İzmir emlakçısı depremzedeyi bağrına bastı” diyen Güleroğlu, “Mal sahiplerine hiçbir şekilde ‘evinizin kirasını arttırmayın, bunun altında tutun’ deme lüksümüz yok. Çünkü kendisi de kiraya verebiliyor” ifadelerini kullandı.

Emlakçılar Odası ndan deprem sonrası  kira  raporu: Nerelerde arttı?

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - İzmir’de geçtiğimiz 30 Ekim’de Seferihisar açıklarında gerçekleşen, şiddetinin AFAD’ın 6.6, Kandilli Rasathanesi’nin 6.9, yurt dışı kaynaklarının ise 7.0 olarak açıkladığı depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

En çok hasarın Bayraklı’da yaşandığı ve 115 kişinin vefat ettiği deprem sonrasında binlerce vatandaş da gerek korkudan gerek de binalardaki kullanılamaz durumdan dolayı evlerine giremez hale geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Valiliği ve birçok devlet kurumu depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçerken çadırlarda yaşayan insanların geçici durumunun çözüme kavuşması hedeflendi.

Diğer yandan kentteki ev kiralarında artışların yaşandığı yönündeki gelişmeler kamuoyuna yansıdı. Özellikle sosyal medyada bazı ilanlar milyonlarca vatandaşın tepkisini çekti. Ayrıca metropol dışına, kırsal bölgelere ve müstakil evlere taleplerin arttığı da öne sürüldü.

Bayraklı ve Bornova başta olmak üzere İzmir ilçelerinde ev kiralarının tavan yaptığı iddia edilirken gelişmelere dair bilgiyi Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu verdi.

ÖZELLİKLE 4 KAT TERCİH EDİLİYOR
İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu yaptığı açıklamada, “İzmir gerçekten büyük bir sınav verdi. Birlik ve dayanışma örneği gösterildi. Birçok kişi evlerini ücretsiz olarak açtı. Evlerini kiraya verip 2-3 aylık kira almayan oldu. 6 ay kira istemeyen mal sahipleri de oldu. Bu dönemde aşırı bir yoğunluk olmaya başladı. Deprem o bölgedeki insanları korkuttu. Fakat şöyle bir durum var; başka yerler söylediğimizde insanlar oradan ayrılmak istemiyor. Vatandaşlar Bornova ve Bayraklı’da kalmak istiyorlar. Çünkü işleri okulları, alıştıkları aile düzenleri orada kalmış. İnsanlar oraya akın edip, oradan daha az katlı daireleri, özellikle 4 kat tercih ediliyor şu anda, bu tercihleri yaptıklarında arzın talebi karşılayamamasından kaynaklı bir fiyat yükselişi oldu bu dönem” dedi.  

BİZ ‘KİRAYI ŞU YAPIN’ DİYEMİYORUZ ÇÜNKÜ EV SAHİBİ KENDİSİ DE KİRALAYABİLİYOR!
Fiyat artışları için ellerinde yaptırım yetkisi olmadığını ifade eden Güleroğlu, “Biz bunun önüne hiçbir şekilde geçemeyiz. Biz Emlakçılar Odası olarak, ‘siz kiranızı şu yapın’ diyemiyoruz. Biz sadece İzmir Emlakçılar Odası olarak o bir haftalık süreçte kampanya başlattık. Komisyon almadan ev kiralaması yaptık. Pazartesi günü de kampanyayı bitirmek zorunda kaldık. Çünkü artık insanlar kötü niyetli davranmaya başladılar. Ağır hasarlı değil evinde hiç hasar olmayan da ‘ben depremzedeyim’ diyerek emlakçıyla arasında münakaşa yaşamaya başladılar. Yapılan iyilikler yerini buldu, herkes kendi gönlünden kopanı verdi. Söylediğimiz iş kanun hükmünde kararname değil sadece bir tavsiyeydi. İzmir emlakçısı depremzedeyi bağrına bastı. Az buz değil bir ev veriyorsun 2 bin lira para 1 hafta geçimi sağlıyor bir emlakçının. İnsanlar evlerini vererek bu fedakarlığı gösterdi. Onlara teşekkür ediyorum. Ama mal sahiplerine hiçbir şekilde ‘evinizin kirasını arttırmayın, bunun altında tutun’ deme lüksümüz yok. Çünkü kendisi de kiraya verebiliyor” ifadelerini kullandı.

 
Çadır kentte 4.8'lik korku!
 
DİSK’ten deprem talebi: Belediyelerin o payını kesmeyin!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 11 Kasım 2020 Çarşamba 13:27

İzmir emlakçısı depremzedeyi bağrına mı bastı?Kaç emlakçı komisyon almadan evi yıkılan depremzedeye yardımcı oldu?Emlakçılar alacakları komisyon artsın yeter ev sahipleri kirayı artırsa gıkı çıkmaz.Allah şu insanların sırtından daja fazla para kazanmak için gözünü para bürümüş ev sahipleri ve emlakçılara vicdan,utanma,arlanma ve insaf versin...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Araç sahiplerine kötü haber: Zam geliyor!
Bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 19 kuruşluk bir artış bekleniyor.
Tüketiciye 'gramaj' oyunu: "Bu bir suçtur"
Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, pandemi ...
Ağustos ayı işsizlik rakamları açıklandı
TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı. İşsizlik ağustosta yüzde 13,2 olarak gerçekleşti.
 
Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Elvan atandı
Berat Albayrak'ın görevden af talebinin kabulü sonrası Cumhurbaşkanı Kararı ...
Bakanlık duyurdu: PCR testlerinde yeni dönem
Sanayi ve Teknoloji bakanı Varank, ''TÜBİTAK bünyesinde faaliyet yürüten ...
Yeni Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan ilk mesaj!
Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan ilk açıklama geldi. Başkan Ağbal ...
 
Folkart’tan o kampanyaya 2 milyonluk katkı
Önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “BirKiraBirYuva” adlı yardım kampanyasına ...
Merkez Bankası Başkanı görevden alındı
Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alındı. Merkez Bankası Başkanlığına ...
Bakan Selçuk'tan asgari ücret açıklaması
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Bu yıl asgari u?cretin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri