POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Sercan Avcı
En-aday adayları!
16 Mayıs 2018 Çarşamba

Aday listelerinin belli olmasında son düzlük…

Listeler 21’inde YSK’ya teslim edilecek.

Aday adaylığı süreci bu kez kısa kaldı.

Ama İzmir'de akıllarda kalan aday adayları fazla;

EN HANDİKAPLI ADAY ADAYI: ALTAN İNANÇ (CHP)
Her aday adaylığı döneminde 2-0 geride başlıyor. İnanç, Kocaoğlu’na yakınlığı ve hemşehrisi olması nedeniyle süreçlere hep handikaplı giriyor. İnanç yine benzer bir tabloyla karşı karşıya.

EN GARANTİ ADAY ADAYI: TACETTİN BAYIR (CHP)
Türkiye siyasi tarihine geçen 15 vekil olayının aktörlerinden olan Bayır, CHP’ye döndükten sonra aday adaylığı başvurusu yapmasının ardından listelerde seçilecek noktada yer almasına kesin gözüyle bakılan ilk isim... 21’inde listelerde kim yer alır almaz bilinmez ama Bayır kesin yer alır.

EN MEDYATİK ADAY ADAYI: İBRAHİM TATLISES (AK PARTİ)
Aday adaylığı başvurusu yapacağı, başvuru yapması, temayüle girmesi, ilçe turuna çıkması hep manşetlerdeydi. Finalde Kocaoğlu’nu bile eleştirdi. Sürecin en çok haber olan ismi sanatçı İbrahim Tatlıses oldu.

EN TARTIŞMALI ADAY ADAYI: YUSUF HALAÇOĞLU (İYİ PARTİ)
Kayseri milletvekiliyken İzmir’den aday adayı oldu. İzmir teşkilatına göre ‘olacak iş değil’… İzmir’den aday adaylığı başvurusu yaptığı ortaya çıktığından bu yana ünlü Tarihçi’yi İzmir Teşkilatı’ndan hatırı sayılır derecede dudak büken var!

EN EKONOMİST ADAY ADAYI: TURGAY BOZOĞLU (CHP)
Ekonominin ülkede bu kadar gündemde olduğu, 24 Haziran sürecinde de sıkça rakamlarla ortaya konulacağı ortamda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomiden sorumlu başdanışmanı bulunmaz nimet durumunda!

EN NET TAVIR ALAN ADAY ADAYI: TUNCAY ÖZKAN (CHP)
'Kocaoğlu istemiyor, Muğla’dan yazılacak, kendisi İstanbul’u istiyor, başka ilden aday gösterilecek' iddiaların ortasında ilk gün gitti İzmir 1. Bölge’den başvurusunu yaparak İzmir tavrını net şekilde ortaya koydu. Bakalım Kılıçdaroğlu nasıl bir tavır sergileyecek?

EN KISA ADAY SÜRELİ ADAY ADAYI: EKREM DEMİRTAŞ (CHP)
İTO seçiminden son akşam çekilen Demirtaş, CHP’den yaptığı sürpriz aday adaylığı başvurusunu da 1 haftada noktaladı. Demirtaş, yazılı açıklamayla aday olmadığını duyurdu. 24 Haziran’ın En kısa süreli aday adayı oldu.

EN REKORTMEN ADAY ADAYI: OKTAY VURAL- KENAN TANRIKULU (MHP)
1999’dan bu yana İzmir’de milletvekili aday adayı başvurusu yapıyorlar. Partinin barajı aştığı her seçimde vekil seçilen ikili yine başvuru yaparak rekor kırdılar. İzmirli ikiliden bıktı mı bilinmez de ikilinin aday adaylığından bıkmadığı kesin.

EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN ADAY ADAYI: MUSTAFA ANIL FEROĞLU (CHP)
Aday adaylığı için Büyükşehir’deki bürokratlık görevinden istifa ettiğinde açıkçası ‘kim bu’ demiştim. Büyükşehir’in en genç şube müdürü görevini bırakıp vekillik yoluna girmişti. Karşıyaka’da coşkulu ve kalabalık aday adaylığı açıklaması üstüne, genelge doğrultusunda ilçelerde örgütün görüşü alınarak yapılan listelerin çoğunda yer aldı. Sürecin en iyi çıkış yapan ismiydi Feroğlu…

EN KAVGACI ADAY ADAYI: ZEYİD ASLAN (AK PARTİ)
Türkiye Millet Meclisi’ndeki yüksek tansiyonlu tartışmalarda kavgaları ile sık sık gündeme gelen, 2015 yılında HSYK Kanun teklifinin görüşüldüğü sırada Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na attığı uçan tekme manşetlerden uzun süre inmeyen Aslan İzmir’den aday adayı oldu.

EN İLK ADAY ADAYI: OKAN KARLIDAĞ (CHP)
Partinizde 26 yıl siyaset yapacaksınız. İl Gençlik Kolları Başkanlığının yanı sıra ana kademede il başkan yardımcılıkları yapacaksınız. Ve 26 yılın sonunda ilk kez vekil aday adaylığı için yola çıkacaksınız. Aday adaylığı hastalığını kol gezdiği siyasette bize Karlıdağ’a ‘helal olsun’ demek düşer!

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kerem can 18 Mayıs 2018 Cuma 16:45

sevgili doktorumuz Taha bey keşke aday olsaydı neymiş önseçim yokmuş ama önseçimin olmadığı belediye başkanlığı için yoğun şekilde salon toplantılarını son 6 ayda yaptı mesele memleket kurtulsun efendim hayırlı ramazanlar

Yorumu oyla      0      0  
17 Mayıs 2018 Perşembe 12:41

Ak parti aday adaylarından 25 yaşında olan Hüseyin aydın milletvekili seçilmem halinde milletvekili maaşımı bağışlıyacağını noterkanalı ile taahhütte bulunmuş,tebrik eder başarı dilerim

Yorumu oyla      0      0  
16 Mayıs 2018 Çarşamba 13:21

Şimdi isim yamak hiç bir şeyi ifade etmez.bunlar küçük hesaplar zaten genel merkez mülakatan aday adayların geçirdi .ve eğitime gelince öyle eğitimliler varki ama genel merkezin belirleyeceği için pazar gün öğrenir herkes.zaten bütün aday adayları örgüt tarafından biliniyor nokta.

Yorumu oyla      0      0  
Bülent YAVUZ 16 Mayıs 2018 Çarşamba 12:39

Değerli yazar dostum Okan KARLIDAĞ ın adaylığı için sadece helal olsun değil HAKEDİYOR demek yakışır kaynak 2 bölgede yaşayanlar

Yorumu oyla      0      0  
Gunay Tekin 16 Mayıs 2018 Çarşamba 11:26

Aytül TOKGÖZLÜ,Okan KARLIDAĞ,Anıl FEROĞLU Bunlar izmir siyasetine değer katar

Yorumu oyla      0      0  
İzmir Genç 16 Mayıs 2018 Çarşamba 10:20

En iyi çıkış Yapan isim Mustafa Anıl Feroğlu.Bu çıkışa şaşırmamak gerekiyor.Adam yerel de verdiği hizmetlerden dolayı her kesimden oy alacak kapasitede.Bilgi birikim donanım-Terbiye-ahlak vsvs..Görev yaptığı Tire-Bayındır yanı sıra..Kendi ilçesi Karşıyakada ve diğer ilçelerde örgütün neredeyse tamamının takdirini alan bir genç.Yolu açık olsun

Yorumu oyla      0      0  
16 Mayıs 2018 Çarşamba 09:50

Anıl feroğlu genç siyasete girmesinde normal ama İnan'ın büyükşehirde müdür olduğu için insanların kendisinde iş beklentisi var .ama yapamadığı zamanda varki vay işte ozaman acımasız eleştiriler başlayacak.

Yorumu oyla      0      0  
16 Mayıs 2018 Çarşamba 09:43

Bunun yanında en yüksek eğitimli ve hatip olanlarında yazsaydınız.işte tarafsız olduğunun bilinirdi şöyle bir öz geçmişlere göz atın bakalım İzmirde genç bir siyasetçinin eğitim ve iş konumunu öğrenmiş olursunuz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri