POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
12 Haziran 2019 Çarşamba - 11:10

Engelli doğan Elif Su'nun doğumunda doktor hatası iddiası

Seferihisar ilçesinde ev kadını Fehime Bağış (24) ile inşaat işçisi Mehmet Bağış (30) çifti, yüzde 98 engelli olarak dünyaya gelen kızları Elif Su'nun doğumunda doktor hatası olduğunu ileri sürdü. İl Sağlık Müdürlüğü inceleme başlattı.

Engelli doğan Elif Su nun doğumunda doktor hatası iddiası

Seferihisar'da yaşayan 6 yıllık evli Fehime Bağış ve Mehmet Bağış çiftinin 1 yaşındaki bebekleri Elif Su, yaşam mücadelesi veriyor. İddiaya göre, Elif Su bebeğin doğumu İzmir Urla Devlet Hastanesi doktoru M.Ö.A tarafından 42'nci haftaya kadar bekletildi. 42'nci haftanın sonunda fenalaşan Fehime Bağış, acil olarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayene sonrası hemen doğuma alınan Fehime Bağış'a ilk başta normal doğum yaptırılmak istendi ve vakum kullanıldı. Bu işlem başarısız olunca Baba Mehmet Bağış'tan alınan imza ile sezaryen yapılan bebek, yüzde 98 engelli dünyaya geldi. Daha önce 4 kayıp bebekleri olduğunu anlatan baba Mehmet Bağış, Elif Su'nun ise doktor hatası nedeniyle engelli doğduğunu öne sürdü.

Eşinin daha önceki hamileliklerinde Van'da yaşadıklarını, Elif Su'nun ise İzmir'de dünyaya geldiğini belirten Mehmet Bağış, hamilelik sürecinde herhangibir sorun olmadığını dile getirerek, şunları söyledi: "Daha önce iki kez düşük, bir dış gebelik yaşadık, birini de doğarken kaybettik. Bu bizim kıymetli bebeğimizdi. Kontrollerimizi hiç aksatmadık. 42 hafta boyunca tüm söylenenlere uyduk. 40'ıncı haftada doğuma daha zaman olduğu söylendi ve hastaneye yatış yapılmadı. 41'inci haftada da aynı sözleri söylediler. 42'nci haftada eşim rahatsızlandı ve hastaneye yatırıldı. Ultrason kontrolünün ardından bebeğin suyunun azaldığını söylediler. Doğum 5- 6 saat sürdü. Doğumda vakumla çektikleri için beyin hücreleri zarar görmüş. Sonra beni çağırdılar, 'Eşin ölüyor sezaryen yapacağız, hemen imza at' dediler. İmzayı attım, doğum oldu ama çocuğu İzmir'de özel bir hastaneye sevk ettiler. 2 ay kuvözde kaldı. Doğum sırasında çok zorlandığı için beyin hücreleri ölmüş. 1 ay sonra hayati riski atlattı, ama evladım engelli kaldı."

'HAKKIMIZI ARAYAMADIK'
Kızının görmediğini, duymadığını, ağlamadığını ve beslenemediğini ifade eden Mehmet Bağış, suçu olanların cezalandırılmasını isteyerek, "Artık kendimizi hazırlamamızı, çocuğumuzu kaybedebileceğimizi söylüyorlar. Urla Kaymakamlığı'na ve savcılığına gittim ama ne soruşturma açıldı, ne de sorumlular bir ceza aldı, hakkımızı arayamadık bile. Benim çocuğumu bu hale getirdiler. Soruşturma izni verilmesini istiyoruz. Elimizde belgeler var. Çocuğumuzun evde ölümünü bekliyoruz. İyileşme şansının olup olmadığını bilmiyorum. Başka anne babalar ağlamasın, suçlular cezasını çeksin" diye konuştu.

'GECE NÖBETLEŞE UYUYORUZ'
Anne Fehime Bağış ise doğum sırasında yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Bana suni sancı verdiler. Ben çocuğun gelmediğini anladım. Ama sözlerime itibar etmediler. Gücüm tükenmişti artık, ıkınamıyordum. Doktora daha önce 'Sezaryen olur mu' diye sordum, ama ısrarla normal doğuma yönlendirdiler. Sonunda sezaryenle almışlar, ben o anı hiç hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde çocuk yoktu. 58 gün kuvözde kaldı. Çocuğumu sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım sanıyordum. Ölü gibi aldım. Kolu oynamıyor, başı kalkmıyordu. Şimdi burnundan mama veriyoruz. Her anne çocuğunu kucağına alırken sesini duyar. Ben çocuğumun yüzüne bakıyorum ne ses var, ne soluk. Gece nöbetleşe uyuyoruz. Nefesi kesilir, dilini yutar diye başında bekliyoruz. Ne gecemiz var ne gündüzümüz. Enfeksiyon kapar diye dışarı çıkaramıyorum. Yetkililerden yardım istiyoruz."

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İNCELEME BAŞLATTI
İzmir’in Seferihisar ilçesinde ailesinin, yüzde 98 engelli olarak dünyaya gelen Elif Su'nun doğumunda doktor hatası olduğu iddiası üzerine İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop, konuyla ilgili açıklama yaptı. Ailenin, İzmir Urla Devlet Hastanesi doktoru M.Ö.A tarafından 42'nci haftaya kadar doğumun bekletildiği iddiasını değerlendirdiklerini belirten Op. Dr. Öztop, "Bu olay 1 yıl önce meydana gelmiş ve konuyla ilgili araştırma yapılmış. Biz yeniden bir inceleme başlattık. Ancak bu inceleme sonuçlanmadan bilgi vermek doğru değil. Ailenin iddialarını değerlendireceğiz" dedi. (DHA)

 
Altınordu'yu kriz vurdu: Küçülme kararı!
 
AB'den vize uygulamasında 'sığınmacı' şartı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Tacizci'ye fırlatılan terlik silah sayıldı
Kuşadası'nda kendilerini taciz ettiğini iddia ettikleri kişiye terlik ...
Tunceli'den kahreden haber: 2 asker şehit
Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit düştü, 2 asker yaralandı.
Dolandırıcılar 'bayram' yöntemi: Tatil faturası!
Kullanıcıların bilgilerini ve verilerini çalmak için pek çok yöntem deneyen ...
 
Fenerbahçe otobüsüne saldırıda çarpıcı iddia!
2015 yılında oynanan Rizespor-Fenerbahçe maçının ardından Trabzon'da Fenerbahçe ...
İzmir'de sır son: Evinde ölü bulundu
Torbalı ilçesinde, işçi emeklisi olduğu öğrenilen 58 yaşındaki Semih Sakin ...
Tunceli'de çatışma: 4 asker yaralandı
Tunceli kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 4 asker yaralandı.
 
Suriyelilere plaj yasağına mecliste veto!
Antalya'nın Gazipaşa ilçesi belediye meclisi toplantısında Suriyeli sığınmacıların ...
Dehşet: Çöp çöp konteynerinde bebek cesedi!
Hatay'ın Antakya ilçesinde çöp konteynerinde yeni doğmuş kız bebeğe ait ceset bulundu.
Manisa-İzmir yolunda heyelan!
Manisa-İzmir kara yolu kent merkezi çıkışında meydana gelen heyelan nedeniyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri